|
| Smjena ravnatelja POU Velika Gorica | |
|
+8Mišel mariovg Ante Saša Rožica-ljutibijes plemenitašica koko-vg JOSIPJOŽA 12 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Ante Admin
Broj postova : 2140
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 31.10.10 11:02 | |
| To je jad i bijeda naše politike, pogotovo lokalne. | |
| | | plemenitašica Expert
Broj postova : 2046
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 09.11.10 12:24 | |
| utorak, 09. 11. KIKLOP, Zagreb, Teatar &TD, 20 sati, gostovanje ponedjeljak, 29. 11. KIKLOP, Zagreb &TD, 20 sati, gostovanje http://www.pouvg.hr/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=26&Itemid=36Kad nemre u VG ima gdje može. Zakaj bi POU pokupio novce od zasigurno najbolju predstavu sezone. Uvjerena sam da će doći pogledati čak i oni koji su pisali protiv da se uvjere kaj je "skandalozno" i od kud tolika silna muška energija.Mi u VG možemo samo žaliti što Kiklopa i Scene više nema u gradu. Tužno. Posuđeno sa FB stranice Kiklop | |
| | | JOSIPJOŽA Boss
Broj postova : 1957
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 09.11.10 17:49 | |
| kakva vlast takva i kultura. Takvoj vlasti to i treba jer jedino tako ima šanse da preživi, da što više građana ostane na nižoj kulturnoj razini, jer čim idu na višu kulturnu razinu, ne glasaju više za HDZ, to treba jasno reći. To Vam je kao i sa intenetom, tam gdje je jak internet HDZ ne pobjeđuje, jer nemogu plasirati samo "svoju istinu" jer ljudi čitaju sve, gledaju sve i procjenjuju prema svojoj savjesti, vidimo kak medijska blokada u Gorici djeluje, pročitaš istu laž 5 puta i prihvaćaš je kao istinu, kod većine građana je to tako. | |
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 09.11.10 17:54 | |
| - JOSIPJOŽA je napisao/la:
- kakva vlast takva i kultura.
.......vidimo kak medijska blokada u Gorici djeluje, pročitaš istu laž 5 puta i prihvaćaš je kao istinu, kod većine građana je to tako. Potpisujem. I kad još uz tu vlast imaš i hučkače kao onaj diktator tamo, onda je još gore.Ljudi razmisle, i odluče ne gubiti živce pa se pomaknu u stranu, a u stvari su otjerani zbog primitivca i sirovine. U svakom slučaju, ja budem Kiklopa pogledala još bar 2 puta. | |
| | | Rožica-ljutibijes Boss
Broj postova : 1353
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 09.11.10 18:44 | |
| - plemenitašica je napisao/la:
- JOSIPJOŽA je napisao/la:
- kakva vlast takva i kultura.
.......vidimo kak medijska blokada u Gorici djeluje, pročitaš istu laž 5 puta i prihvaćaš je kao istinu, kod većine građana je to tako. Potpisujem. ...... U svakom slučaju, ja budem Kiklopa pogledala još bar 2 puta. Dajte, nemojte samo tako , nitko se nije učen rodio . Plemenitašica, evo jedne moje ideje ako je ikako moguće provediva, a budete napravili i dobro djelo: dajte kad idete opet gledati Kiklopa, povedite i Horinu da se čovjek malo nafči, možda bude znao odgovoriti ZAŠTO... | |
| | | | Ante Admin
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 09.11.10 21:05 | |
| Ma ne mogu se ljudi uvijek varti. Prode neko vrijeme i gotovo. Tako je i moj "bombonček" krenuo dobro, a gdje je sada..... | |
| | | | Ante Admin
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 09.11.10 21:13 | |
| mmmmmmm | |
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 09.11.10 22:06 | |
| | |
| | | Ante Admin
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 10.11.10 1:35 | |
