Forum Velika Gorica
Za logiranje na forum kliknite na "Log in".
Za registraciju na forum kliknite na "Registration".
Ako ne želite da Vam ovaj prozor iskače kliknite na "Do not display this again".
Forum Velika Gorica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
Početna stranicaRegistracijaLogin

 

 Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Next
Autor/icaPoruka
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty08.07.11 0:31

Ante je napisao/la:
Kriva računica:

22, 5 milijuna od Picule ostalo u proračun
600 tisuća za 6 mjeseci 2009
3, 2 milijuna u 2010
22, 5 milijuna kredita

UKUPNO 48, 8 MILIJUNA KUNA - NESTALO

Kriva računica? Kod tebe Ante?
22,5 mil kredita to još nije nestalo, iako može nestati ali to ćemo tek vidjeti, hoće li se napraviti s njima što, tek kad se dobije kredit.
Ostalo štima, pridodao bi još samo novce iz proračuna, pola 2009, cijela 2010 i sada već pola 2011.
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty08.07.11 0:35

Svi znamo da će nestati.
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty08.07.11 10:56

Zar nije donesen zakon da će odgovarati za potošeni novac?
[Vrh] Go down
mariofil68
Ide prema gore
Ide prema gore
mariofil68

Broj postova : 245

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty08.07.11 12:58

plemenitašica je napisao/la:
Zar nije donesen zakon da će odgovarati za potošeni novac?

Da, donesen je zakon. Zakon se zove " Svakog dana mislim na sebeeeee"
Naivni ste, poštovana milostiva, naivni. Postavite pitanje saborskom zastupniku Vladimiru zvanom Šeki on the road again da li se zakon tumaci prema svima jednako ili samo prema članovima Stranke ( kak veli gradonačelnik) na ovaj način, a prema drugima na onaj način.
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty12.07.11 8:27

Nada umire zadnja Very Happy
[Vrh] Go down
manimal
Ide prema gore
Ide prema gore
manimal

Broj postova : 413

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty12.07.11 9:31

Ante je napisao/la:
Nada umire zadnja Very Happy

...je, samo si zaboravio i to da je nada ... Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 668755
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty13.07.11 0:24

Nisam, nisam zaboravio...
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty28.07.11 11:00

puno lijepih zanimljivosti, gdje ima dima ima i vatre, uvijek je tako i bilo.Laughing


http://www.hns-vg.com.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=339:gradonaelnik-ne-zna-da-je-profesionalni-politiar-&catid=1:latest-news

Gradonačelnik ne zna da je profesionalni političar?
Četvrtak, 28 Srpanj 2011 06:01

Reagirajući na HNS-ovu akciju informiranja građana Gradonačelniče što skrivate? gradonačelnik Dražen Barišić je dopisom odgovorio redakciji RVG-a.

Naš gradonačelnik kaže:

Možda pritom, a zbog angažmana na razvoju grada, pogrešno stavim koju točku ili zarez, zbog čega se ovim putem ispričavam. Meni je jasno da su u HNS-u profesionalni političari, kojima je postavljanje pitanja dio političkog posla, na što imaju potpuno pravo i ja ih pozivam da nastave i dalje s istim intenzitetom, posebice ako će to unaprijediti razvoj naše Velike Gorice.

Nije ovo prvi put da gradonačelnik misli i govori (ili samo govori?) da on nije profesionalni političar. To bi valjda trebalo biti nešto loše pa pokušava stvoriti dojam da on to nije. Ili ne zna (što je katastrofa) ili namjerno izvrće (što je još gore) što je on zapravo. Prava kriza identiteta.

Zato moramo gradonačelnika podsjetiti da je prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa svaki čelni čovjek jedinica lokalne i regionalne samouprave (zajedno sa svojim zamjenicima) javni dužnosnik. Također da se on politikom bavi intenzivno već najmanje 2 ipol godine i da za svoj posao na političkoj dužnosti prima plaću. Prema tome on je profesionalni političar.

O tome da li su on i njegovi suradnici stvarno i zaradili svoju plaću - drugi put.

Zanimljivo je, ako već odbija da ga se smatra (profesionalnim) političarem, kako onda planira kao (ne)političar biti predsjednik ogranka HDZ-a koji jest politička stranka? Te je svoje planove sam potvrdio u 'Nacionalu' od 21. lipnja 2011. godine. Način na koji pokušava doći do pozicije predsjednika HDZ-a (a onda i saborskog zastupnika HDZ-a)pokazuje njegovu političku odlučnost i da ne bira sredstva kako bi došao do tog cilja. Baš tako funkcioniraju HDZ-ovi političari. Osobito profesionalni.

HNS je politička stranka i zanima nas kako gradonačelnik, profesionalni političar, troši proračunska sredstva.

No on bezuspješno pokušava napraviti spin i nastoji svojom tezom da nije profesionalni političar pokazati građanima da je 'samo jedan on njih', a da ga onda sirotog neki tamo (profesionalni) političari napadaju.

Gradonačelnik je izabran na izborima, kao kandidat političke stranke, on jest političar (na žalost, nesposoban za tako odgovornu dužnost) i nikakav spin to neće promijeniti.

Gradonačelnik se u svojoj izjavi, danoj RVG-u, ponovno hvali svojim 'investicijskim zamahom' i navodi:

„Gradimo gospodarske zone, u tijeku je projekt Vodoskok, gradnja sustava odvodnje, sanacija Vodotornja, škole u Novom Čiču, Distributivnog centra, bioelektrane, terminala Zračne luke...“

Bilo bi lijepo od gradonačelnika čuti koji od tih projekata je on osmislio, pokrenuo i realizira ga kroz gradsku upravu. Ili samo katalogizira i na svoj politički račun 'knjiži' ono što rade drugi?

O projektu 'Vodoskok' građani su već rekli svoje, a gradonačelnikovo hvastanje čak je izazvalo i protest i bijes njegova stranačkoga predsjednika Ivana Šukera (koji tvrdi da je on, još kao bivši ministar, a ne Barišić, kao sadašnji gradonačelnik, zaslužan za 'Vodoskok'). Prve rezultate 'Vodoskoka' već vidimo: za 2 milijuna kuna vrijedno sudjelovanje "Hrvatskih voda" u izgradnji mreže odvodnje u nekoliko sela gradonačelnik je, bez da je i trepnuo (a kamo li da je javno protestirao), prepustio vodocrpilište u Kosnici vrijedno stotine milijuna kuna fantomskoj županijskoj tvrtki koja još nema ni jedan francuski ključ u svom inventaru.

Sanacija Vodotornja? Ne, to je sanacija vodospremnika koji je već saniran prije nekoliko godina. Zgradu Vodotornja možete prebojati ali dok se ne riješi problem dimnjaka i sanira oštećena armatura zgrade ništa od toga. To je puko šminkanje a i ta boja će vrlo brzo otpasti.

Gradnja sustava odvodnje? Kopanje kanala i polaganje 100 metara cijevi u svakom selu (bez pogona prečistača) nije gradnja sustava odvodnje nego mazanje očiju javnosti. Uostalom vrlo brzo će građani pitati kad će biti ta famozna odvodnja puštena u pogon. I što će im tada gradonačelnik odgovoriti?

Školu u Novom Čiču, priznajemo, gradska uprava je nastavila makar se radi o projektu bivše vlasti koji je bio doveden do razine donešenoga detaljnog plana uređenja i zahtjeva Crkvi i Vladi za darovanje zemljišta, i to je pohvalno. Za to treba imati političke mudrosti. Dobar projekt je dobar projekt bez obzira s koje strane dolazi.

Gradnja Distributivnog centra nema ali baš nikakve veze s gradonačelnikom Barišićem. HDZ-u je uspjelo postići da Vlada prvi put u povijesti donira zemlju poslovnoj udruzi građana i k tome još i sufinancira njegovu gradnju. Naravno i to opet samo odabranim voćarima jer povrćari nisu dobrodošli.

Gradnja bioelektrane? E da nam je i to vidjeti da naš gradonačelnik gradi bioelektranu! Da se ne radi možda o ideji izgradnje kogeneracijskoga uređaja o kojoj HNS govori već godinama a koju bi trebao graditi HEP, novcem iz EU fondova? Je li to isti onaj projekt kojega Vlada RH nudi stranim partnerima već 10 mjeseci? Ili neki novi o kojemu još nismo ništa čuli?

I na kraju - terminal Zračne luke. Da nije tužno bilo bi žalosno. Grad, koji je suvlasnik Zračne luke Zagreb d. o. o. s udjelom od 5%, ni naš gradonačelnik do sad se javno nisu očitovali ni o jednoj kontroverzi koja prati taj projekt, izravno vođen od strane Vlade RH. Štoviše, poklopili su se ušima i ne pačaju se u planove 'velikih' pa kako bude! A trebalo bi konačno imati svoj stav jer skoro 80% onih koji rade u Zarčnoj luci jesu Velikogoričanke i Velikogoričani.

Treba zaštiti interese Velike Gorice ali gradonačelnik ne zna kako. Zato ga molimo da ih nipošto ne štititi na način kako je štitio interese Grada u slučaju vodocrpilišta Kosnica.
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty28.07.11 11:05

Tipičan HDZ-ovac, pokušava se prodati za nešto što nije.

Ovo mi je odlična rečenica: Gradonačelnik je izabran na izborima, kao kandidat političke stranke, on jest političar (na žalost, nesposoban za tako odgovornu dužnost) i nikakav spin to neće promijeniti.
[Vrh] Go down
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Broj postova : 1353

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty28.07.11 18:08

Ante je napisao/la:
Tipičan HDZ-ovac, pokušava se prodati za nešto što nije.

Ovo mi je odlična rečenica: Gradonačelnik je izabran na izborima, kao kandidat političke stranke, on jest političar (na žalost, nesposoban za tako odgovornu dužnost) i nikakav spin to neće promijeniti.

Da, slažem se .... jaka i moćna rečenica i sve kaže.

Ali i cijeli članak je odličan. Bravo HNS - kako jasno i razgovjetno da svi razumijemo.
I love you

Grrrrrrrr..... ne znaš što je gore ili ovo što on kaže da nije profesionalni političar ili ovo što jeste - a ovakav kakav jeste - bože nas sačuvaj, a ne mogu ga niti u volontere strpati, jer volonteri ako rade - rade pametno i s dušom - bez interesa.

Eeeee, jadni gradonačelniče još jadnih građana s tobom takvim..... i "Zato te molim da me nipošto ne štititiš na način kako si štitio interese Grada u slučaju vodocrpilišta Kosnica."
No
[Vrh] Go down
glava
Učenik
Učenik


Broj postova : 53

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty28.07.11 19:02

Meni nije bitno je li on profesionalac ili nije i kako on sebe gleda. Pun nam je Sabor profesionalaca pa eto gdje smo. Zahvaljujući gradonačelniku Draženu Barišići moje djete će u novo školu u Novom Čiću i to mi je dovoljno da i na slijedećim izborima dam svoj glas njemu. Za razliku od Picule koji je u 4 godine svog mandata bio svega dva puta u Novom Čiću po 15 minuta.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty28.07.11 23:19

glava je napisao/la:
Meni nije bitno je li on profesionalac ili nije i kako on sebe gleda. Pun nam je Sabor profesionalaca pa eto gdje smo. Zahvaljujući gradonačelniku Draženu Barišići moje djete će u novo školu u Novom Čiću i to mi je dovoljno da i na slijedećim izborima dam svoj glas njemu. Za razliku od Picule koji je u 4 godine svog mandata bio svega dva puta u Novom Čiću po 15 minuta.Ne bi bilo loše da priupitaš Šukera što misli o svemu ovom.Laughing
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty29.07.11 12:37

JOSIPJOŽA je napisao/la:


Nije ovo prvi put da gradonačelnik misli i govori (ili samo govori?) da on nije profesionalni političar. To bi valjda trebalo biti nešto loše pa pokušava stvoriti dojam da on to nije. Ili ne zna (što je katastrofa) ili namjerno izvrće (što je još gore) što je on zapravo. Prava kriza identiteta.

