U ovom tekstu me nije dirnulo to što i mariofila68, niti bolesnici, nego poznati scenarij osoba koje rade u nekoj firmi, steknu znanje, iskustvo, kontakte, i onda se iz nekog razloga odmetnu i "stvore" svoju vlastitu (što je kod nas moguće skoro preko noći) pa krenu u "veliki biznis" na štetu poduzeća u kojem su do tada radili. Shvatili su da su se gazde bogatile, pa kaj ne bi i ja pojeo malo tog kolača, oni iako imaju cijele torte.
Ne kažem da je to slučaj ovdje, možda je čovjek uvidio da njegovi bivši gazde ne rade sve baš kako savjest nalaže, pa je odstupio i krenuo samostalno jer želi raditi po načelima morala i pravednosti, i onda je u žurbi iznajmio prostor koji nije provjerio. A kaj bi i provjeravao kad su gradske tvrtke u najmu u istoj zgradurini.
No, ne vidim problem, ako je prostor sporan, pa ima u VG još mnogo dobrih lokacija koje bi se mogle uzeti u najam za polikliniku za dijalizu.
Nego, kad smo već kod zdravstva, može li se na gradskom vijeću postaviti pitanje koja je budala naručila staklena vrata u domu zdravlja i za koje novce. Ako je dom zdravlja u nadležnosti županije, imamo iz VG vijećnike i u tom domu, pa molim, izvolite pitati.
Naime, napravljena su nova staklena vrata prije cca 1,5 godinu (od kad je ZNA SE na vlasti u domu zdravlja) i to tako da se otvaraju na van (dakle povuci) na kosu podlogu. Kad invalid dođe do vratiju, umejsto da ih gurne i uđe, on mora povući, napraviti skupa sa vratima nekoliko koraka unazad, kad se otvore ući i onda ih povući za sobom jer se ne zatvaraju. Kad izlazi onda ih gura (ujmesto da ih vuče prema unutra gdje je ravan pod) prema van i kosom nagibu, pa da bi se zatvorila, mora izaći, okrenuti se i onda gurnuti prema gore. Da ne velim da staklena vrata nisu nimalo lagana za guranje.
Čak i meni koja rijetko ulazim u dom zdravlja i nisam invalid, ta su vrata izuzetno idiotska. Tko je dobio lovu u džep za izradu tih vratiju.