| NAKON SCENE GORICA Buljanov Kiklop 'uselio' u teatar &TD Predstava je bila praizvedena u listopadu ove godine na Sceni Gorica u Velikoj Gorici, a od sada će se prikazivati u zagrebačkom Teatru &TD. Sljedeće izvedbe su 29. studenog te 1. i 2. prosinca. Buljanov 'Kiklop' zasad je pozvan na gostovanja u Ljubljanu, Rijeku i Pulu. http://www.tportal.hr/kultura/kazaliste/95555/Buljanov-Kiklop-osvojio-i-TD.html Nama ne treba, a drugi hoće. Al smo jadni. Hvala gradonačelniče. | |
| | | JOSIPJOŽA Boss
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 10.11.10 10:34 | |
| Jadno, što politička glupost i politička moć može sve napraviti. Nemam riječi. | |
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 26.11.10 17:10 | |
| Ovaj članak Branimira Pofuka moram staviti i u ovu temu. Ovdje se može iščitati sva bijeda i jad devastacije imena nekog grada, kraja, nečijeg djela i vrednota.http://www.jutarnji.hr/branimir-pofuk--sukerov-je-grad-najbolje-obilaziti/906822/Šukerov je grad najbolje obilaziti Prije tjedan dana u Noći kazališta pedeset je tisuća ljudi samo u Zagrebu posjetilo teatre. U akciju su se uključili i svi ostali hrvatski gradovi u kojima postoji bilo što nalik kazalištu, a među njima i Velika Gorica koja je na taj dan svojoj publici u lijepoj zgradi i dvorani Pučkog otvorenog učilišta priuštila još jednu izvedbu “Crtančice”, velike predstave za malu djecu Ane Savić Gecan.“Crtančica” je samo jedna od lijepih stvari koje je iza sebe u Velikoj Gorici ostavila Senka Bulić, autorica kazališnog čuda koje je tamo u protekle četiri godine nastalo i trajalo pod imenom Scena Gorica. Čudesnost pojave bila je i u tome što je Velika Gorica tako reći preko noći postala međunarodno relevantno mjesto na kazališnoj karti Europe.Scena Gorica bila je doista “slučaj”. Najprije rijetko pozitivan i lijep, a onda, na svom kraju, uobičajen i ružan.Noć kazališta u Zagrebu, uključujući i zadovoljne izjave dužnosnika Ministarstva kulture, stalno me je podsjećala na Veliku Goricu. Cijelo sam se vrijeme nadao da će se u toj noći barem jednim spomenom komemorirati Senku Bulić i njezine četiri velikogoričke godine. Uzalud. Mislio sam onda kako će netko od njezinih kolegica i kolega iskoristiti onu paradu od Nagrada hrvatskoga glumišta da se sjeti Scene Gorica. Opet uzalud. Bilo bi mi lakše da je barem jedan zvižduk dobio ministar kulture Božo Biškupić čija je stranka u Velikoj Gorici jedva dočekala kraj mandata Senke Bulić . Ali, od svih tih mojih očito neutemeljenih i naivnih nadanja nešto me drugo još više ponukalo na ovo podsjećanje: posjet internetskom portalu mojagorica.com, neslužbenom i anonimnom glasilu koje se koristi uglavnom za nepotpisano cipelarenje političkih protivnika aktualne lokalne vlasti i svih koji s njima imaju bilo kakvog posla.Premda su od isteka mandata Senke Bulić i od natječaja koji je zaključen poništenjem i imenovanjem v. d. ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta sada već prošli tjedni, bivša je ravnateljica, za koju je zaključeno da u Velikoj Gorici više nije ni kompetentna ni poželjna, ipak i dalje glavna meta, predmet “u fokusu” spomenutog portala. Osobiti je gnjev autora i onih nekoliko uvijek jednih te istih komentatora navukla zadnjim ostvarenim projektom Scene Gorica, predstavom “Kiklop” u režiji Ivice Buljana. Meni se, pak, u međuvremenu pismom javila jedna čitateljica, potpisana kao građanka Velike Gorice, nažalost također anonimno, što također govori kakva su vremena. Imala je potrebu reći da ne vjeruje mojojgorici.com, kao niti besplatnom časopisu Reporter koji se besplatno u Velikoj Gorici dijeli, a koji s portala prenosi nepotpisani članak o tome kako svi oni koji su podržavali Senku Bulić i zauzimali se za produljenje njezina mandata u Velikoj Gorici o građanima toga grada misle, pišu i govore samo sve najružnije. Utvrdivši i sama kako to nije istina, čitateljica mi piše: “Nisu Velikogoričani seljačine i primitivci, nego upravo gradska vlast koja u grad dovodi ‘folklor i vatrogasne zabave’”. Čak se potrudila snimiti, otisnuti i poslati mi pregršt fotografija plakata za kojekakve zabave i uglavnom turbofolk-koncerte s velikogoričkih ulica i trgova.Nažalost, glas te gospođe usamljen je pa mojagorica.com može u nizu članaka likovati nad slabom i nikakvom podrškom Senki Bulić među građanima Velike Gorice. Publiku koja je hrlila na predstave Scene Gorica ne računaju. Štoviše, usput ih i vrijeđaju, ovaj put čak i s potpisom Aleksandra Božića iz Glasnika Turopolja koji je nakon premijere “Kiklopa” napisao: “Katalog raznih likova koji su se došli badava najesti na račun velikogoričkih poreznih obveznika bio je impresivan”. Ništa bolje nije prošao ni predsjednik Josipović koji se drznuo u Velikoj Gorici posjetiti jednu kazališnu predstavu, umjesto da obilazi poplavljene.Sve su to, naravno, pojedinačni glasovi na temelju kojih se ne može i ne smije ocjenjivati cijele gradove. Ali su bučni. I neka dobri i plemeniti građani Velike Gorice ne zamjere onima koji će ih u budućnosti jednostavno - zaobići. Uostalom, Senka Bulić se četiri godine trudila raditi kazalište zbog kojeg se dolazilo u Veliku Goricu, a nekako baš u vrijeme njezina odlaska, u pravi čas, Jadranka Kosor je oko grada svoga ministra Šukera otvorila obilaznicu. Žalosno, žalosno, a sve jasno. Uuuuh, strašno! | |
| | | Ante Admin
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 26.11.10 17:33 | |
| Strašno. Hvala političkoj garnituri na vlasti, a i prljavoj igri Snježane Špehar. | |
| | | JOSIPJOŽA Boss
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 26.11.10 19:06 | |
| - Ante je napisao/la:
- .... a i prljavoj igri Snježane Špehar.
Jeli ta gospođa Špehar organizirala onaj čuveni humanitarni koncert za poplavljene sugrađane, na kome je bilo 20 članova obitelji sudionika koncerta? Čak ni iz gradske Uprave nije bilo nikoga? | |
| | | Ante Admin
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 26.11.10 20:05 | |
| | |
| | | Mišel Ide prema gore
Broj postova : 441
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 27.11.10 17:33 | |
| Baš slušam dječju emisiju "Zvonjalica" kojoj je gost gospođa Špehar.Djeca joj postavljaju pitanja,usudim se reći ne ona koja bi njih zaista zanimala nego koja im je netko drugi napisao.Kaže gospođa da je bit Pučkog da je to mjesto susreta,druženja i učenja.Mjesto na kojeg će ljudi ulaziti i izlaziti od osam ujutro do deset navečer.Bitno je da svi izlaze sa osmjehom na licu i tada će pučko ispuniti svoju zadaću. Vjerujem da će to zasigurno postići,pogotovu kad se sjetim humanitarnog koncerta koji je organizirala i na kojeg nije došao baš nitko.Žao mi je što nisam vidjela lica onih plesača kad su izlazili.No samo naprijed tako,uspjeh je zagarantiran.Sigurno će pučko ispuniti svoju zadaću koju nije uspjelo sa Senkom Bulić.