....da se on politikom bavi intenzivno već najmanje 2 ipol godine i da za svoj posao na političkoj dužnosti prima plaću. Prema tome on je profesionalni političar.
Nemrem vjerovat???? Lik ne zna da je političar profesionalac? A možda zato kaj ne živi od te plaćice nego nekakvog drugog dohotka, ili ne doživljava da zarađuje plaću svojim radom i angažmanom pa se ne vidi kao svi mi profesionalci koji živimo od svojeg rada i jako jako odgovaramo za propuste, nitko nas besplatno ne hrani niti ugošćuje niti imamo privilegije koje si samo pilitičari sami sebi izglasaju. Ispravna konstatacija: kriza identiteta. Sad bi mu savjetnica za etiku u ministarstvu uprave mogla pomoći, ona sigurno ZNA SE zna kako steći samopoštovanje i pronaći sebe. Ideš Đurđa ni sama ne zna tko je, a ni ona nije profesionalac tak da od nje nikakave koristi. Jebate, baš su jadni svi po redu. Katastrofa. I taj vlada mojim Turopoljskim resursima i proračunom. ?????
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty29.07.11 12:49

glava je napisao/la:
Meni nije bitno je li on profesionalac ili nije i kako on sebe gleda. ..... Zahvaljujući gradonačelniku Draženu Barišići moje djete će u novo školu u Novom Čiću i to mi je dovoljno da i na slijedećim izborima dam svoj glas njemu.
Ooooo meni je jako bitno kak on sebe gleda jer poštujući sebe poštujemo druge. Zahvaljujući gradonačelniku grad i okolica će izgubiti milijune novca i niti 8 škola, bazena i vrtića to nemre nadomjestiti. Vaše dijete bu možda išlo u tu školu koja se počinje graditi (valjda) ali ima u Turopolju još puno puno nečije djece kojoj treba samo nogostup ili recimo nove klupe. Ajmo ne biti sebični, to je vrlina čovjeka koji ne mora biti profesionalac. Što se glasa za Barišića tiće - hoćete li reći da bu se i po drugi put kandidiral? Šuker još nije v reštu da bi ikome iz VG bio otvoren put. Moraju poraditi na tome da bi se netko pa i Barišić smio kandidirat. A vi, samo naprijed, počnite glasati već od danas.
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty02.08.11 0:40

On se bavi prodajom magle.....
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty20.09.11 15:58

JAVNI POZIV
na predlaganje kandidatkinja i kandidata
za dobitnike javnih priznanja
Grada Velike Gorice u 2011. godini

U povodu 13. prosinca – Dana Grada Velike Gorice Gradsko vijeće Grada Velike Gorice će najzaslužnijim pojedincima i pravnim osobama dodijeliti javna priznanja Grada Velike Gorice.

Javna priznanja Grada Velike Gorice su:
1. Povelja Grada Velike Gorice – fizičkim osobama za životno djelo
2. Nagrada Grada Velike Gorice – fizičkim i pravnim osobama


3. Počasno građanstvo Grada Velike Gorice – za posebne zasluge.

http://www.gorica.hr/2011/09/javni-poziv-na-predlaganje-kandidatkinja-i-kandidata-za-dobitnike-javnih-priznanja-grada-velike-gorice-u-2011-godini/Samo jedno ime za sve zasluge - Vesna Škare Ožbolt. Ona čak zadovoljava i točku broj tri jer ne živi u gradu pa može biti počasna građanka pogotovo ako zasjedne u sabor.Usput, kaj se nisu malo požurili????? Di je još 12 mj? Do tad budu izbori, pa mi mogli promijeniti prijedloge i donijeti neki u zadnji čas kako i dolikuje HDZ gnjidama.A da počasni građanin bude onaj koji je najviše pokrao u gradu ili državi, ili onaj/ona koji ništa ne znaju i ne čitaju kaj potpisuju? Ili recimo dogradonačelnik koji po uzoru na župana sam sebi daje nagradu????

Ima dosta opcija, fakat treba razmisliti do 12 mj. Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 672564
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty20.09.11 16:56

A zadnji počasni je još na slobodi Very HappyMislim da sva priznanja trebaju ići VŠO i kao počasnoj građanki, kao zaslužnoj u promociji Velike Gorice, tehničkim dostignućima....Ona je dovoljno veliki kapacitet za sve silne nagrade....
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty20.09.11 18:10

Pa mislim da se nakon prošlogodišnjih nitko neće htjeti ni prihvatiti nagrada, tako da ove Vaše zezancije vrlo lako mogu postati i stvarnost iz razloga koje navedoh na početku. Iz prisile će morati staviti nekoga, pa makar i njih, da se ne doživi blamaža u gradu.
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty20.09.11 19:54

všo se prihvaća svega, nema ona obraza.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty21.09.11 16:12

Projekt težak 65 mil eur a neznaju kakav učinak će imati na cijene grijanja?

Ovdje mi se otvara puno pitanja a Vama?http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/3202/bioelektrana-pred-vratima-gorice.aspxBioelektrana pred vratima Gorice

Bioelektrana-toplana na šumsku biomasu je pred vratima Velike Gorice, kako u prostornom jer će se smjestiti na Sisačkoj cesti kod skretanja za Novo Čiče tako i u vremenskom smislu jer će proraditi već 2015.godine.

- Radi se o vrlo bitnom projektu za Veliku Goricu, ali i jednom od 30 najvažnijih investicijskih projekata Vlade RH u narednom razdoblju i on će u mnogočemu promijeniti fizionomiju Velike Gorice, ne samo u energetskom smislu. Ovime se Velika Gorica potvrđuje kao grad razvoja i investicija, vrijednost bioelektrane je 65 milijuna eura - kazao je na predstavljanju projekta gradonačelnik Dražen Barišić.


HEP Obnovljivi izvori energije d.o.o. i HEP Toplinarstvo d.o.o., kao investitori, nakon razmatranja više lokacija odabrali su Veliku Goricu zbog prometne infrastrukture, mogućnosti kogeneracije s toplinskim sustavom te blizine sirovine za rad postrojenja. U krugu od 50 km nalazi se dovoljna količina biomase za godišnje potrebe bioelektrane-toplane (BE-TO), a iz HEP-a uvjeravaju da nema opasnosti za šumski fond jer se kao gorivo koristi "šumski otpad" koje će osigurati Hrvatske šume čišćenjem šuma.


Centralizirani toplinski sustav mijenja koncept


U centraliziranom toplinskom sustavu Velike Gorice (CTSVG) danas je 14 kotlovnica na koje se grije 5900 stanova odnosno 21 tisuća stanovnika koji žive u zgradama. Toplinom se tako opskrbljuje oko 53 posto stambenih jedinica odnosno oko 62 posto stanovništa V.Gorice kroz zakupljenih 58 MW toplinske energije. Od 14 kotlovnica u pogonu će ostati samo plinska kotlovnica Galženica 3, a ostale će se spojiti na centralni toplovod.


- Postojeća postrojenja su relativno stara, niska im je iskoristivost i utjecaj na okoliš je vrlo velik, dok će sa uvođenjem bioelektrane-toplane centralizirani toplinski sustav se osuvremeniti i povećati sigurnost opskrbe toplinom i električnom energijom - kaže mr.sc. Tomislav Virkes.


Postrojenje će proizvoditi 20 MW električne energije te 35 MW toplinske energije. Većinu godine će raditi samo bioelektrana, a u zimskim uvjetima do vršne potrebe od 70 MW (300 do 500 sati godišnje) uključit će se kotlovi na zemni plin u sklopu BE-TO postrojenja. U CTS sustavu će ostati i rezervno postrojenje Galženica 3, koje se trenutno prebacuje na zemni plin, a koje će se paliti u slučaju kvara BE-TO postrojenja.


Gašenje malih kotlovnica u gradskim četvrtima značajno će poboljšati kvalitetu zraka, no još nije poznato kako će novi centralizirani sustav utjecati na cijenu grijanja.


HEP OIE i HEP Toplinarstvo pripremili su niz studija koje su potvrdile opravdanost investicije, a ove godine će biti gotov idejni projekt te očekuju i lokacijsku dozvolu. Ishođenje građevinske dozvole uz glavni projekt će biti tokom 2012. godine, a završetak gradnje se očekuje 2015.godine. U gradnji će se zaposliti 120 osoba, a u postrojenju će po završetku raditi 20 zaposlenika. Europska KfW banka je već pokazala interes za financiranje.


Zbog važnosti ovoga projekta zatražili smo kompletne prezentacije te ih možete preuzeti ovdje i ovdje.
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty21.09.11 16:45

Grad V. Gorica iz svog proračuna za ovu investiciju neće uložiti ni kunu, već je samo korisnik.

Grad je trebao otkupiti barem zemlju za gradnju i tako postati malim dijelom suvlasnik – komentira Marko Ružić. Ipak, Grad će svoju blagajnu podebljati naplatom poreza, prireza, doprinosa, naknada i koncesija, a ostvarit će i indirektnu korist – tijekom gradnje planirano je zapošljavanje do 120 Velikogoričana, a nakon gradnje stalno zaposlenje pronaći će najviše dvadesetak ljudi.

http://www.vecernji.hr/zagreb/u-velikoj-gorici-gradi-se-bioelektrana-65-milijuna-eura-clanak-328752

Toliko o Barišiću.
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty21.09.11 19:07

Ante je napisao/la:

Grad je trebao otkupiti barem zemlju za gradnju i tako postati malim dijelom suvlasnik

...........Toliko o Barišiću.
A s kojim sredstvima? S onih čini mi se 6 miljuna koja je zatekao kad je preuzeo vlast, ili sa 22 miljuna koja su nestala već prvom polovinom vladavine a bila predviđena za dvoranu, ili možda onim miljunima s kojima kOlarec "kupuje" zone pod hopotekom oko zračne luke, ili da opet podignu kredit?
[Vrh] Go down
koko-vg
Ide prema gore
Ide prema gore
koko-vg

Broj postova : 106

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: re   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty22.09.11 8:10

Sve je to jedan veliki balon od sapunice ... koji se napuhava, napuhava i ... napuhava, a onda (vrlo brzo) sve bu tak grunulo. Tu eksploziju nemre spriječiti (može samo malo usporiti) pomirenje Barišića i Šukera. Ministar Bošnjaković kao miritelj napravio svoje samo da oni ostanu na vlasti (jer Vlasta je bogata i Vlasta te časti ...) Ali kad grune ... smrad se već duže vreme osjeća okolo ....
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty22.09.11 9:09

VIJESTI IZ KOSNICE


U tijeku je akcija potpisivanja peticije protiv odluke gradonacelnika Drazena Barisica davanja koncesije zagrebackoj zupaniji nasih bunara pitke vode od koje gradjani V. Kosnice nemaju nikakve koristi. Svi koji zele potpisati peticiju i svojim potpisom sognirati odliku gradonacelnika mogu obrazac potpisati u marketu Ana u Velikoj Kosnici.
www.radio-kosnica-velikagorica.com/
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty22.09.11 9:21

Ante je napisao/la:
VIJESTI IZ KOSNICE


U tijeku je akcija potpisivanja peticije protiv odluke gradonacelnika Drazena Barisica davanja koncesije zagrebackoj zupaniji nasih bunara pitke vode od koje gradjani V. Kosnice nemaju nikakve koristi. Svi koji zele potpisati peticiju i svojim potpisom sognirati odliku gradonacelnika mogu obrazac potpisati u marketu Ana u Velikoj Kosnici.

[url=http://www.radio-kosnica-velikagorica.com/
www.radio-kosnica-velikagorica.com/[/quote[/url]]

To nije problem samo Kosnice, to je turopoljski problem i za očekivati bi bilo da se peticija može poptisati i u Gorici negdje a i šire po Turopolju. Možemo li što takvo očekivati? Ja bi poptisao isto peticiju, moram li ići u Kosnicu?
[Vrh] Go down
Sponsored content
Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty
PostajNaslov: Re: Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom   Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom - Page 10 Empty

[Vrh] Go down
 
Gradonačelnik Barišić i upravljanje Velikom Goricom
[Vrh] 
Stranica 10 / 13.Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Forum Velika Gorica :: Domaće teme :: Gradonačelnik, Gradsko vijeće-
Forum(o)Bir: