Forum Velika Gorica
Za logiranje na forum kliknite na "Log in".
Za registraciju na forum kliknite na "Registration".
Ako ne želite da Vam ovaj prozor iskače kliknite na "Do not display this again".
Forum Velika Gorica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
Početna stranicaRegistracijaLogin

 

 Smjena ravnatelja POU Velika Gorica

Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next
Autor/icaPoruka
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty12.09.10 12:45

Ovih dana se završava Natječaj. Tko će biti novi ravnatelj POU, ako se zna da je gradonačelnik Barišić i HDZ još ranije htjeli smijeniti Senku Bulić, sada kada imaju podršku i VŠO ta smejna će se i dogodtiti vjerojatno.
Što Vi mislite o ovom slučaju, što mislite o kazališnoj sceni Velika Gorica, radu i djelu dosadašnje ravnateljice, treba li Gorica svoju scenu ili ne kao i bezbroj drugih pitanja, naravno da bi bilo dobro da razmijenimo ovdje.
Ide li ono konačno čišćenje kadra koji nije postavljen od strane HDZ? Ima li HDZ uopće sluha za tu problematiku?
Mnogo je pitanja na koje treba pronaći odgovore.

Osobno mislim da HDZ niti ima sluha, niti ima volje da prevaziđe određene komplekse a spreman je na sve kakao bi riješio i očistio određene pozicije kako bi na njih dao "svoje" bez obzira na kasnije posljedice. Jednostavno nemogu drugačije misliti jer su me u to uvjerili i na državnoj razini 100-ine tisuća puta do sada.

http://www.jutarnji.hr/napravila-je-najbolji-mali-teatar-u-hrvatskoj--zasto-je-zele-maknuti-/885207/

Ovaj tjedan zaključen je novi natječaj za direktora teatra u Velikoj Gorici. Na njega se javila i Senka Bulić koja na svojoj strani ima sve argumente, osim političke. Gradonačelnik Dražen Barišić već joj je lani nudio sporazumni otkaz

Kazalište i Velika Gorica do prije četiri godine nisu bili pojmovi koji bi imali razloga biti spomenuti u istoj rečenici. A onda se dogodila eksplozija kojoj je ime Senka Bulić. Tu strasnu kazalištarku, glumicu, redateljicu i producenticu s mnogo ideja i velikim iskustvom tadašnja vladajuća koalicija SDP-a, HNS-a, HSLS-a i DC-a postavila je na mjesto ravnateljice velikogoričkog Pučkog otvorenog učilišta.

A ona im je dala i više nego što su očekivali. Ne samo kazališnu scenu, kakva u Velikoj Gorici nikada nije postojala, nego kazališnu scenu o kojoj se već nakon godinu dana čulo širom Europe. Scena Gorica, koju je pod okriljem Pučkog otvorenog učilišta utemeljila Senka Bulić, počela je proizvoditi produkcije na koje ne samo da je hrlila publika iz Zagreba nego je gostovala i osvajala nagrade na čitavom nizu festivala po Hrvatskoj, u široj regiji i u Europi, sve do francuskog Metza gdje je njihov “Pijani proces” u režiji Ivice Buljana bio jedna od najzapaženijih predstava na festivalu posvećenom isključivo opusu slavnog dramatičara Koltesa.

Već za svoj prvi Božić u Velikoj Gorici Senka Bulić je publici darovala svoju režiju bajke “Božićna haljina” japanske autorice Sotomi Ichikawe. Slijedila je produkcija “Šume Striborove” Ivane Brlić Mažuranić u kojoj je glumila i Ana Karić, koja će postati prava diva Scene Gorica. Velika promocija kazališta stvorenog gotovo pa ni iz čega bio je Brechtov “Pir malograđanina” za režiju kojeg je Paolo Magelli te godine dobio Vjesnikovu nagradu za kazališnu umjetnost.


Kriva je jer ju je postavio SDP
U tri sezone proizvedene su 22 produkcije, što je brojka nedostižna čak i većini naših etabliranih kazališnih kuća. Sve do Euripidova “Kiklopa” kojeg u adaptaciji mladog Gorana Ferčeca u Velikoj Gorici upravo režira Ivica Buljan, uz sudjelovanje Leta 3. Premijera je zakazana za 4. listopada, a nešto prije bit će odigrana i premijera plesnog projekta Marca Boldina.

Produkcija je bila raznovrsna. Predstava za djecu doživjela je silan broj izvedaba, poput Ćopićeve “Ježeve kućice” u režiji Roberta Waltla ili Kiševićeva “Aladina i čarobne svjetiljke”. Scena Gorica donosila je recentne komade s europskih scena poput predstave “The Pillowman” Martina McDonagha u režiji Saše Broz ili Osborneova “Osvrni se gnjevno” u Magellijevoj režiji. Oživjela je i plesna scena. A sve to, od čega smo spomenuli tek dio, uz budžet od pola milijuna kuna, koji je prošle godine više nego prepolovljen, nakon što je u Velikoj Gorici došlo do smjene vlasti.

Ukratko, nisam pozvan da pišem panegirike o onome što je Senka Bulić napravila u Velikoj Gorici, to su učinili mnogi drugi. A čak i oni koji u velikom dijelu nisu fanovi njezine kazališne estetike, poput kazališnog kritičara Igora Ružića, ističu njezin zanos koji je zarazan. Štoviše, smatra Ružić, Scena Gorica je, baš kao i ZeKaeM pod vodstvom Dubravke Vrgoč, postala jedno od rijetkih referentnih mjesta suvremenog teatra u Hrvatskoj i bila bi šteta ne omogućiti joj još jedan mandat.

No, razlog ovom tekstu nije laudacija, nego, bojimo se, opijelo. Naime, četverogodišnji ugovor Senke Bulić s velikogoričkim Pučkim otvorenim učilištem istječe 1. studenoga. Upravo ovaj tjedan zaključen je novi natječaj za to ravnateljsko mjesto. Na njega se javila i Senka Bulić koja na svojoj strani ima sve argumente, osim političke naklonosti nove lokalne vlasti.

- Nakon što je lani izabran za gradonačelnika, Dražen Barišić iz HDZ-a pozvao je na sastanak ravnatelje svih gradskih ustanova. Budući da je prije toga bio na premijeri naše ‘Šume Striborove’ i na njoj mi čestitao, nadala sam se ugodnom razgovoru. Umjesto toga, on mi je smjesta ponudio sporazumni otkaz - priča nam Senka Bulić.

Vesna Škare se predomislila
- Ako vi imate neku drugu viziju kako bi ova ustanova trebala raditi, vi meni slobodno dajte otkaz, ali ja sam previše radila i previše toga uložila da bih ga dala sama - odgovorila mu je ravnateljica kojoj se, kako sama kaže, nije moglo prigovoriti čak ni neuspješno poslovanje jer POU ni dana nije bilo u minusu, štoviše, čak je i zarađivao.

Međutim, ekipa gradonačelnika Barišića, čuli smo s više strana, riječ vizija veže samo uz halucinacije pacijenata duševnih bolnica. Razgovora s gradonačelnikom više nije bilo, a ravnateljica POU i Scena Gorica imale su ipak još neko vrijeme podršku Gradskog vijeća u kojem je ranije spomenuta koalicija još uvijek imala većinu. Sve dok se Vesna Škare Ožbolt nije predomislila o svojoj političkoj budućnosti i svoj DC prevela na stranu HDZ-a, u koaliciju s HSS-om, HSP-om i HSU. Oni koji su Senku Bulić doveli u Veliku Goricu danas su u opoziciji i nemaju kontrolu u Upravnom vijeću POU koje provodi natječaj.