Ne vole hadezeovci da nešto bude uspješno,mora se poštivati njihov moto ZNA SE,IDEMO DALJE,RASTURIMO SVE ONO ŠTO JE U PLUSU. | |
| | | Ante Admin
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 27.11.10 22:00 | |
| - Mišel je napisao/la:
- mjesto susreta,druženja i učenja.Mjesto na kojeg će ljudi ulaziti i izlaziti od osam ujutro do deset navečer.Bitno je da svi izlaze sa osmjehom na licu i tada će pučko ispuniti svoju zadaću.
A odakle bi to ona jadna znala kada na njenim događanjima nema nikog. | |
| | | JOSIPJOŽA Boss
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 28.11.10 14:18 | |
| http://www.slobodnaevropa.org/content/dnevnik_branimir_pofuk/2231857.html Nedjelja, 21. studenog
Zbrajaju se slavodobitno deseci tisuća ljudi koji su sinoć, u okviru hvalevrijedne akcije Noć kazališta, u Zagrebu i drugim hrvatskim gradovima posjetili teatre. A meni se misli stalno vraćaju u Veliku Goricu, veliki grad nadomak Zagreba, koji je tijekom protekle četiri godine ni iz čega postao međunarodno relevantan, silno živ i aktivan kazališni centar. Učinila je to Senka Bulić koja je, postavši ravnateljicom tamošnjeg Pučkog otvorenog učilišta, osnovala Scenu Gorica i na nju dovela čitav niz velikih redateljskih, autorskih i glumačkih imena u predstavama koje su se razišle i po hrvatskim i inozemnih festivalima, nerijetko osvajajući i nagrade. A o edukaciji nove publike kroz niz sjajnih hit-predstava za djecu da i ne govorimo. Ali, u međuvremenu se lokalna vlast u Velikoj Gorici promijenila, vratio se HDZ i zaključio da Senku Bulić i njenu Scenu Gorica ne treba. Velika Gorica opet je postala grad kroz koji se samo prolazi. Zapravo, više ni to, jer izgrađena je nova obilazna cesta. To nije noć, nego ponoć kazališta.
| |
| | | Ante Admin
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 01.12.10 1:35 | |
| Jadranka je opet na piku!Skupina Let 3 snimila je spot za pjesmu Omađijaj me, a svi su se članovi prerušili u premijerkuNakon što je Damir Martinović Mrle usred predstave Kiklop na genitalije stavio fotografiju Jadranke Kosor, nastavljaju se parodije grupe Let 3 na premijerkin račun. Tako su se članovi skupine u novom spotu za pjesmu “Omađijaj me” prerušili u premijerku i zapjevali stihove “Bozan zvoni, Šuki prdi, Jadre sere na gradele...”. Na pitanje što ih je inspiriralo za novi spot i pjesmu Mrle je odgovorio u svom prepoznatljivom stilu: – Spot je basna koja govori o tome da su svi na kraju najebali. Inspiracija Leta 3 za izražavanje kroz premijerkin lik doista je nepresušna, a kada ih se upita koje je njihovo mišljenje o Jadranki Kosor, uglas odgovaraju: – Postoji vjerovanje u narodu da je sreća kad te golub posere! Spot će se uskoro naći na malim ekranima, a do tada nas Let 3 i dalje zabavlja u Kiklopu, predstavi koju je premijerka rekla pogledati, no nikada nije. Ni njezina glasnogovornica nije bila dostupna za komentar nove provokacije riječkih rokera. A je li dečkima žao što se Jadranka nikada nije našla u kazalištu tijekom performansa s njezinom fotografijom? – Ona nam više nije zanimljiva, radije bismo zvali Dražena Zečića ili Bozanića – rekao je Mrle. http://www.vecernji.hr/scena/jadranka-je-opet-piku-clanak-222444 | |
| | | Ante Admin
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 01.12.10 1:38 | |
| OMAĐIJAJ ME Ajde mala daj, daj Neka sad ne bude kraj Stisni mala daj, daj U očima ti vidim sjaj Hu, Hu, Hu, Hu Hi, Hi, Hi, Hi, Hi Hu, Hu, Hu, Hu Ha, Ha, Ha, Ha, Ha Bozan zvoni Šuki prdi Hu HU Hu HU Jadre sere na gradele Hi Hi Hi HI Hi Dođe Čoban pa pobere Hu Hu HU HU Ha Ha Ha Ha Ha Za Mila Vinovića malog miška Ostala je suha piška Omađijaj me Kažeš mi da si se kao da si se Kažeš mi da si se kao da si se Kažeš mi da si se kao da si se Po narodu Hrvatskom posrala SISE, KUŽIŠ? A HA HA HA HA! Omađijaj me | |
| | | JOSIPJOŽA Boss
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 01.12.10 23:21 | |
| imali su strašnu inspiraciju za kreativan uradak, ta inspiracija je pobuđena zasigurno u Velikoj Gorici. | |
| | | Ante Admin
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 03.12.10 1:59 | |
| RASPORED IZVEDBI: nedjelja, 5. 12. ŠUMA STRIBOROVA, dvorana Gorica, 11 sati nedjelja, 5. 12. PJESMA SVETOM NIKOLI, dvorana Galženica, 17 sati ponedjeljak, 6. 12. ŠUMA STRIBOROVA, dvorana Gorica, 14 sati utorak, 7. 12. ČAKOVEČKI GEODETI, dvorana Galženica, 20 sati petak, 10. 12. BALADA O PINGVINU, dvorana Gorica, 10,30 sati nedjelja, 12. 12. AVIJONKO SE ŽENI i DJED BOŽIĆNJAK, dvorana Galženica, 17 sati srijeda, 15. 12. ZAGREBAČKI ORKESTAR, dvorana Gorica, 20 sati nedjelja, 19. 12. PLAVA BOJA SNIJEGA i DJED MRAZ, dvorana Galženica, 17 sati AVIJONKO SE ŽENI I DJED BOŽIĆNJAK |
Redatelj: Dubravko Sidor Autor: Miljenko Muršić Scenograf: Antun Crljen Kostimograf: Antun Crljen Izbor glazbe i obrada: Snježana Špehar i Goran Kovačić Glume: Ljiljana Hercigonja, Tomislav Svetić i Dubravko Sidor |
|
ČAKOVEČKI GEODETI - kazališna predstava |
Igraju: Jan Janković, Tomislav Svetić, Dubravko Sidor i Maja Vukoja Dramatizacija i režija: Dubravko Sidor i Martina Čvek Scena i kostimi: Bernarda Cesar Tonsko Studijsko oblikovanje: Goran Kovačić Glazbena obrada međimurskih motiva: Snježana Špehar Tehničko vodstvo: Jesenka Sidor Savjetnik za dramaturgiju i režiju: Boris Kovačević
|
|
| |
| | | Ante Admin
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 04.12.10 1:15 | |
| Gledam program Pučkog za prosinac. Prvi koji je napravila Špeharica. Gospođo Špehar, Velika Gorica nije vašar da nudite ovakv program. Samo kino predstave!!!!! O glazbenom programu neću ni govoriti, ionako svi glazbenici govore da Goricu koriste kao generalnu probu. Izložbe, o tome se može razgovarati, ali sve skupa jako loše. Mislim da se morate puno, puno, puno više potruditi. Uostalom nije mi jasno zašto ste se prihvatili nečeg što ne znate raditi. Samo se nadam da posjećenost neće biti kao i na humanitarnom koncertu koji ste organizirali. | |
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica 04.12.10 2:26 | |
| - Ante je napisao/la:
-
Gospođo Špehar, Velika Gorica nije vašar da nudite ovakv program. Mislim da se morate puno, puno, puno više potruditi. Uostalom nije mi jasno zašto ste se prihvatili nečeg što ne znate raditi. Pravo pitanje. A odgovor bi mogao biti već poznat: Pa ja sam prvi put ravateljica POU, budem naučila. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica | |
| |
| | | | Smjena ravnatelja POU Velika Gorica | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |