Vlatka Pejak nije pod nadležnošću Milade ,znači ona joj nije šefica nego grad.Naime grad je zaposlio Vlatku kao kontrolora turističkoj zajednici.Što to točno podrazumijeva neznam točno,no jedno od opisa radnog mjesta je kad bude npr proljetni sajam i kad budu složena prodajna mjesta obrtnika koji tamo izlažu,ona će navodno ukazivati na eventualne nedostatke izložbenog prostora ili davati savjete kako urediti izložbeni prostor.
Moje mišljenje je da je ovo još jedno izmišljeno radno mjesto.
Što se tiće suvenirnice u gradu.Velikogorički obrtnici su imali jednu zajedničku u prostoru turističke zajednice.Svi su tamo izlagali svoje suvenire,imali su i zaposlenog djelatnika,neznam dali su plačali kakvu naknadu za prostor,ali znam da to jednostavno nije išlo,da se o tome jako malo znalo,nije bilo reklame baš neke za to,tako da mogi koji su htjeli neki suvenir i dalje nisu znali gdje doći do njega.Problem je bilo i radno vrijeme koje i nije bilo baš turističko.No recimo bio je nedavno natječaj za postavljanje kioska.Jedna lokacija je bila na mjestu gdje je bila nekad Hrvatska lutrija pokraj našeg muzeja.Zašto recimo grad ne ustupi mjesto za suvenirnicu i ne plati djelatnika na takvom radnom mjestu.Bilo bi višestruke koristi.Napravio bi reklamu sam sebi,a pomogao bi i našim obrtnicima koji se time bave,a kao povrat bi dobio malo novaca u gradsku blagajnu.No,ostaje tu puno otvorenih pitanja.