Saborski zastupnik i bivši dogradonačelnik Velike Gorice Goran Beus Richemberg o eventualnom odlasku Senke Bulić s mjesta ravnateljice kaže: “To bi značilo ukidanje kazališta u Velikoj Gorici i kraj koncepta urbane kulture koja poštuje tradiciju Turopolja. Sadašnja vlast u gradu to ne skriva jer kazalište ne razumije niti posjećuje pa ga doživljava kao remetilački faktor, a ne kao važan element identiteta grada. Kazališni projekti Scene Gorica bili su jedna od rijetkih stvari po kojima se o Velikoj Gorici čulo u Hrvatskoj, pa i u regiji.

Povratak na staro, a to je nazadnjački obrazac provincijskoga poimanja kulture u kojemu je kupovina petparačkih i populističkih predstava iz Zagreba vrhunac kazališne djelatnosti POU, bio bi velik korak unatrag. Njime bi se omogućilo da ‘kuruza’, turbofolk i Thompson opet, kao u vrijeme dok je gradonačelnik bio Ivan Šuker, budu jedini kulturni događaji u gradu. Vidjet ćemo hoće li Vesna Škare Ožbolt, čiji su glasovi presudni u Gradskome vijeću, onemogućiti takve planove HDZ-a ili će zapravo kumovati novoj primitivizaciji Velike Gorice.”

Ministar uvažava Senku
Mogućnošću zaustavljanja kazališnog poleta Velike Gorice zgrožen je i Paolo Magelli, ponosan na svoju ulogu u osnivanju Scene i postavljanju na noge, i istomišljenik Senke Bulić u odnosu na francuski model kazališne reforme i decentralizacije koju je proveo Jack Lang. Magelliju je neshvatljivo kako ljudi koji kroje kulturnu politiku već odavno nisu uočili sposobnosti Senke Bulić kada su tražili čelne ljude za velike kazališne kuće i poziva kulturnu javnost da digne glas za nju i kažu koliko je važan posao napravila u Velikoj Gorici.

- Ako ona ode, to će biti skandal. Onima koji misle da Velikoj Gorici tako nešto ne treba ja odgovaram da je Wuppertal nekada bio mjesto za koje nisu znali ni Nijemci, a sada, zahvaljujući Pini Bausch, za taj grad zna čitav svijet. Ako žele biti grad, to mogu biti samo preko kulture. Kada će Velika Gorica opet imati tako nešto? Nikada više! - unaprijed je ljut Magelli.

S njim se slaže i Ivica Buljan, koji s ekipom “Kiklopa” sprema satiru svega što se u Hrvatskoj danas događa, što će biti dostojno završetka jednog čudesnog projekta, ako do toga dođe.

Jedan od apsurda ovog slučaja je taj što je Scena Gorica reprezentativan primjer ideje decentralizacije kazališne scene koju svi složno pripisuju kao zaslugu ministra Bože Biškupića. Njegovu potporu i Senka Bulić navodi kao poticaj što se prihvatila posla u Velikoj Gorici.

Ministar Biškupić nimalo ne dvoji o njezinim rezultatima.

“Scena Gorica je primjer uspješnog profesionalnog i organizacijskog kazališnog djelovanja i ona je na najbolji način ostvarila zakonsku mogućnost da mogu djelovati kao zasebne ustrojstvene jedinice unutar centara za kulturu”, kaže se u odgovoru koji smo dobili iz Biškupićeva kabineta. Međutim, na pitanje o mogućem utjecaju na stranačke kolege u Velikoj Gorici, u prilog Senke Bulić, Biškupić je legalist koji kaže: “Ministar kulture nema ingerencije u imenovanju ravnatelja gradskih kazališta. U odabiru ravnatelja presudnu ulogu mora imati stručnost, kompetentnost i profesionalni ugled izabrane osobe na to mjesto te vjerujem da će se i u ovom slučaju izabrati osoba koja ima najbolje kvalitete.”

Od gradonačelnika Barišića dobili smo priopćenje njegova ureda u kojem se (kao da mi to nismo znali) kaže kako je natječaj za izbor ravnatelja POU u ingerenciji Upravnog vijeća, a ne i gradonačelnika. “Mišljenja gradonačelnika Barišića o radu uvažene ravnateljice u ovom trenutku nije predmetno iznositi budući da je postupak javnog natječaja u tijeku”, zaključak je priopćenja.

Još jedna pljačka
Senka Bulić kaže kako je preveliki optimist da bi tugovala, ali najradije bi na neko novo mjesto ponijela čitavu scenu i grad. Čuda su uvijek moguća. Četiri godine Scene Gorica živi su dokaz. Možda se dogodi i novo, na što baš nismo navikli. Ili će se dogoditi nešto na što smo, na žalost, već itekako navikli. Još jedan zločin, pljačka. Ovdje u prvom redu duhovna. A građani Velike Gorice barem su pokazali da im se i na tom polju još uvijek ima što ukrasti. Natječajne kuverte već su danas vjerojatno otvorene. Rezultate napeto iščekujemo.
[Vrh] Go down
koko-vg
Ide prema gore
Ide prema gore
koko-vg

Broj postova : 106

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty12.09.10 19:40

za pretpostaviti je da će je smjeniti, kao i sve kadrove koje je na položaj doveo Beus ... od vrtića pa nadalje ...
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty12.09.10 20:07

koko-vg je napisao/la:
za pretpostaviti je da će je smjeniti, kao i sve kadrove koje je na položaj doveo Beus ... od vrtića pa nadalje ...


Uopće mije problem ako je netko nesposoban i zbog toga se smjenjuje ali ovdje je očiti REVANŠIZAM na sceni i ono od čega se HDZ neće dugo još izliječiti je upravo revanšizam, koji uništava sve što je dobro i kvalitetno.

Ni jedna stranka nije idealna, pa ni po tom pitanju, međutim činjanica je da ipak postoje velike razlike u shvaćanju vlasti i obnašanja vlasti kao i revanšizma koji je sam po sebi jako štetan iz više razloga a jedan od važnijih je taj zapravo da upravo neka mjesta u lokalnoj upravi je teško i popuniti upravo iz razloga jer se ljudi boje i razmišljaju na način da će smjenom vlasti biti i oni smijenjeni, što se i događa ako pogledamo i nalaiziramo samo u ovih godinu dana koliko je velikogorička izvšna vlast smijenila ljudi sa određenih radnih mjesta i pozicija.

Oprostite ali koliko god Picula i Beus bili nesavršeni nisu tako postupali i nije se osjećalo toliko mržnje i razdora na političkoj sceni Gorice, duh i ozračje u Gradu na svakom koraku je bio pozitivniji i građani su više sudjelovali u svim događanjima.
Što imamo i kakvu situaciju imamo danas?

Ostvarivanjem većine u GV je počišćeno još ono malo kadrova i pozicija koje je na neki način štitilo GV, dakle revanšizam koji nikako nije dobar i nužno je oslobađati se takvog razmišljanja, bez obzira tko je na vlasti, danas jesi sutra nisi i obrnuto ali to nije i ne bi smio biti razlog da se ljudi koji su stručni i rade svoj posao dobro miču samo zato jer nisu podobni trenutnoj vlasti.

