|
| G - Shoping u Velikoj Gorici | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
JOSIPJOŽA Boss
Broj postova : 1957
| Naslov: G - Shoping u Velikoj Gorici 09.09.10 18:15 | |
| Kakva su nam iskustva s trgovačkim lancima, zadovoljstvo ili nezadovoljstvo, pohvale i primjedbe, pitanja i prijedlozi. Mercator-HR je izrastao od goričke Slobode, iz Velike Gorice u Hrvatskoj i danas je drugi trgovački lanac po snazi i tržišnom udjelu. Što je Velika Gorica dobila ili izgubila s tim, da li je iskoristila dovoljno tu prednost ili ne? Kako smo zadovoljni sa Mercatorom ali i drugim trgovačkim lancima. Predpostavljam da bi ova tema mogla zanimati sve nas i da svatko od nas ima ponekih dobrih ili loših iskustava sa bilo kojom trgovačkom kućom. http://www.vecernji.hr/biznis/nasa-je-misija-getro-pretvoriti-najpovoljniji-lanac-hrvatskoj-clanak-188563 Intervju: Hrvoje Štorga, predsjednik uprave Mercatora-H govori o akviziciji Getroa, najavljenim poskupljenjima i minimalnom rastu trgovine na malo te planiranim investicijama, akvizicijama i budućnosti maloprodaje u Hrvatskoj“Naša je misija Getro pretvoriti u najpovoljniji lanac u Hrvatskoj”S prihodima od prodaje većim 3,2 posto u prvom polugodištu nego u istom razdoblju lani, čemu su pridonijele dobre antirecesijske mjere i akvizicija Getroa, Mercator-H opet je uvjerljivo drugi trgovački lanac na hrvatskom tržištu, a s tom te akvizicijama u Crnoj Gori cijela je grupacija Mercator učvrstila lidersku poziciju u regiji. Je li počeo oporavak potrošnje, što će se dalje događati s Getroom te kakvi su dalji planovi Mercatora u Hrvatskoj, razgovaramo s predsjednikom uprave Hrvojem Štorgom. | |
| | | fila Novi član
Broj postova : 6
| Naslov: Re: G - Shoping u Velikoj Gorici 12.09.10 17:03 | |
| Merkator--- halo muka mi je kad dođem nešto od bijele tehnike pogledati to je prrrestrašno nitko ni ono osnovno kaj pitaš nezna odgovoriti bbrrrr | |
| | | JOSIPJOŽA Boss
| Naslov: Re: G - Shoping u Velikoj Gorici 12.09.10 17:23 | |
| Nažalost fila mnoge trgovačke kuće jako malo rade s djelatnicima u smjeru edukacije djelatnika u smjeru što boljeg servisa prema kupcima, uz to sve više i više optimiraju poslovanje i smanjuju troškove koji se uglavnom prelamaju preko troškova djelatnika, smanjuju broj djelatnika itd. Osnovno je raditi sa ljudima svakodnevno kako bi se educirali i kako bi se podizala svijest da je kako kažu Nijemci " Kunde ist Koenig" odnosno kupac je kralj, rijetke su kuće koje rade u tom smjeru ima ih i znam neke, neću ih reklamirati. S Merkatorom nemam nekih loših iskustava za sada ali da bi trebao biti kvalitetniji servis i usluga to svakako, osnovno pravilo je da sve trgovačke kuće žive od Kupaca ali i da do Kupaca baš i ne drže puno. U budućnosti će se taj segment jako profilirati i samo one kuće koje budu u tom segmentu prve i najbolje će i moći opstati. Ugodna kupovina svima! | |
| | | fila Novi član
| Naslov: Re: G - Shoping u Velikoj Gorici 13.09.10 17:07 | |
| Ma kužim ja sve to i da oni malo rade na edukacijama djelatnika.Ali kad ti trgovac ono bi nebi posluzil kad ga pozoveš,pa ti veli mi smo u bedu kakve su nam male plaće pa smo u bedu ,a bokca ti kaj ja nis u bedu kad mi je riknula mašina ili nekaj drugo a nemam love da si kupim ali mi treba i moram nekak skrpati lovu ,a on tam nezna niš jel je depresivan. nek ide doma možda ima ljudi koji bi delali i kulturno te pozdravili kad dojdeš u dućan .... jel bome takvi trgovački centri ,treba se borit za svakog kupca . | |
| | | JOSIPJOŽA Boss
| Naslov: Re: G - Shoping u Velikoj Gorici 13.09.10 17:25 | |
| Naravno da se treba boriti za svakog kupca, treba i voljeti ono što radite, pa i trgovinu i rad s ljudima općenito gdje se puno komunicira, razgovara, treba ljubaznosti i svega drugoga. Meni je uvijek zanimljiva tema plaća. Plaće ne da nisu važne ali plaća nije uvijek i mjerilo zadovoljstva koliko ozračje i timski duh unutar kompanije, koje ponajviše ovisi od rukovodećih ljudi. Naime meni može netko i povisiti plaću, biti ću zadovoljan sljedećih 6 mjeseci i ponovo postajem nezadovoljan jer sam se već navikao na tu plaću. Naime fascinira me kada kaže netko da ima malu plaću i da neće raditi jer mu je mala plaća, il nemora raditi toliko. jer se na kraju mjeseca ne vidi. A što bi se trebalo vidjeti, pa vidi se plaća. Nitko nikoga nije prisilio da radi za toliku i toliku plaću ali ako sam potpisao ugovor i prihvatio svjesno tu plaću za nju moram i raditi, mogu biti i nezadovoljan ali to mi ne daje za pravo da ne radim. Radim i tražim bolje s čim ću biti zadovoljan i svaki pravi djelatnik će se tako i ponašati. Na žalost kod nas je razmišljanje obrnuto i to se odražava na kvalitetu usluga u svim djelatnostima ne samo u trgovini. Svijest o radu, odgovrnosti prema radu, odgovornosti prema samom sebi to je ono što nam nedostaje i zato imamo takav odnos prema poslu, konkretno u trgovini. | |
| | | fila Novi član
| Naslov: Re: G - Shoping u Velikoj Gorici 13.09.10 18:46 | |
| | |
| | | plemenitašica Expert
Broj postova : 2046
| Naslov: Re: G - Shoping u Velikoj Gorici 14.09.10 17:21 | |
| Po onome koliko ja kupujem u Mercator-u mogu ga zatvoriti. Ako uđem u robnu kuću jednom mjesečno kao i u Intersport, Sir Oliver ili Benetton. Uglavnom uđem i izađem, ne sjećam se kad sam nekaj kupila. Billa - ušla jednom i izašla. Konzum - često kupujem i to: kruh na prvom mjestu, gotova kuhana ili pečena jela, kolače, narezane nareske, mlijeko, tijesto, dijetalne proizvode, toaletni asortiman i kozmetiku za čišćenje kućanstva, sokove, hranu za pasa i mačku, ponekad neku butelju vina. Sve u svemu špeceraj, ali NE kupujem voće i povrće, potrepštine za kuću, kozmetiku. DM - kozmetiku za osobnu higijenu i potrepštine za domaćinstvo. Voćarna na Trgu Stj. Radića - sve voće i povrće Mesnica Navračić - svježe meso i čvarke. Plac - rezanci, grincajg, gibanica, i povrće od žena za koje znam da su ubrale u svojem vrtu. Kaufland i Lidl - navratim, tu i tamo nekaj kupim. Bijelu tehniku, i ono kaj se kupuje jednom godišnje ili petogodišnje kupujem u Zgb. Sir i vrhnje kupujem (donesu mi) u seoskom domaćinstvu prema Jaski. Odjeću i cipele - samo veliki centri, dakle NE u VG. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: G - Shoping u Velikoj Gorici | |
| |
| | | | G - Shoping u Velikoj Gorici | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |