Forum Velika Gorica
Za logiranje na forum kliknite na "Log in".
Za registraciju na forum kliknite na "Registration".
Ako ne želite da Vam ovaj prozor iskače kliknite na "Do not display this again".
Forum Velika Gorica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
Početna stranicaRegistracijaLogin

 

 Voda

Go down 
Autor/icaPoruka
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Voda Empty
PostajNaslov: Voda    Voda Empty05.07.11 10:27

Iako je velikogorička komunalna tvrtka VG Vodoopskrba zahtjev za dodjelu koncesije predala Hrvatskim vodama još prije više od dvije godine, odugovlačenje s dodjelom koncesije zasigurno nije bilo slučajno.
Tom odgodom se očito htjelo dati Županiji dovoljno vremena da otkupi parcele na kojima će se graditi vodocrpilište (zašto Grad Velika Gorica nije otkupio ni jednu?) te da njena tvrtka Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije d.o.o. ubrzano ispuni minimalne uvjete propisane Zakonom.

Zanimljivo bi bilo doznati kako ih je ispunila kad još ne gospodari ni jednim vodocrpilištem i ni jednim dužnim metrom vodoopskrbnog ili kanalizacijskog sustava!

A što je radio velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić za to vrijeme?

Najprije je dao smijeniti direktora VG Vodoopskrbe Stjepana Juzbašića koji se oko toga pitanja bio neposredno i vrlo aktivno angažirao.

I onda dugo, dugo ništa!
I sve to bez ikakvih odluka ili konzultacija s Gradskim vijećem!


Sad je potpuno jasno da je galama kojom je najavljen „Vodoskok“ (kojega je potpuno demaskirao sam Ivan Šuker optužujući Barišića da se hvali zaslugama koje mu ne pripadaju) imala za cilj odvući pozornost javnosti od odluke da se voda iz Kosnice prešutno prepusti Županiji!


Nagađa se da je naposljetku pristao je na očitu ucjenu Hrvatskih voda (kao da se radi o nečijim privatnim a ne javnim novcima i kao da to inače nije obveza Hrvatskih voda!) kako će odobriti sredstva za „njegov“ projekt „Vodoskok“, a da zauzvrat Velika Gorica odustane od zahtjeva u Kosnici!

Goričani će svojim novcem sanirati vodocrpilište iz kojega naš grad neće dobiti ni lipe prihoda?

I ne samo to. Dok gradovi i općine istočnoga dijela Županije s podsmjehom ali bez ikakvih argumenata blokiraju inicijativu da Velika Gorica postane sjedište Zagrebačke županije, isti ti će prihodima od prirodnih resursa s njenoga područja financirati još i izgradnju njihove vodovodne mreže.
Tko je Jadranko Husarić, ......... - Istaknuti HSS-ovac iz Rugvice, protiv kojega je USKOK vodi više istraga pod sumnjom da su mu klijenti Hrvatskih voda kao sponzori plaćali safari putovanja i da je tvrtkama sponzorima HSS-a odobrio poslove vrijedne oko 700 milijuna kuna!

A tko je župan Zagrebačke županije? - Stjepan Kožić, HSS-ovac iz Sv. Ivana Zeline i predsjednik HSS-a Zagrebačke županije.
Tko je ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva? - Božidar Pankretić, potpredsjednik HSS-a, iz Vrbovca!

Je li sve to slučajno, ocijenite sami.


http://www.hns-vg.com.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=329%3Avlada-ponovno-ponizila-veliku-goricu&catid=1%3Alatest-news

P R E S T R A Š N O - a znamo da u istočnom i jugositočnom dijelu Turopolja i Turopoljskoj posavini NEMA vodovodne mereže.
Donje Turopolje - halooooo glasajte i idući put za ZNA SE gradonačelnika.
Budu vam Kožić, Husarić i Pankretić ispod Save i Odre napravili vodovod kad zaokrenu turopoljksu vodu.
Jebate, umjesto da se ponašamo kao gazde jer IMAMO VODU mi imamo imbecile na vlasti.
P R E S T R A Š N O.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Voda Empty
PostajNaslov: Re: Voda    Voda Empty05.07.11 11:07