Jer oni koji to čine u tom trenu nisu ni svjesni koliku štetu čine, možda i jesu ali se ne obaziru na to jer trenutni interes je jači od toga. Sugerirao bih svim poltičkim strankama da se oslobađaju tog tereta i kompleksa čim prije ukoliko misle dobro svojoj zajednici, jednako tako zajednici bi sugerirao da kod svakih sljedećih izbora i taj faktor uzme kao važan kod odabira onih kome daju svoje glasove ukoliko svi skupa želimo dobro i napredak u bilo kojem pogledu.
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty12.09.10 21:56

JOSIPJOŽA je napisao/la:
koko-vg je napisao/la:
za pretpostaviti je da će je smjeniti, kao i sve kadrove koje je na položaj doveo Beus ... od vrtića pa nadalje ...

Uopće mije problem ako je netko nesposoban i zbog toga se smjenjuje ali ovdje je očiti REVANŠIZAM na sceni i ono od čega se HDZ neće dugo još izliječiti je upravo revanšizam, koji uništava sve što je dobro i kvalitetno.

Ne još dugo, nego nikada.
Oni od prvog dana tako funkcioniraju, i takvi će biti dok ih bude.
Uostalom, nije ni čudo kad im je glavni kadar Bebić - čovjek koji je to naučio u onoj vlasti, pa i sad provodi takvu "politiku".
Ovi mlađi, uče od njega i njemu sličnih (kao da im je vožd bio drugačiji) i oni koji dobro uče napreduju. Kaj nije i Šuker iz te škole?


JOSIPJOŽA je napisao/la:

Jer oni koji to čine u tom trenu nisu ni svjesni koliku štetu čine, možda i jesu ali se ne obaziru na to jer trenutni interes je jači od toga.
Naravno da su svjesni. Ali su svjesni i podrške koju uživaju, pa taman i kad znaju da autoritet grade samo i isključivo na strahu onih koji za njih moraju glasati.
A takvi niti ne znaju da postoji Scena Gorica, a da i znaju, ne zanima ih kultura i kazalište.
Možda bi znali da ih se pred izbore na skup ZNA SE njih odvede na neku od predstava, naravno besplatno i naravno sa kobasicama za nagradu. Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Icon_twisted
Osim toga kak bi oni i išli u kazalište kad vrhuška: nakaza, favoRIT i S zavoj sa kibidabi trojkom ne posjećuje predstave.

Scena Gorica je dobro vođeno kazalište i sumnjam da će itko moći slijediti put koji je gđa Senka Bulić postavila.
Moja zamjerka ide na račun domaće kajkavske riječi jer niti jedna predstava nije izabrana niti postavljena na materinjem jeziku nas Turopoljaca. Ne mali broj puta je ukazano na tu pogrešku i ona se nije ispravila. Zašto, ne znam.

No, rezultate natječaja za ravnatelja još ne znamo, ajmo se malo strpiti.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty12.09.10 22:18

Predpsotavljam da se i gđ.Senka Bulić natječe i biti će zanimljivo vidjeti rezultate natječaja. Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Icon_basketball
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty12.09.10 22:45

JOSIPJOŽA je napisao/la:
Predpsotavljam da se i gđ.Senka Bulić natječe i biti će zanimljivo vidjeti rezultate natječaja. Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Icon_basketball

U gornjem tekstu piše: " Na njega se javila i Senka Bulić koja na svojoj strani ima sve argumente, osim političke naklonosti nove lokalne vlasti."

Dakle, javila se. Valjda će se znati i tko se još javio.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty12.09.10 22:58

Sasvim slučajno sam dobio informaciju da se Natječe i Ravnatelj Škole u Vukovini g.Matašin ali to je još u sferi špekulacija, dok ne bude zvanično obznanjeno. Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Icon_basketball Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Icon_bounce

To ćemo zasigurno moći čitati na gradskom portalu, nemamo mi za vraga najportal u vuCROjebini. Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Icon_cheers
[Vrh] Go down
koko-vg
Ide prema gore
Ide prema gore
koko-vg

Broj postova : 106

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty13.09.10 13:12

... Nekada su sagradili Dom kulture Galženica da bi se u tim prostorijama obogatila kulturna djelatnost grada Gorice. Sjetim se vremena prije rata, da ne velim, prije nego što je ravnatelj (isto po diktatu) bio Cvitko Teskera, odsjek za kulturu je vodio Drago Bukovac, a pomagali su mu Bori Zimonja i sada pokojni Joža Vuksan. Tvrdim da je onda kulturni život u Gorici bio puno bogatiji i sadržajniji nego danas. Istina, imamo scenu Gorica, ali isto tako imamo prazan Klun 100, poluprazan Dom kulture sa malom dvoranom, caffe barom i velikom terasom. Nekada se cijelo ljeto bilo sadržaja (od kino dvorane, do trga Veljka Vlahovića (sada Stjepana Radića) počevši od goričkih večeri pa nadalje. Nekada smo barem jednom mjesečno mogli pogledati kazališnu predstavu (ako se ne varam, ponedjeljkom) nagledal sam se dobrih predstava. Ponavljam, imamo scenu Gorica koja je nastala na uštrb drugih segmenata koji spadaju u djelokrug rada učilišta. Senka ili nije bila spremna ili uopče nije imala volje da se pozabavi drugim stvarima osim kazalištem ???
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty13.09.10 15:28

koko-vg je napisao/la:
... prije nego što je ravnatelj (isto po diktatu) bio Cvitko Teskera, odsjek za kulturu je vodio Drago Bukovac, a pomagali su mu Bori Zimonja i sada pokojni Joža Vuksan. Tvrdim da je onda kulturni život u Gorici bio puno bogatiji i sadržajniji nego danas.
.....
Istina, imamo scenu Gorica, ali isto tako imamo prazan Klun 100, poluprazan Dom kulture sa malom dvoranom, caffe barom i velikom terasom. Nekada se cijelo ljeto bilo sadržaja (od kino dvorane, do trga Veljka Vlahovića (sada Stjepana Radića) počevši od goričkih večeri pa nadalje. Nekada smo barem jednom mjesečno mogli pogledati kazališnu predstavu (ako se ne varam, ponedjeljkom) nagledal sam se dobrih predstava..


Da, i tada je politika postavljala podobne. Ali su ti podobni bili samo na velikoj plaći, izvršni dio radili su oni koji su znali i razumijeli se u posao. Zato je bilo tak kak ste napisali.

koko-vg je napisao/la:
...
Ponavljam, imamo scenu Gorica koja je nastala na uštrb drugih segmenata koji spadaju u djelokrug rada učilišta. Senka ili nije bila spremna ili uopče nije imala volje da se pozabavi drugim stvarima osim kazalištem ???

Trebalo je uz nju biti još poneki Borivoj i Vuksan. Ona se bavila Scenom Gorica, dakle kazalištem, a ima tu još sadržaja u POU, bar ih je trebalo biti.
Kako ja posjećujem samo kino i kazalište, a ne učim strane jezike, niti ne idem na tečajeve, tu i tamo na poneko predavanje, zaista ne znam što je bio djelokrug poslovanja ravnatelja POU.
No, pustiti Senku Bulić samo i isključivo zbog toga jer je nije imenovao HDZ je kretenizam koji može (i čini) samo HDZ.
Pustiti Senku Bulić znači da ostajemo bez Scene Gorica koji je njen proizvod i ako ni zbog čega drugog potrebno joj je produžiti manadat, dakle opet ju imenovati ravateljicom zato da uz sad već uhodanu Scenu Gorica krene i u druge ravnateljeve poslove (ako nije, a ne znam da nije). Gđa Senka Bulić je to itekako zaslužila isključivo svojim radom i angažmanom.
Ne zaboraviti da su u predstavama uz poznate glumce glumila i plesala naša djeca.
Uostalom - nek mi netko reče gdje bih mogla gledaati Luciju Šerbeđiju ili predstavu Saše Broz? Možda u Puli ili ljeti kad odem na Brijune? Meni to nije dosta, a čak nikoga niti ne znam da ide u kazalište u Pulu ili Rijeku.

Naravno, ima tu još toga - skresan priljev sredstava, netrpeljivost gradonačelnika i onih ostalih koje mi se više ne da nabrajati. Kao da Šimunović uopće zna kaj je to kazalište? Daj me nemojte nasmijavati. Ili možda Šuker?
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty13.09.10 15:29

JOSIPJOŽA je napisao/la:
Sasvim slučajno sam dobio informaciju da se Natječe i Ravnatelj Škole u Vukovini g.Matašin ali to je još u sferi špekulacija, ...
Nadam se da me nasmijavate. Matašin??????????????? Auuuuuuuuuuuuu.
[Vrh] Go down
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Broj postova : 1353

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty13.09.10 15:56

Evo, želim napisati kako ja to vidim iz moje pozicije. Znam dobro da je gđa Senka Bulić svojim radom, angažmanom i djelom, uzdigla, uzvisila Scenu Gorica i da je grad "baš" u ovom segmentu i zbog toga postao poznat.

Strašna mi je pomisao da se u Gorici dešava "scenarij Splita" i umjesto uzvišenog kulturnog segmenta da budemo dobili clown - klovnove.

A zašto? Ne zato što gđa Senka Bulić nije sposobna, što nije zavrijedila, što ne zna raditi perfektno ono što je uradila i radi, već isključivo iz "politikantskih" razloga.

Sram neka bude i može biti sve gradske kreature koje o ovome mogu odlučivati na koju razinu su spali i došli, ali to me od njih ZNA SE-glista i ne čudi, jer oni su oduvijek bili i ostali "pometači, uništivači" svega dobroga i vrijednoga, pa tako i u ovom dijelu - u kulturi. Sirovost njihovu sam odavno spoznala a dalje su je uvijek samo potvrđivali i potvrđuju. Besramnici niski, zar niste dovoljno svega drugog uništili i obezvrijedili.

Ostavite makar negdje nekog marnog i sposobnog da radi svoj posao sa srcem, ljubavlju i znanjem.

Odite proć sa Vašom "glistavom" sirovošću, malograđanštinom, s vašim politikantstvom, nepotizmom, revanšizmom. Meni vas je uistinu dosta i preveč Exclamation
[Vrh] Go down
koko-vg
Ide prema gore
Ide prema gore
koko-vg

Broj postova : 106

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty13.09.10 16:47

... Da je po mome ja bih je i dalje ostavio da u Domu Kulture vodi SCENU GORICA, brine se o kulturi i kazalištu, a daučilište preuzme netko drugi, ali nažalost opet bu došel nekakva kreatura koja nebu znala ni kam sa sobom a kamo li sa kulturom ....
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty13.09.10 16:49

Ponoviti ću još jednom ono što sam postavio na stari forum kada se vodila rasprava o Kazalištu Scena Gorica i gđ. Senki Bulić, jer ta rasprava nije od jučer nego je počela onog trena kada se vlast promijenila a nova vlast s HDZ-om na čelu, koja sve ono što je imalo i trunkicu veze sa GBR će pokušati zatrati bez obzira koliko to bilo dobro ili ne.

Dakle, pokretanje vlastitoga kazališta u Velikoj Gorici (a GBR je bez ikakve sumnje najzaslužniji za taj projekt) neki još uvijek ne shvaćaju kao izgradnju institucije koja suvremeni grad čini gradom. Scena Gorica nije zamišljena kao zavičajno kazalište nego kao prozor u svijet i kao scena na kojoj će se propitivati suvremena dostignuća u teatru. Prije svega da bi se suvremeno kazalište dovelo što bliže domaćoj profiliranoj publici (koja je za to ranije morala ići u Zagreb), potom da bi se odgajala nova kazališna publika i naposlijetku - da bi Velika Gorica postala važnim kazališnim gradom u Hrvatskoj, odnosno da bi u Hrvatskoj i šire bila prepoznata i kao kazališni grad.

Tako postavljen projekt kazališta nije moguće ostvariti samo u okviru zavičajnih tema. Naprosto i zbog toga što kvalitetnih kajkavskih tekstova, osobito ne onih koji se tiču Turopolja, naprosto nema dovoljno. Međutim, provincijalna skučenost katkad to ne želi vidjeti pa inzistira na neostvarivom.

S druge strane, ne smije se ignorirati niti umanjiti, ali niti ugroziti uloga koju u očuvanju zavičajnoga kazališnog izričaja imaju amaterska kazališta. U tome smislu Scena Gorica ne treba, niti bi bilo dobro da to ikada počne činiti, ugrožavati ili zasjenjivati tradiciju koju uspostavlja Ogranak Seljačke sloge u Buševcu svojim redovnim izvođenjem tekstova na kajkavskome, a napose svojim Festivalom kajkavskoga kazališta "Kaj buš". Uz pomoć POU i Grada, Kazališna sekcija OSS-a bitno je poboljšala scenske uvjete u Buševcu novom opremom ali joj je omogućeno da predstave održava i u drugim turopoljskim mjestima (Job, Breza i Turopolski top izvode se i izvan Buševca, gdje god postoje uvjeti i lokalni interes).

Dosad postavljene predstave na Sceni Gorica imale su veliki uspjeh. Osobito niz komada koje uvjetno možemo nazvati kazalištem za djecu (Šuma Striborova, Kositreni vojnik, Ježeva kućica, Crtančica, Aladin i čarobna svjetiljka). Uz njih i predstave poput Pira malograđana, Osvrni se gnjevno i M Buttefly na kojima su radili vrhunski autori i glumci i koje su pobrale i čitav niz kazališnih nagrada (uključujući i najprestižniju nagradu Dubravko Dujšin). Te je predstave Scene Gorica do sada vidjelo nekoliko desetina tisuća ljudi (ne samo u Gorici nego i na gostovanjima).

Sve su te predstave pobudile vrlo zapaženu pozornost medija i javnosti i zahvaljujući njima Velika Gorica je danas poznata kao kazališni grad ne samo u Hrvatskoj nego i u široj regiji iz koje stalno stižu pozivi za gostovanja. A sve je to ostvareno relativno malim financijskim sredstvima (godišnji budžet velikogoričkoga kazališta ne prelazi ni 20% najmanjega gradskoga kazališta u Zagrebu niti 50% ijednoga drugoga zagrebačkog nezavisnog kazališta).Sudjelovanje Luke Nižetića u glumačkoj podjeli Aladina tumačiti kao nekakav utjecaj Splita na kazalište u Gorici besmisleno je i potpuno deplasirano. To dokazuju i kritike u medijima koje ovu predstavu prate u superlativima već tjedan dana od premijere. Radi se naprosto o uspješnome spoju (to je, naravno uvijek rizično ali se često pokaže i kao pun pogodak) talentiranoga estradnoga umjetnika, vrhunske glumačke ekipe i kazališnih naturščika. Upravo su neprofesionalni glumci i plesači (osobito iz Velike Gorice) obilježili gotovo sve dosadašnje predstave Scene Gorica. Drago Katulić, Vladimir Atomic Smud, Ivanka Mazurkijević, megablastovci i učenici Umjetničke škole Franje Lučića savršeno su se uklopili u dosadašnje kazališne projekte Scene Gorica. To nitko ne može osporiti.A što se tiče programa za doček nove godine na otvorenom oni su prije svega proteklih godina bili uvjetovani kombinacijom skučenih financijskih mogućnosti i razinom popularnosti zabavljača i izvođača. Svake godine su kao predizvođači nastupali gorički bendovi i pjevači. Glavni gosti su bili Neno Belan, Marijan Ban i Fiumensi, E.N.I., Luka Nižetić i Ivanka Mazurkijevič. Međutim, na gradskim pozornicama su također svirali i pjevali i Psihomodo Pop, Goran Bare, Hladno pivo, TBF, Let 3, Damir Urban, Žiga i bandisti, Massimo, Damir Imamović i drugi. Programima Turbine, FUK-a i Gorica gori festivala prašio je rock and roll, heavy metal i punk. Svi gorički bendovi nastupaju redovito na goričkim scenama. O kakvom mi onda utjecaju Splita i Splićana tu pričamo? Tko želi biti zlonamjeran - njemu nikakvi argumenti ne znače ništa.

Zaboravio sam spomenuti još neke izvođače koji su nastupali u vrijeme prijašnje koalicije. Recimo Ninu Badrić i čuvenu Shakiru kojoj je predizvođač na stadionu Radnika bio Tony Cetinski. Pa su nastupali još i Vatra i klapa Maslina. Kao što vidite ni to nisu izvođači iz Splita. No, znamo li da 80 % najpopularnijih izvođača na hrvatskoj estradi čine baš pjevačice i pjevači iz Splita, a da publika traži samo najpopularnije - jasno je da se njih nije moglo a nije ni trebalo izbjegavati. Da je kojim slučajem i Gibonni nastupio u Gorici (koliko znam pregovaralo se više puta ali se odustalo zbog izuzetno visokih honorara koje on traži) kud bi bio kraj pričama o splitskim utjecajima.

Sad sam se sjetio da je u Lukavcu koncertirao i čuveni violinist Alexander Balanescu. Eto, ni on nije iz Splita al to nije smetalo nekim primitivcima koji uopće nisu bili na koncertu da ga popljuju tvrdnjom da je svirao "ciganski melos" valjda zato jer se radi o vrhunskome, svjetski poznatome umjetniku iz Rumunjske.

Ono što je jasno, u doba koalicijske vlasti u Gorici novcima iz proračuna nisu sufinancirani narodnjaci i 'kuruza'. Novu godinu se nije čestitalo Thompsonovom "Oj Ivane pobratime mio, jesil' skoro na Kupresu bio' kao što je to slučaj bio tri godine zaredom prije toga. Dakle, gradski novci su bili pošteđeni Thompsona, Škore, Baruna i ostalih visokokvalitetnih umjetnika koji su bili jedini glazbeni izbor u režiji HDZ-a. Al su zato HDZ-ovi aktivisti (organizator je bio g. Zdenko Sovina) na Udarnikov stadion doveli Seku Aleksić. Valjda čuvenu turopoljsku umjetnicu koja promovira dragi naš kraj i po narodnjačkim klubovima?
[Vrh] Go down
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Broj postova : 1353

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty13.09.10 17:12

Rožica-ljutibijes je napisao/la:

Strašna mi je pomisao da se u Gorici dešava "scenarij Splita" i umjesto uzvišenog kulturnog segmenta da budemo dobili clown - klovnove.

Odmah da se ogradim na što sam mislila kada sam napisala "scenarij Splita":

http://teatar.hr/37741/kerum-preuzima-kontrolu-nad-hnk-split/

http://teatar.hr/44489/mucalo-v-d-intendanta-u-inat-biskupicu/

Dakle, ni slučajno, ako je netko pomislio ne dopuštam aluziju u smislu:
Sudjelovanje Luke Nižetića u glumačkoj podjeli Aladina tumačiti kao nekakav utjecaj Splita na kazalište u Gorici besmisleno je i potpuno deplasirano.

naprotiv, aludirala sam na gornja događanja - veza linkovi, a koja se izgleda i u Gorici pripremaju.
[Vrh] Go down
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Broj postova : 1353

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty13.09.10 17:22

koko-vg je napisao/la:
za pretpostaviti je da će je smjeniti, kao i sve kadrove koje je na položaj doveo Beus ... od vrtića pa nadalje ...

Mislim da dobro pretpostavljate, NAŽALOST.

Ali neka se oni Zna se-gliste/kreature obračunavaju sa Beusom o vlastitom trošku, a ne na uštrb građana Velike Gorice i Turopolja. Eh, da je nama više ovakvih Beusovih poteza, pa onda i njihovih, kamo lijepe sreće, jer očito se pokazalo da je Beus vrednovao sposobnost i vrijednost. bounce

Ali njihova djela nam više govore o njimamonkey :shock: , nego o Beusu.


Zadnja promjena: Rožica-ljutibijes; 13.09.10 17:39; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty13.09.10 17:31

Rožica-ljutibijes je napisao/la:


Dakle, ni slučajno, ako je netko pomislio ne dopuštam aluziju u smislu:
Sudjelovanje Luke Nižetića u glumačkoj podjeli Aladina tumačiti kao nekakav utjecaj Splita na kazalište u Gorici besmisleno je i potpuno deplasirano.

naprotiv, aludirala sam na gornja događanja - veza linkovi, a koja se izgleda i u Gorici pripremaju.

Rožice, nije bilo iluzije na Vaš komantar, prenio sam moj cijeli post sa starog foruma gdje se rasprava vodila od samih početaka dolaska nove vlasti koja je još tada pokušavala odmah maknuti ravnateljicu POU i tamo je bila iluzija na "Splitski utjecaj" a kako sam prenio cijeli post podudarilo se s vašim komantarom ovdje. Znam na što ste milsili kada ste to pisali.

Cijeli post sam prenio radi potpunije istine i cjelokupnije informacije o Sceni Gorica.
[Vrh] Go down
koko-vg
Ide prema gore
Ide prema gore
koko-vg

Broj postova : 106

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty13.09.10 19:51

... neću nio napadati ni braniti Beusa, ali sjetite se kako je npr. Višnja Čačić došla na mjesto ravnateljice vrtića Ciciban ? Ali ... svi smo krvavi ispod kože .....
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty14.09.10 23:53

Zanimljivo će biti vidjeti na sjednici GV kako će se postaviti VŠO i njen DC koji su i sudjelovali s koalicijom u dovođenju i postavljanju gđ. Senke Bulić za ravnateljicu POU, da li će je sada podržati ili su neki drugi interesi sada jači od prijašnih uvjerenja.

http://hns-vg.com

Jutarnji list: HDZ PROTIV SENKE BULIĆ I KAZALIŠTA U VELIKOJ GORICI

Napravila je najbolji mali teatar u Hrvatskoj. Zašto je žele maknuti?
Kazalište i Velika Gorica do prije četiri godine nisu bili pojmovi koji bi imali razloga biti spomenuti u istoj rečenici. A onda se dogodila eksplozija kojoj je ime Senka Bulić. Tu strasnu kazalištarku, glumicu, redateljicu i producenticu s mnogo ideja i velikim iskustvom tadašnja vladajuća koalicija SDP-a, HNS-a, HSLS-a i DC-a postavila je na mjesto ravnateljice velikogoričkog Pučkog otvorenog učilišta.
A ona im je dala i više nego što su očekivali. Ne samo kazališnu scenu, kakva u Velikoj Gorici nikada nije postojala, nego kazališnu scenu o kojoj se već nakon godinu dana čulo širom Europe. Scena Gorica, koju je pod okriljem Pučkog otvorenog učilišta utemeljila Senka Bulić, počela je proizvoditi produkcije na koje ne samo da je hrlila publika iz Zagreba nego je gostovala i osvajala nagrade na čitavom nizu festivala po Hrvatskoj, u široj regiji i u Europi, sve do francuskog Metza gdje je njihov “Pijani proces” u režiji Ivice Buljana bio jedna od najzapaženijih predstava na festivalu posvećenom isključivo opusu slavnog dramatičara Koltesa.
Već za svoj prvi Božić u Velikoj Gorici Senka Bulić je publici darovala svoju režiju bajke “Božićna haljina” japanske autorice Sotomi Ichikawe. Slijedila je produkcija “Šume Striborove” Ivane Brlić Mažuranić u kojoj je glumila i Ana Karić, koja će postati prava diva Scene Gorica. Velika promocija kazališta stvorenog gotovo pa ni iz čega bio je Brechtov “Pir malograđanina” za režiju kojeg je Paolo Magelli te godine dobio Vjesnikovu nagradu za kazališnu umjetnost.
Kriva je jer ju je postavio SDP


U tri sezone proizvedene su 22 produkcije, što je brojka nedostižna čak i većini naših etabliranih kazališnih kuća. Sve do Euripidova “Kiklopa” kojeg u adaptaciji mladog Gorana Ferčeca u Velikoj Gorici upravo režira Ivica Buljan, uz sudjelovanje Leta 3. Premijera je zakazana za 4. listopada, a nešto prije bit će odigrana i premijera plesnog projekta Marca Boldina.
Produkcija je bila raznovrsna. Predstava za djecu doživjela je silan broj izvedaba, poput Ćopićeve “Ježeve kućice” u režiji Roberta Waltla ili Kiševićeva “Aladina i čarobne svjetiljke”. Scena Gorica donosila je recentne komade s europskih scena poput predstave “The Pillowman” Martina McDonagha u režiji Saše Broz ili Osborneova “Osvrni se gnjevno” u Magellijevoj režiji. Oživjela je i plesna scena. A sve to, od čega smo spomenuli tek dio, uz budžet od pola milijuna kuna, koji je prošle godine više nego prepolovljen, nakon što je u Velikoj Gorici došlo do smjene vlasti.
Ukratko, nisam pozvan da pišem panegirike o onome što je Senka Bulić napravila u Velikoj Gorici, to su učinili mnogi drugi. A čak i oni koji u velikom dijelu nisu fanovi njezine kazališne estetike, poput kazališnog kritičara Igora Ružića, ističu njezin zanos koji je zarazan. Štoviše, smatra Ružić, Scena Gorica je, baš kao i ZeKaeM pod vodstvom Dubravke Vrgoč, postala jedno od rijetkih referentnih mjesta suvremenog teatra u Hrvatskoj i bila bi šteta ne omogućiti joj još jedan mandat.
No, razlog ovom tekstu nije laudacija, nego, bojimo se, opijelo. Naime, četverogodišnji ugovor Senke Bulić s velikogoričkim Pučkim otvorenim učilištem istječe 1. studenoga. Upravo ovaj tjedan zaključen je novi natječaj za to ravnateljsko mjesto. Na njega se javila i Senka Bulić koja na svojoj strani ima sve argumente, osim političke naklonosti nove lokalne vlasti.
- Nakon što je lani izabran za gradonačelnika, Dražen Barišić iz HDZ-a pozvao je na sastanak ravnatelje svih gradskih ustanova. Budući da je prije toga bio na premijeri naše ‘Šume Striborove’ i na njoj mi čestitao, nadala sam se ugodnom razgovoru. Umjesto toga, on mi je smjesta ponudio sporazumni otkaz - priča nam Senka Bulić.
Vesna Škare se predomislila
- Ako vi imate neku drugu viziju kako bi ova ustanova trebala raditi, vi meni slobodno dajte otkaz, ali ja sam previše radila i previše toga uložila da bih ga dala sama - odgovorila mu je ravnateljica kojoj se, kako sama kaže, nije moglo prigovoriti čak ni neuspješno poslovanje jer POU ni dana nije bilo u minusu, štoviše, čak je i zarađivao.
Međutim, ekipa gradonačelnika Barišića, čuli smo s više strana, riječ vizija veže samo uz halucinacije pacijenata duševnih bolnica. Razgovora s gradonačelnikom više nije bilo, a ravnateljica POU i Scena Gorica imale su ipak još neko vrijeme podršku Gradskog vijeća u kojem je ranije spomenuta koalicija još uvijek imala većinu. Sve dok se Vesna Škare Ožbolt nije predomislila o svojoj političkoj budućnosti i svoj DC prevela na stranu HDZ-a, u koaliciju s HSS-om, HSP-om i HSU. Oni koji su Senku Bulić doveli u Veliku Goricu danas su u opoziciji i nemaju kontrolu u Upravnom vijeću POU koje provodi natječaj.
Saborski zastupnik i bivši dogradonačelnik Velike Gorice Goran Beus Richemberg o eventualnom odlasku Senke Bulić s mjesta ravnateljice kaže: “To bi značilo ukidanje kazališta u Velikoj Gorici i kraj koncepta urbane kulture koja poštuje tradiciju Turopolja. Sadašnja vlast u gradu to ne skriva jer kazalište ne razumije niti posjećuje pa ga doživljava kao remetilački faktor, a ne kao važan element identiteta grada. Kazališni projekti Scene Gorica bili su jedna od rijetkih stvari po kojima se o Velikoj Gorici čulo u Hrvatskoj, pa i u regiji.
Povratak na staro, a to je nazadnjački obrazac provincijskoga poimanja kulture u kojemu je kupovina petparačkih i populističkih predstava iz Zagreba vrhunac kazališne djelatnosti POU, bio bi velik korak unatrag. Njime bi se omogućilo da ‘kuruza’, turbofolk i Thompson opet, kao u vrijeme dok je gradonačelnik bio Ivan Šuker, budu jedini kulturni događaji u gradu. Vidjet ćemo hoće li Vesna Škare Ožbolt, čiji su glasovi presudni u Gradskome vijeću, onemogućiti takve planove HDZ-a ili će zapravo kumovati novoj primitivizaciji Velike Gorice.”

Ministar uvažava Senku


Mogućnošću zaustavljanja kazališnog poleta Velike Gorice zgrožen je i Paolo Magelli, ponosan na svoju ulogu u osnivanju Scene i postavljanju na noge, i istomišljenik Senke Bulić u odnosu na francuski model kazališne reforme i decentralizacije koju je proveo Jack Lang. Magelliju je neshvatljivo kako ljudi koji kroje kulturnu politiku već odavno nisu uočili sposobnosti Senke Bulić kada su tražili čelne ljude za velike kazališne kuće i poziva kulturnu javnost da digne glas za nju i kažu koliko je važan posao napravila u Velikoj Gorici.
- Ako ona ode, to će biti skandal. Onima koji misle da Velikoj Gorici tako nešto ne treba ja odgovaram da je Wuppertal nekada bio mjesto za koje nisu znali ni Nijemci, a sada, zahvaljujući Pini Bausch, za taj grad zna čitav svijet. Ako žele biti grad, to mogu biti samo preko kulture. Kada će Velika Gorica opet imati tako nešto? Nikada više! - unaprijed je ljut Magelli.

S njim se slaže i Ivica Buljan, koji s ekipom “Kiklopa” sprema satiru svega što se u Hrvatskoj danas događa, što će biti dostojno završetka jednog čudesnog projekta, ako do toga dođe.
Jedan od apsurda ovog slučaja je taj što je Scena Gorica reprezentativan primjer ideje decentralizacije kazališne scene koju svi složno pripisuju kao zaslugu ministra Bože Biškupića. Njegovu potporu i Senka Bulić navodi kao poticaj što se prihvatila posla u Velikoj Gorici.
Ministar Biškupić nimalo ne dvoji o njezinim rezultatima.
“Scena Gorica je primjer uspješnog profesionalnog i organizacijskog kazališnog djelovanja i ona je na najbolji način ostvarila zakonsku mogućnost da mogu djelovati kao zasebne ustrojstvene jedinice unutar centara za kulturu”, kaže se u odgovoru koji smo dobili iz Biškupićeva kabineta. Međutim, na pitanje o mogućem utjecaju na stranačke kolege u Velikoj Gorici, u prilog Senke Bulić, Biškupić je legalist koji kaže: “Ministar kulture nema ingerencije u imenovanju ravnatelja gradskih kazališta. U odabiru ravnatelja presudnu ulogu mora imati stručnost, kompetentnost i profesionalni ugled izabrane osobe na to mjesto te vjerujem da će se i u ovom slučaju izabrati osoba koja ima najbolje kvalitete.”
Od gradonačelnika Barišića dobili smo priopćenje njegova ureda u kojem se (kao da mi to nismo znali) kaže kako je natječaj za izbor ravnatelja POU u ingerenciji Upravnog vijeća, a ne i gradonačelnika. “Mišljenja gradonačelnika Barišića o radu uvažene ravnateljice u ovom trenutku nije predmetno iznositi budući da je postupak javnog natječaja u tijeku”, zaključak je priopćenja.
Još jedna pljačka


Senka Bulić kaže kako je preveliki optimist da bi tugovala, ali najradije bi na neko novo mjesto ponijela čitavu scenu i grad. Čuda su uvijek moguća. Četiri godine Scene Gorica živi su dokaz. Možda se dogodi i novo, na što baš nismo navikli. Ili će se dogoditi nešto na što smo, na žalost, već itekako navikli. Još jedan zločin, pljačka. Ovdje u prvom redu duhovna. A građani Velike Gorice barem su pokazali da im se i na tom polju još uvijek ima što ukrasti. Natječajne kuverte već su danas vjerojatno otvorene. Rezultate napeto iščekujemo.
Autor: Branimir Pofuk
Izvor: Jutarnji list
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty16.09.10 22:45

Kao što se može primjetiti i iz samog naslova teme na gradskom portalu koliku manipulaciju serviraju građanima na gradskom portalu i kao što sam jednom već rekao upravo iz tog razloga GV nije podržalo izviješće POU kako bi s tim moglo manipulirati i servirati javnosti ovakav naslov.

Svaka čast VŠO i njenom DC, Zeleniki, Kuniću koji su do jučer podržavali POU, ravnateljicu, koristili uspjehe POU za svoju promociju a danas na zadovoljstvo HDZ-a se tako odnose prema POU i Sceni Gorica, vjerujem da će građani to dobro zapamtiti i da Hrvati a i Turopoljci nakon svega što se izdogađalo u zadnje vrijeme neće biti više tako kratkog pamćenja.

Ima ona narodna koja kaže: "Možeš kako hoćeš samo nemožeš dokle hoćeš"
I neka me netko uvjeri da bez dobre trgovine se može ovako ponašati u vrlo kratkom vremenu kako se ponašaju Vijećnici DC na čelu sa VŠO.http://www.gorica.hr/2010/09/gradsko-vijece-nezadovoljno-vodenjem-puckog-ucilista/#more-5558

Gradsko vijeće nezadovoljno vođenjem Pučkog učilišta

https://gorica.forumhr.com/gradonaelnik-gradsko-vijee-f2/novoustoliena-predsjednica-gradskog-vijea-vesna-skare-ozbolt-t13.htm
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty17.09.10 11:28

JOSIPJOŽA je napisao/la:

Svaka čast VŠO i njenom DC, Zeleniki, Kuniću koji su do jučer podržavali POU, ravnateljicu, koristili uspjehe POU za svoju promociju a danas na zadovoljstvo HDZ-a se tako odnose prema POU i Sceni Gorica, ...

Kaj svaka čast ????? - Marš........ denes je petek, mogli bi otiti na sejem, sigurno bu potražnja za tekvemi teri obraz prodaju. I mesto vam je v blatu i smeću.
Sramota, bljak, fujjjjjjjjjj niste drugo nego stoka predvođena onom prodavačicom magle. F u j

JOSIPJOŽA je napisao/la:

I neka me netko uvjeri da bez dobre trgovine se može ovako ponašati u vrlo kratkom vremenu kako se ponašaju Vijećnici DC na čelu sa VŠO.

Mogu, ljudi bez obraza, debelokošci, sve u svemu smrdljivci.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty17.09.10 14:28

Rezultati još nisu poznati? Hi,hi,hi......mogu se samo smijati do boli.
Ova gospođa ima ZNA SE reference, po kojima je ZNA SE završila i u agenciji za koju trenutno radi.
Ovo je zaista dno dna HDZ-ovog kadroviranja i zbrinjavanja podobnih i poslušnih, dizača ruku koji ničemu drugom i ne služe.

Ne sjećam se da sam negdje pročitao da je ova Vijećnica uopće diskutirala ijednom u GV velike Gorice. Karavana ide dalje, samo je pitanje do kud će stići i kada će biti kraj tog putovanja.


http://www.vgdanas.hr/senka-bulic-odlazi-1549.aspx

Rezultati još uvijek nisu poznati, ali istina je da sam se prijavila na natječaj – rekla je 58-godišnja D. Kovčalija koja je zaposlena kao viša stručna savjetnica u odjelu za programe Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Koje su vaše prednosti pred ostalim kandidatima za to mjesto? – upitali smo je.

– Mogu se pozvati na iskustvo na području obrazovanja, društvene djelatnosti, poznavanje propisa pučkih učilišta, dugogodišnji život u Gorici i suradnju s brojnim institucijama u gradu – poručila je.

Nije otkrila svoju viziju za daljnji napredak POU. To će, kaže, učiniti tek ako je izaberu, ali priznaje da nije mali izazov naslijediti Senku.

http://www.rvg.hr/index.php?id=3499
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty17.09.10 22:12

Dva segmenta su mi u ovom prijedlogu VŠO važna:

1. Da izlazi s ovim prijedlogom a nije podržala sa svojim DC izviješće o radu POU i gđ.Senke Bulić
2. Da se žele zadovoljiti apetiti svih kako bi zadržali gđ,Bulić ali i postavili gđ.Kovčaliju za ravnateljicu i na taj način zbrinuli svoj kadar.

Nedvojbeno kako VŠO pokušava sjediti na dva stolca bez svojeg jasnog dostojanstva i uvjerenja, što je dokazala nedvojbeno mnogo puta do sada.
I pitanje je samo kada će se stolci razmaknuti i VŠO pasti.
Po meni ništa drugo i ne zaslužuje, fuj licemjerno.


http://www.vecernji.hr/zagreb/skare-ozbolt-ipak-zeli-da-senka-bulic-vodi-scenu-gorica-clanak-192532

POU Dolazi nova ravnateljica, ali S. Bulić ostaje u kazalištu?


Škare Ožbolt ipak želi da Senka Bulić vodi Scenu Gorica


Predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt želi zadržati Senku Bulić na čelu Scene Gorica!
Odvajanje Scene Gorica
– Goričku scenu trebalo bi odvojiti od Pučkog otvorenog učilišta i Senka Bulić bi trebala ostati voditi Scenu, što dobro radi. Taj posao radi bolje nego ostale funkcije koje je kao ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta obavljala. Na mjesto ravnateljice POU mogla bi doći Dragica Kovčalija (HDZ), ali onda kazališni rad ne bi bio dio njenih dužnosti – kaže Vesna Škare Ožbolt.
Senki Bulić ta se ideja ne sviđa.
– Ma, to je neostvarivo! U POU sve je povezano i isprepleteno. Nekolicina ljudi obavlja sve zadatke i za POU i za Scenu Gorica, ta izjava je floskula. Zbog čega je na sjednici Vesna Škare Ožbolt glasovala protiv mog prijedloga izvješća o radu i financijskog izvješća Pučkog otvorenog učilišta za 2009. godinu, to je pitajte! – kaže Senka Bulić. Predsjednica Vijeća odgovorila nam je da je to napravila jer smatra da S. Bulić nije imala dobru komunikaciju s Poglavarstvom i da se drugim dijelovima POU nije davala jednaka pažnja kao goričkoj Sceni.
Globalno dobro
Ugledne glumice koje su surađivale sa Senkom Bulić na Sceni Gorica ogorčene su njenim mogućim odlaskom.
– Igrala sam u četiri izvrsne predstave i gledala sve predstave kojima je Senka goričku Scenu učinila sjajnom. Suludo je da odlazi – kaže glumica Ana Karić. Glazbenica i glumica Ivanka Mazurkijević žali što se sve na kraju, kaže, svodi na politiku.
– I lijevi i desni bi napokon trebali početi gledati na globalno dobro – poručuje Ivanka Mazurkijević.
– Scena Gorica je zbog Senke Bulić postala relevantna u europskim okvirima. Nitko od nas nije u njoj glumio zbog novca, nego zato što smo podržavali Senkinu estetiku i htjeli smo da se tamo dogodi takvo kazalište – kaže Nina Violić.
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty18.09.10 13:58

JOSIPJOŽA je napisao/la:
I pitanje je samo kada će se stolci razmaknuti i VŠO pasti.
Po meni ništa drugo i ne zaslužuje, fuj licemjerno.
Potpisujem. Ne budemo dugo čekali da joj se stolci razmaknu, to su štokrlini.

JOSIPJOŽA je napisao/la:

Senki Bulić ta se ideja ne sviđa.– Ma, to je neostvarivo!
Naravno, ali reći će oni: ponudili smo, nije prihvatila i kaj sad hoće, vidite da je sama izabrala.
Još bu ispalo da je sama otišla.

Ma nije njima važno tko će se baviti čime, nego tko će raspoređivati financije. Senka očito može u svakom trenutku dokazati gjde je proslijedila novac koji su "joj dali", ali njima treba netko tko će šutjeti gdje je lova i svakako da nije dokazivo kad završi u njihovoj kasi.
[Vrh] Go down
Saša
Novi član
Novi član


Broj postova : 16

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty19.09.10 16:09

koko-vg je napisao/la:
... neću nio napadati ni braniti Beusa, ali sjetite se kako je npr. Višnja Čačić došla na mjesto ravnateljice vrtića Ciciban ? Ali ... svi smo krvavi ispod kože .....
Kako daj molim te pojasni, osobno poznajem Višnju i znam da je isključivo svojom zaslugom i dugogodišnjim radom u struci došla do mjesta ravnateljice dječjih vrtića Ciciban, a to što su joj pripisivali da je Beusova ljubavnica, pa članica HNS-a, nije istina jer Višnja nije članica niti jedne političke stranke, a po svjetonazoru naginje desnoj orjentaciji,prevelika je vjernica i poštena je osoba,spremna je pomoći svakom bez obzira na stranačku pripadnost Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Icon_smile
Tako da je njen izbor za ravnateljicu i više nego transparentan, a Beus je prepoznao njenu kvalitetu i na tom mu svaka čast Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Icon_biggrin
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty19.09.10 16:26

gđ.Višnju poznajem vrlo dobro jer je bila odgajateljica mojoj djeci u vrijeme dok su bili u vrtiću i dogovorno tvrdim da ona nema nikakve veze sa HNS-om ukoliko to neki žele ovdje prikazati, poznajem i širu obitelj gđ.Višnje koja kako reče Saša više naginje po svom svjetonazoru desnoj orijentaciji.
Naravno da se ovdje želi pokušati GBR kompromitirati, ono što znam i u što sam se uvjerio da je lijeva koalicija pa u tom kontekstu i HNS s GBR na čelu prije svih, uvijek i najviše inzistirao na kvaliteti i stručnosti a ne na podobnosti i nepotizmu. Taj izbor je bio dobar i bez ikakvih negativnih konsekvenci u bilo kom pogledu strančarenja i partijstva s kojim gđ.Višnja među prvima nema nikakve veze. Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Icon_basketball Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Icon_bounce

Pokušavati staviti sve u jedan koš i izjednačavati nečija druga postupanja s postupanjima GBR i HNS-a je u našim okolnostima sasvim logično ali je daleko od prave istine. I oni koji to pokušavaju to znaju i svjesni su toga ali imaju oni svoje razloge zašto tako postupaju, jer valja pokušati oprati svoju prljavštinu, napadajući druge.

Nije uzalud ona narodna koja kaže: Napad je najbolja obrana.
[Vrh] Go down
Sponsored content
Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty
PostajNaslov: Re: Smjena ravnatelja POU Velika Gorica   Smjena ravnatelja POU Velika Gorica Empty

[Vrh] Go down
 
Smjena ravnatelja POU Velika Gorica
[Vrh] 
Stranica 1 / 11.Go to page : 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Forum Velika Gorica :: Razne teme :: Kultura i umjetnost-
Forum(o)Bir: