| PROLJETNI SAJAM U VELIKOJ GORICI | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Mišel Ide prema gore
Broj postova : 441
| Naslov: PROLJETNI SAJAM U VELIKOJ GORICI 08.05.11 11:46 | |
| Zašto se u Velikoj Gorici ne radi na poboljšanju manifestacija koje imaju tradiciju,nego na zanemarivanju.Zašto naprimjer jedan nogometni klub dobije više novaca od grada nego npr proljetni sajam? Ove godine su se održavali prvi puta dani cviječa u Velikoj Gorici,no završavaju sutra,pitam se zašto,ako je iduča dva tjedna špica sezone za prodaju cviječa.Čemu onda služe ti dani?Navodno sutra počinju dani jagoda,čudno,ali samo dvoje jagodara imaju jagode zasada,aostalima će doći urod tek kroz otprilike dva tjedna,ali jagode će se prodavati do kraja šestog mjeseca.Pitam se dali oni koji vode poljoprivredu u gradu to uopče razumije ili pogoduju pojedincima. Nadalje ,već smo navikli na proljetni sajam u našem gradu,na sve bolju posječenost iz godine u godinu i sve sadržajniji program,jedino zamjeram onaj na pozornici,ali valjda će se i na tom polju naći netko pametan da to poboljša.No vidi apsurda grad ove godine nema novaca za proljetni sajam i odlučio se štediti na tome,pa će izložbeni dio izgledati puno lošije nego ovih godina,vračaju se na princip prvih godina sajma i ići će se više na klupe i neke štandove,nego na šatore.Nema se para,a zašto nisu svake godine kupili par novih drvenih kučica,povečali njihov broj i u konačnici imali besplatan sajam,tj umanjili trošak maksimalno moguće. Šteta što misle samo trenutačno,a ne dugoročno,a dugoročnost je vrlina dobrog gospodara,a mi takvog nažalost nemamo. | |
|
| |
Ante Admin
Broj postova : 2140
| Naslov: Re: PROLJETNI SAJAM U VELIKOJ GORICI 10.05.11 1:38 | |
| Zato jer jednostavno ne znaju. | |
|
| |
Rožica-ljutibijes Boss
Broj postova : 1353
| |
| |
JOSIPJOŽA Boss
Broj postova : 1957
| |
| |
Ante Admin
| Naslov: Re: PROLJETNI SAJAM U VELIKOJ GORICI 10.05.11 23:56 | |
| Betikini standardi, estetika i mišljenje me svakako ne zanimaju. Na žalost za sada ima mogućnost odlučivanja, ali nadam se ne dugo (opet sam klasa optimist). | |
|
| |
JOSIPJOŽA Boss
| Naslov: Re: PROLJETNI SAJAM U VELIKOJ GORICI 18.05.11 22:54 | |
| | |
|
| |
glava Učenik
Broj postova : 53
| Naslov: Re: PROLJETNI SAJAM U VELIKOJ GORICI 21.05.11 12:36 | |
| - Mišel je napisao/la:
- Zašto se u Velikoj Gorici ne radi na poboljšanju manifestacija koje imaju tradiciju,nego na zanemarivanju.Zašto naprimjer jedan nogometni klub dobije više novaca od grada nego npr proljetni sajam?
Ove godine su se održavali prvi puta dani cviječa u Velikoj Gorici,no završavaju sutra,pitam se zašto,ako je iduča dva tjedna špica sezone za prodaju cviječa.Čemu onda služe ti dani?Navodno sutra počinju dani jagoda,čudno,ali samo dvoje jagodara imaju jagode zasada,aostalima će doći urod tek kroz otprilike dva tjedna,ali jagode će se prodavati do kraja šestog mjeseca.Pitam se dali oni koji vode poljoprivredu u gradu to uopče razumije ili pogoduju pojedincima. Nadalje ,već smo navikli na proljetni sajam u našem gradu,na sve bolju posječenost iz godine u godinu i sve sadržajniji program,jedino zamjeram onaj na pozornici,ali valjda će se i na tom polju naći netko pametan da to poboljša.No vidi apsurda grad ove godine nema novaca za proljetni sajam i odlučio se štediti na tome,pa će izložbeni dio izgledati puno lošije nego ovih godina,vračaju se na princip prvih godina sajma i ići će se više na klupe i neke štandove,nego na šatore.Nema se para,a zašto nisu svake godine kupili par novih drvenih kučica,povečali njihov broj i u konačnici imali besplatan sajam,tj umanjili trošak maksimalno moguće. Šteta što misle samo trenutačno,a ne dugoročno,a dugoročnost je vrlina dobrog gospodara,a mi takvog nažalost nemamo. Upravu si nogomet ima previše love i treba da ga daju više ovakovim manifestacijama. | |
|
| |
glava Učenik
Broj postova : 53
| Naslov: Re: PROLJETNI SAJAM U VELIKOJ GORICI 21.05.11 13:45 | |
| Humanitarna akcija Ženske inicijative Posljednjih pet godine Ženska inicijativa HNS-a Velike Gorice organizira humanitanu akciju na Proljetnom sajmu u Velikoj Gorici pod nazivom "Priroda, zdravlje, ljepota, dobrota".
Ovu akciju obilježavaju proizvodi na bazi lavande i ostalog ljekovitog bilja. Uz smrdljive vrećice sa lavandom ukrašenih salvetnom tehnikom, sapune od lavande hibiskusa i sljeza, aromatične soli za kupanje, vjenčiće napunjene lavandom, poculice od lavande, te ističemo posebnost ove godine ušečereno cvijeće. Svi proizvodi nastali su na našim radionicama i bit će darovani kao poklon građanima koji su spremni donirati simbolične iznose za ovu humanitarnu akciju. Dođite na Proljetni sajam i posjetite štand HNS-a. | |
|
| |
Ante Admin
| Naslov: Re: PROLJETNI SAJAM U VELIKOJ GORICI 22.05.11 21:57 | |
| Dobar Proljetni sajam. Ok ponuda, pristojno. Sve u svmu ok. Zasad jedina gradska manifestacija koja nije propala, srže standard. | |
|
| |
Mišel Ide prema gore
| Naslov: Re: PROLJETNI SAJAM U VELIKOJ GORICI 22.05.11 22:53 | |
| Da sve OK,sa jednim nedostatkom i to VEELIKIM.Ovo je moja dobronamjerna kritika,nemože se sajam nazvati festival ruža i tako se reklamirati na radiu.Građani su sa pravom osječaju prevareni i prevarom privučeni na manifestaciju.Velik broj ih je došao kupiti ružu,a od ruža ni r,nemogu vjerovati da su organizatori organizirali festival ruža,a propustili su pozvati barem jednog proizvođača ruža da se predstavi na sajmu i ponudi ruže iz svog rasadnika,a imamo prekrasnih i kvalitetnih proizvođača ruža u Hrvatskoj,čak dvoje iz Zagreba.Nadam se da neće iduće godine godine sjetiti se napraviti festival banana,jer mi se ćini da u Hrvatskoj nema proizvođača banana. Da bilo je plastičnih ruža u reverima pjevača i na reviji frizura,a Škarica je istaknula na otvorenju da bi Velika Gorica mogla postati grad ruža kao neki brend,nadam se samo ne plastičnih jer sa ovakvim načinom to je vrlo lako moguće.
Festival ruža bez ijedne ruže na cijelom sajmu,čija li je to ideja?????? | |
|
| |
plemenitašica Expert
Broj postova : 2046
| Naslov: Re: PROLJETNI SAJAM U VELIKOJ GORICI 22.05.11 23:09 | |
| - Mišel je napisao/la:
- ............
Festival ruža bez ijedne ruže na cijelom sajmu,čija li je to ideja?????? Ovo i mene zanima. Čija je ideja - nekoga tko je glup, jer ne zna da u Turopolju nitko ne uzgaja ruže.VŠO bi ruže kao brand????? Još jedna u nizu njenih gluposti počevši od Hlapić grada. Inače, sajam je bio raznolik, dobro posjećen, zanimljiv iako se neki štandovi ponavljaju svake godine sa istim proizvodima. Sve u svemu prosjećan, ništa što bi izazvalo znatiželju ili nešto posebno novo.Još zamjeram što je bilo premalo događanja pred mikrofonom. Gdje su jedino što Turopolje ima - folkloraši? | |
|
| |
Mišel Ide prema gore
| Naslov: Re: PROLJETNI SAJAM U VELIKOJ GORICI 22.05.11 23:16 | |
| Bilo ih je jučer nešto kratko.Imamo mi i nadarene djece muzičke škole,zašto nisu naprimjer njih pozvali da se predstave,imamo i drugih zanimljivih talenata u Turopolju,koje nemamo baš prilike vidjeti,ali za takve stvari treba malo više vremena organizirati,ai volje,neznam dali ima? | |
|
| |
JOSIPJOŽA Boss
| Naslov: Re: PROLJETNI SAJAM U VELIKOJ GORICI 22.05.11 23:33 | |
| - Ante je napisao/la:
- Zasad jedina gradska manifestacija koja nije propala.....
Sreća pa je vrijeme poslužilo. @Mišel ova primjedba sa ružama je skroz na mjestu. Nedostaje kreativnosti i promišljanja kad je ponuda na sajmu u pitanju, mislim da sajam nije ipak ništa napredovao nego upravo suprotno, ne da nije uspio ali je nazadovao u odnosu na prošle. @Ante, moglo je to i moralo puno bolje. | |
|
| |
plemenitašica Expert
| |
| |
plemenitašica Expert
| Naslov: Re: PROLJETNI SAJAM U VELIKOJ GORICI 22.05.11 23:46 | |
| Što se hrane tiče vidjela sam samo kotlovinu uz pite, licitare i medenjake. Na Jelačić placu sam kupila klipić sa koprivama. Izvrsno. Mislim da nam fali takvih delicija koje neki ljudi znaju napraviti a nema ih nigdje za kupiti. | |
|
| |
Mišel Ide prema gore
| Naslov: Re: PROLJETNI SAJAM U VELIKOJ GORICI 22.05.11 23:51 | |
| Bili su krasni ljudi sa proizvodima od maslina,sve zbilja dobro i kvalitetno,domaće,žena je sinoć hodala sa košaricom proizvoda od štanda do štanda i nudila proizvode da uspije pokriti barem troškove dolaska koje je imala,kaže da nemože vjerovati da ništa nije prodala,stalno prati sajmove ,pa je došla i na ovaj,a ono razočaranje.Ljudi koji hodaju i izlažu na sajmovima diljem Hrvatske pričajući o njima na neki način su i promotori sajma,vidimo da na našem sajmu nema baš nešto noviteta ni novih izlagača,a to nam ipak nešto govori. | |
|
| |
Rožica-ljutibijes Boss
Broj postova : 1353
| Naslov: Re: PROLJETNI SAJAM U VELIKOJ GORICI 23.05.11 21:04 | |
| Gospodo, lijepa diskusija i zapažanja. Neke stvari sam i sama zapazila jer sam prošetala "sajmom". Neću i ja iznositi zapažanja jer ste ih i sami iznijeli ranije. Kaj se tiče naziva u pravu ste: kakav sajam ruža kad ruže ni za lijeka vidjeti, osim .... a morti je nazvana tak manifestacija po onih nekoliko procvjetalih rožica u parku Franje Tuđmana.... mora biti da je zato . Ostalo ponuda kao i ranijih godina, zapravo niš inovativno, dodatno i novo nije bilo za pogledati. Ali, eto ljudi šeću. Delicije: oooo, da, da, ima ih i moguće ih je prezentirati, ali kolege im kolegice - a tko bi to naprimjer mogao "osmisliti" .... zar oni koji su u svemu bezidejni, osim u onoj "use, nase i podase". Klipići sa koprivama??? Ma, dajte najte kaj mislite da oni koji to organiziraju znaju za to ili pozitivno gledaju. Ne, za njih i njihovu razinu je to beskorisna biljka, čak misle i žareća, a niti u primisli im nije hranjivost i ljekovitost te i sličnih biljaka Bogom danih. K tome su zabili kak su nam negda neki obećavali "vraćanje na ognjišta če baš bumo i travu morali pasti" - se sjećate.... ja nisam zabila, narod je već na travi zelenoj, ognjišta pak nisu više ni slučajno sigurna (vežem se na temu iz jednog drugog topića kak i koliko ljudi dnevno ostaju bez ognjišta i krova nad glavom), ah, da umiješni se tu i tamo nađu pa i s tom travom tradicijski nekaj naprave da zarade i da nas podsjete. Uglavnom dojam i zaključak, da, prosječan sajam, bezidejan, neinovativan - nešto što nije ostavilo impresiju sajma osim što je bilo nešto u prostoru nesvakidašnje postavljeno, tak da nisam ničim posebno oduševljena za istaknuti. Ali i od ovog može biti i čim dalje, bude i gore..... | |
|
| |
Ante Admin
| Naslov: Re: PROLJETNI SAJAM U VELIKOJ GORICI 23.05.11 22:31 | |
| Malo optimizma Rožice | |
|
| |
Ante Admin
| Naslov: Re: PROLJETNI SAJAM U VELIKOJ GORICI 28.04.12 1:42 | |
| Udruženje obrtnika Velike Gorice i Turistička zajednica grada Velike Gorice ove godine organiziraju tradicionalni jubilarni 10. PROLJETNI SAJAM .Manifestacija će se održati od 25. do 27. svibnja 2012. godine na lokaciji oko Pučkog otvorenog učilišta.http://www.tzvg.hr/novosti/pregled/10.-proljetni-sajam | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: PROLJETNI SAJAM U VELIKOJ GORICI | |
| |
|
| |
| PROLJETNI SAJAM U VELIKOJ GORICI | |
|