Ili je trenutna vlast nesposobna i glu*a ili su neki drugi interesi u pitanju, vodu predati samo tako, e za to moraš biti zaista imbecil, ne vodeći nimalo brige o općem i interesu zajednice, nego o osobnim parcijalnim interesima.
I tu ja ne bi krivio ništa one s druge strane Save, nisu oni krivi, oni čine za svoju zajednicu dobru stvar, krivi su domaći "izdajnici", kako u HDZ-u tako i u HSS-u i cijeloj vladajućoj koaliciji, koji za svoju zajdnicu vidimo što čine.
Idemo dalje, a kad voda poskupi, kad novi koncesionar digne cijene vode onda ćemo se hvatati za glavu.
Jao kukulele, dobro velite plemenita, glasajte i dalje za ZNA SE Holding, napravili su mnogo dobroga na državnoj razini a vidimo dobro to sve preslikavaju i na lokalnu razinu iz dana u dan, prisjetimo se svega do sada odrađenoga u ove dvije godine mandata, što nije bilo u interesu lokalne zajednice........
[Vrh] Go down
mariofil68
Ide prema gore
Ide prema gore
mariofil68

Broj postova : 245

Voda Empty
PostajNaslov: Re: Voda    Voda Empty05.07.11 18:05

Davnih dana se vodila rasprava o "prioritetima za lokalnu zajednicu" ali tada na vlasti nije bila Ova koalicija nego Ona koalicija. Obje su prioritete postavljali od dvorane za nogač, bazena za surfanje ili teatra u gostima, a sad se tu spominje da neki naši kvartovi još nemaju ni vodovod ili kanalizaciju, plinifikaciju, javnu rasvjetu dok obitavalište kao takvo nema ni autobusni kolodvor, vlastitu tržnicu ili urede SVOJIH javnih pravnih subjekata itd.itd.
Ako su Vama prioriteti trenažne dvorane ili bazeni ili kazalište u kući mile majke comparativni sa elementarnim stvarima za pučanstvo, stoku sitnog zuba i dotepence onda plivate na istim valovima demokracije na koji su do sada plivale sve političke stranke u našem lijepom političkom svinjcu. U 21 stolječu još uvijek neki dijelovi Našeg Grada i Našeg turopolja nemaju elementarne uvijete obitavanja u normali, pa je smiješno uopce voditi raspravu o temi Voda svjesni fakta da ce ta ista Voda tijekom slijedećih 36 do 48 mjeseci po nalogu Tutora iz Briselimija biti kroz " pretvorbu i privatizaciju" puštena u neke Francuske, Švapske ili VelikoBritanske ruke. Ne vjerujete? Pitajte susjede koji ljetuju kod nas, a trenutno se nalaze u Obitelji za koju SVE, doslovno SVE političke opcije navijaju. Voda 672564
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Voda Empty
PostajNaslov: Re: Voda    Voda Empty06.07.11 8:36

Gorica gubi vodocrpilište

Izgubljena koncesija i prihodi

Velikogorički HNS reagirao je na gubitak koncesije Velikogoričke tvrtke VG Vodoopskrba za crpljenje pitke vode na vodocrpilištu u Kosnici, jer je Vladinom odlukom ta koncesija dodjeljena društvu Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije.

http://www.poslovni.hr/vijesti/gorica-gubi-vodocrpiliste-182688.aspx
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Voda Empty
PostajNaslov: Re: Voda    Voda Empty06.07.11 9:02

Sve mi to opako smrdi na nekakav deal između Šukera, Pankretića i Vlade, naime sve ono što je Gorica kak ti dobila od Vlade biti će debelo naplaćeno kroz gubitak Vode, što je zaista apsurd da Grad na čijem području je vodocrpilište i treba raditi sanacije od distribucije vode nema ništa. Bože me sačuvaj, koja je to debilana.

Uz to, pitanje što će biti sa VG Vodoopskrbom?
Tvrtka koja je specijalizirana i ima dugogodišnje iskustvo s vodama, pa jel nije bilo logično da ona kao takva preuzme sav posao i za Županiju? Ili je u pitanju novo uhljebljavanje u novoj županijskoj tvrtki? Treba zbrinuti sve stranačke ljude?

Zbog ovoga bi u Gorici netko trebao završiti na lomači.

mariofil68, donekle ste i u pravu sa Vašim ironičnim komentarom, međutim ne treba smetnuti s uma da bivša vlast nije i nije mogla dobiti ništa od Vlade, niti ijedan projekt niti ikakvu pomoć, sve što je napravila, napravila je sama sa dobro upravljanim gradskim novcima, krenula je i osnovala novu tvrtku VG Plin koja je dugoročno trebala ispuniti ovo o čemu Vi pišete, dakle brinula je o građanima i njihovim potrebama, radilo sve po malo, ceste su bile održavane(kakve su danas?), uređivali su se društveni domovi, radilo se i na vodi, vodoopskrbi itd. Sve koliko su bile mogućnosti grada a uz to se i uštedilo novaca za dvoranu, koja je ipak potrebna Gorici, Gorica je šesti grad po veličini u HR i kao takva jedina nema dvoranu, pa pogledajte manje gradove, Samobor naprimjer, Ivanić itd.

Dakle zaključno mogu reći da sve ono što HDZ napravi, naplatiti će višestruko na bilo koji način, kao i ovo sa vodom uostalom, dok se namire svi interesi kako osobni, tako stranački, pa koalicijski do tada su građani debelo pocucali slamčicu.

A kad voda poskupi? HDZ-ovim glasačima bi digao cijenu vode deseterostruko. Laughing
A i zadnjom odlukom o poskupljenju građani već plaćaju danak tome, a tek kasnije?

[Vrh] Go down
mariofil68
Ide prema gore
Ide prema gore
mariofil68

Broj postova : 245

Voda Empty
PostajNaslov: Re: Voda    Voda Empty06.07.11 18:52

@josipjoža
Josipe uvaženi, sa novcem sa kojim se platilo zemljište za dvoranu moglo se sagraditi u kurilovcu na zemljištu u vlasništvu Grada. NK udarnik kao udruga građana koristi zemljište u vlasništvu Grada, kompleks zvani SRC. Dakle, moglo se još malo mučnuti glavom. U vrijeme bivše vlastio gradovi poput Čakovca ili Varaždina gradili su dvorane i infrastrukturu bez obzira što tamo na vlasti nisu bili pripadnici skupine HDZ. Kojim modelom su oni uspjevali, a mi nismo? Navedeni gradovi nisu sklapali ugovore o najmu privanog prostora za svoje kompanije u objektima bez građevinske dozvole. To nije ironija, to su fakti. Nije dobro oglušivat se na fakte.
U momentu kad je VG Vodoopskrba stvorila potrebne uvjete za funkcioniranje odvija se paralelni plan poznat u narodu " dvostruka linija zapovjedanja" pa sad de facto i da hočeš ne možeš više reagirati jer je bezpredmetno.
Ipak, jarani zaboravljaju da su sami sebi donjeli zakonsku osnovu po kojoj u slučaju gubitka vlasti mogu radi štetnog ugovora ili ugovora kojim se pogodovalo popuštiti sve kombinacije. Do izbora je ostalo par mjeseci, a onda će se vidjeti da li je stolica simpatična jednako i lijevom i desnom i srednjem sloju dobro plačenih saborskih frikova.
[Vrh] Go down
Sponsored content
Voda Empty
PostajNaslov: Re: Voda    Voda Empty

[Vrh] Go down
 
Voda
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Forum Velika Gorica :: Domaće teme :: Grad Velika Gorica-
Forum(o)Bir: