Forum Velika Gorica
Za logiranje na forum kliknite na "Log in".
Za registraciju na forum kliknite na "Registration".
Ako ne želite da Vam ovaj prozor iskače kliknite na "Do not display this again".
Forum Velika Gorica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
Početna stranicaRegistracijaLogin

 

 Plemenita opčina Turopoljska

Go down 
Autor/icaPoruka
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty22.04.11 23:25

Plemenita opčina turopoljska vas poziva da im se pridružite na proslavi Turopoljskog Jurjeva. Bit će to odlična prilika da se podružite, upoznate turopoljsku i hrvatsku baštinu, a i malo se opustite nakon duge korizme.


TUROPOLJSKO JURJEVO 2001.

Uskrsni ponedjeljak, 25. travnja 2011

7. Uzgojna izložba konja pasmine hrvatski posavac park iza Lukavec-grada
Jurjevo u Odri
Turopoljsko Jurjevo 2011. u Lukavec-gradu

...u Lukavec-gradu: izrada i etno-izložba narodnih nošnji, prodaja zavičajnih knjiga, prodaja majci, razgledavanje kaštela i najveće turopoljske podgutnice na tornju, streličarski turnir (luk i strijele), gosti iz Koprivnice s prezentacijom starih zanata, konjičke egzibicije, jahanje na konju, vožnja kolima, izložba turopoljske svinje, izložba malih životinja, radionica za djecu, zabavište za djecu, vrtuljak
Gastro ponuda: turopolska kotlovina, pečenec, suhe kobasice i špek, namaz od svinjske masti, gibanice, fajnki ...

Cijeli program pročitajte: https://docs.google.com/Doc?id=dcb8wwgk_13dc5p89Na službenom portalu grada niti slova. S R A M O T A
Na RVG portalu niti slova. S R A M O T A


VG danas - naravno u toku događanja i najava.

Plemenita opčina Turopoljska Jurjevoletak


http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/2565/turopoljsko-jurjevo.aspxPortal Turističke zajednice - (za divno čudo) objava.

http://www.tzvg.hr/novosti/pregled/turopoljsko-jurjevo-2011
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty22.04.11 23:39

Pohvalno da ste se Vi sjetili objaviti ovdje najavu, palac gore Basketball
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty25.04.11 23:49

Za one koji nisu stigli doći:


Plemenita opčina Turopoljska Dsc05630k Plemenita opčina Turopoljska Dsc05632aPlemenita opčina Turopoljska Dsc05633zPlemenita opčina Turopoljska Dsc05595u Plemenita opčina Turopoljska Dsc05604zPlemenita opčina Turopoljska Dsc05597n


Ovo ne pripada izložbi konja niti malih životinja, ali je lukavečki ambijent. Kad ste zadnji put vidjeli žabe ili čuli kako krekeću.

Plemenita opčina Turopoljska Dsc05614yViđeni su mnogi političari i politikanti:
Bandić, Barišić, Kunić, VŠO, Vujević, Rovišan, Kos, Picula, VFK, GBR i valjda još hrpa njih, ali ne znam imena. No, kaj je Bandić radio u Lukavec-gradu i favoRIT Vujević to mi nije sasvim razumljivo. Valjda su ljudi dobili pozivnice pa se odazvali.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty26.04.11 8:57

Vujević dožupan županije, logično, jedino kaj nije imal sreće, nije se vol okretal na ražnju.
Bandić? A to Vam je veliko prijateljstvo Grada Zagreba( "crvenog komunjare" Bandića) i Velike Gorice(HDZ-a). Laughing

U svakom slučaju dobro da je i gradonačelnik Zagreba bio prisutan, ma tko on bio.
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty04.07.11 15:28

Hohohohohoho k o n a č n o

..."udruga Plemenita opčina turopoljska iz Velike Gorice želi potaknuti na detaljnije istraživanje kako bi se doznalo iz kojega kraja Hrvatske potječe modni detalj kojega su hrvatski vojnici u 17. stoljeću donijeli na francuski dvor, a koji se od tamo proširio svijetom poznat pod imenom kravata.
......Činjenica je da su kravatu u francusku donijeli hrvatski vojnici, a udruga začetnik ovoga projekta, smatra da su među tim vojnicima upravo turopoljci svojim podgutnicama zadužili svijet za najpoznatiji modni detalj - kravatu.

Plemenita opčina turopoljska nakon predstavljanja projekta Turopolje i kravata već idućega dane je održala okrugli stol na temu očuvanja najstarije hrvatske autohtone pasmine - turopoljske svinje, a ovoga vikenda će proslaviti 20 godina od obnove sada udruge,.........

http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/2964/turopoljci-traze-kolijevku-kravate.aspx

Da, imala sam za čuti da je bil nekakof državni ili teri već tajnik teri je rekel da ne bi plemenitaši slučajno prek turopolske svinje šteli iskati povrat zemle.
I mesto da su se plemitaši osovili i vudrili šakum po stolu i potirali toga tajnika ako ne povleče reč, oni su kak i obično mučali. ZNA SE. Imaju sreće kaj se v POT nemreju uključiti i žene, a i bole, jer bi je bilo srom.
Razz
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty12.07.11 19:41

Jer nije u Zagrebu nego je u Turopolju nastala podgutnica, pramajka kravate. I nisu taj crveni rubac svojim momcima, uoči odlaska na ratišta diljem Europe, vezivale zagrebačke fufe nego poštene turopoljske djevojke, želeći da njihovi ljubljeni u strašnim bitkama nose nešto što bi ih podsjećalo na uplakane dragane ostavljene na kućnom pragu i na zavjet ljubavne vjernosti do groba.
Pa kako su se onda u tom Zagrebu drznuli postrojiti Kravat-pukovniju koja od turista krije pravu istinu o podrijetlu tog okovratnog simbola uljuđenosti i elegancije što su ga Europi i svijetu darovali hrvatski konjanici?!

Da nije bilo Turopoljaca koji su sa svojim podgutnicama ujahali u Pariz, te toliko oduševili francuskoga kralja Louisa XIII. i njegove dvorjane da su se svi počeli kititi rupcima, nikada taj ures zapadne civilizacije ne bi dobio ime po Hrvatima. A dobio ga je tako što je Francuzima bilo lakše izgovoriti riječ »Croata«, pa je pretvoriti u »cravate«, nego lomiti jezik riječju »Touropogliac«..


Za sve te priče o podgutnicama kojima su se prvi u povijesti čovječanstva zakitili pripadnici slavnog Turopoljskog banderija, čije su kosti posijane gdje god je trebalo ratovati za interese stranih gospodara, današnji zagrebački velmože ne daju ni pet lipa, nego bezobzirno pune svoje blagajne drsko prisvojenim brandom iz Velike Gorice.
I još onako svisoka – iz svoje Turističke zajednice i svoje snobovske Academiae Cravaticae – poručuju da Velika Gorica ne može biti ni metropola ni prijestolnica kravate. A zašto ne može? »Zato što to može biti jedino Zagreb!« – kažu kratko ali nejasno, neargumentirano ali bahato.

http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/3005/novi-list-nisu-rubac-vojnicima-vezale-zagrebacke-fufe-vec-turopoljske-djevojke.aspx

Ohohohohoho zanimljivo, zaista vruće ljeto.
Domaći dečec, jel buš bar sad potporu POT-u ako već nisi za povrat zemle?
POTovci - možda vam je Jovičić mogel pomoći, da ga niste zatajili kak i Juda Isusa i predali ga na milost i nemilost ovim ZNA SE pokvarenjacima i dangubama.
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty12.07.11 19:49

Franjo Kos ispred Plemenite opčine turopoljske upozorio je na niz nelogičnosti koje su mogle značajno naštetiti očuvanje ove pasmine. Prvenstveno ova bolest kao kliničke znakove prisutnosti bolesti za rezultat ima pobačaje, mrtva legla te oštećivanje spolnih organa životinja što do sada kod ni jedne svinje nije uočeno. Testiranje pokazuje samo sumnju na bolest jer životinja reagira antitijelima, a bruceloza se dokazuje pregledom organa nakon klanja.

- 2009.godine izdvojeno je 11 od 35 svinja zbog sumnje na brucelozu te poslane na eutanaziju. Sasvim slučajno utovareno je njih 9, a nakon klanja veterinarski institut je primio uzorke organa zaklanih svinja i utvrdio da je samo jedna doista imala brucelozu. Nakon dva tjedna ponovljeno je testiranje cijelog stada, uključujući ove dvije koje su slučajno ostale neutovarene, i utvrđeno je da niti jedna nema brucelozu....

Plemenita opčina turopoljska trenutno brine za 30 krmača i 38 prašćića u Turopoljskom lugu te 50 krmača, dva nerasta i 60 prašćića u Lukavečkom čretu. Njihovu veliku vrijednost pokazalo je i nedavno genetsko istraživanje koje je provedeno u Austriji, a čulo se na međunarodnom okruglom stolu održanom protekloga tjedna, gdje je utvrđeno da jedino primjerci u Turopolju odgovaraju izvornom genetskom kodu ove pasmine koja ima povijest od 6. stoljeća. Ulaskom u Europsku uniju udruga će postati nadležna europska organizacija za ovu pasminu.


http://www.vgdanas.hr/Politika/Clanak/3000/odgodena-eutanazija-turopoljskih-svinja.aspx

Pa da, treba eutanazirati sve kaj valja. Pa dobro jel bute već jemput iskali izuzeće te "vrlo štovane" veterinarke.
Kuliko se još svinj mura potuči da bi dokozali da svinje nisu betažne? PRESTRAŠNO kaj delaju, to ne da je van pameti nego je za "vubiti".
[Vrh] Go down
mariofil68
Ide prema gore
Ide prema gore
mariofil68

Broj postova : 245

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty12.07.11 22:36

Ma mislim, milostiva Plemenita, po ovim podacima Vaša organizacija široko rasprostranjena po Turopolju sa velikim članstvom stoljetnih iskusnih Plemenitaša trenutno se brine o, ni više ni manje, 80 krmača, 98 maloljenika i 2 jarana ( nerasta). To Todorić mazne u danu, a Brača pivac u dva. Možda da se udružite sa koncernom Agrokor ili Braća Karić pa da Vam oni objasne kako održati na životu jednu takvu obligaciju umjesto da se naganjate po šumarcima i diskutirate o teoriji "ko je pametniji" ili " čija veterinarka crnu vunu prede"! Ili je to samo dobar scenario da nažicate malo love od Barišičkog, Vujevičkog ili Vešmašinice iz Zagabrie? tongue
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty12.07.11 23:23

mariofil68 je napisao/la:
Ma mislim, milostiva Plemenita, po ovim podacima Vaša organizacija široko rasprostranjena po Turopolju sa velikim članstvom stoljetnih iskusnih Plemenitaša trenutno se brine .........
Ja se ne razmem vu uzgoj svinje i ne bi nikaj pametovala, ali ako je nešto autohtono onda to u startu zahtjeva veliku pažnju, pomoć, poticaj i peneze da se to autohtono očuva za moju i vašu decu i vnuke.
I kak vas ni srom spominjati Todoriće i Pivce, Vujeviće i Vešmašine u temi o POTu.
To su izrodi roda hrvatskoga, a Turopoljci naročito plemenitoši bi je redom trebali plunuti.
[Vrh] Go down
mariofil68
Ide prema gore
Ide prema gore
mariofil68

Broj postova : 245

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty13.07.11 19:51

plemenitašica je napisao/la:
mariofil68 je napisao/la:
Ma mislim, milostiva Plemenita, po ovim podacima Vaša organizacija široko rasprostranjena po Turopolju sa velikim članstvom stoljetnih iskusnih Plemenitaša trenutno se brine .........
Ja se ne razmem vu uzgoj svinje i ne bi nikaj pametovala, ali ako je nešto autohtono onda to u startu zahtjeva veliku pažnju, pomoć, poticaj i peneze da se to autohtono očuva za moju i vašu decu i vnuke.
I kak vas ni srom spominjati Todoriće i Pivce, Vujeviće i Vešmašine u temi o POTu.
To su izrodi roda hrvatskoga, a Turopoljci naročito plemenitoši bi je redom trebali plunuti.

Pa Vi ste stvarno ponoreli od voih celzijusov! Kak je sad Rudy postal izrod roda hrvatskog ak se celi dan z rukami i nogami bori za svoje selo malo? Em je i Vešmašina vu Vašemu lepomu Turopolju dobro očuvana pasmina, se i Grunding znal na nju zapiknuti pak ju i vatrogasci čuvaju kak svoje domaće. morate pod hitno na Kupu da se malčice rashladite ili pobegnite na morenu, sad je se puno pravih turista - čehi, slovaci, janezi, bugari, rumunji, azerbeđanci. Jedino POT predstavnike ne šalje. bom
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty13.07.11 23:05

Da mi je vruče, je, opako kak i sem. Nu nis niti ponorela niti van dom da se vu mene zapikovate bez "kazne". Na Kupu nejdem već fajn let, a i mrzla mi je, nis vam jo više baš mloda dekla. Na moru sem već bila i pem pok za teri don gda ured proglasi kolektivni GO. Nemrem se ščekati. Ne me POT delegiral ali sejeno idem k plemenite gospode teri znoju kaj je sloboda i ladanje. Gda se vrnem vam bum mosti i teru slikicu totek prikelila. A POT je ionak vuz me od 0-24 bi se moderno reklo da smo u simbiozi.
[Vrh] Go down
mariofil68
Ide prema gore
Ide prema gore
mariofil68

Broj postova : 245

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty14.07.11 18:39

plemenitašica je napisao/la:
Da mi je vruče, je, opako kak i sem. Nu nis niti ponorela niti van dom da se vu mene zapikovate bez "kazne". Na Kupu nejdem već fajn let, a i mrzla mi je, nis vam jo više baš mloda dekla. Na moru sem već bila i pem pok za teri don gda ured proglasi kolektivni GO. Nemrem se ščekati. Ne me POT delegiral ali sejeno idem k plemenite gospode teri znoju kaj je sloboda i ladanje. Gda se vrnem vam bum mosti i teru slikicu totek prikelila. A POT je ionak vuz me od 0-24 bi se moderno reklo da smo u simbiozi.

Joj, baš fala na takvemu dareku kaj mi pripremate z našeg plavoga Jadrana. Morti bi mogli koju slikicu donesti, a ne prikelavati po forumeku. Znate, onak vu uljeku na platnu ak imaju kojega hdzejovca na čomcu z malek vetra vu pleča, koji čevap bez somuneka i obavezno nekakvu plavu ili frčkavu deklu naprek na prek. Tak bi si do vu zahodeka metnul pak bi mi brže vjutro surfanje išlo, ne. tongue
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty10.08.11 20:55

Turopoljska svinja, od Republike Hrvatske zaštićena pasmina domaće životinje kvalificirana kao kritično ugrožena životinjska vrsta, od danas je zbog birokratskih propisa još bliže potpunom nestanku.

U Turopoljskom lugu, jednom od dva uzgajališta ove pasmine udruge Plemenite opčine turopoljske, danas je zbog sumnje na prisutnost životinjske bolesti bruceloze na klanje poslano 25 od 30 krmača iz ovog uzgajališta. Iza njih je ostalo 60 malih praščića koji će u narednim danima uginuti bez hrane krmače.

http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/3060/turopoljska-svinja-u-nemilosti-birokracije.aspx

Strašno. Bolest reproduktivnih organa a one se prase. U EU bruceloza nije kategorizirana kao bolest.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty10.08.11 23:13

Ante je napisao/la:
Turopoljska svinja, od Republike Hrvatske zaštićena pasmina domaće životinje kvalificirana kao kritično ugrožena životinjska vrsta, od danas je zbog birokratskih propisa još bliže potpunom nestanku.

U Turopoljskom lugu, jednom od dva uzgajališta ove pasmine udruge Plemenite opčine turopoljske, danas je zbog sumnje na prisutnost životinjske bolesti bruceloze na klanje poslano 25 od 30 krmača iz ovog uzgajališta. Iza njih je ostalo 60 malih praščića koji će u narednim danima uginuti bez hrane krmače.

http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/3060/turopoljska-svinja-u-nemilosti-birokracije.aspx
Zbog sumnje? Strašno.
[Vrh] Go down
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Broj postova : 1353

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty11.08.11 1:06

Ante je napisao/la:
Turopoljska svinja, od Republike Hrvatske zaštićena pasmina domaće životinje kvalificirana kao kritično ugrožena životinjska vrsta, od danas je zbog birokratskih propisa još bliže potpunom nestanku.

U Turopoljskom lugu, jednom od dva uzgajališta ove pasmine udruge Plemenite opčine turopoljske, danas je zbog sumnje na prisutnost životinjske bolesti bruceloze na klanje poslano 25 od 30 krmača iz ovog uzgajališta. Iza njih je ostalo 60 malih praščića koji će u narednim danima uginuti bez hrane krmače.

http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/3060/turopoljska-svinja-u-nemilosti-birokracije.aspx

Strašno. Bolest reproduktivnih organa a one se prase. U EU bruceloza nije kategorizirana kao bolest.

Pa onda nek mi netko kaže da ovo nije čisti IDIOTIZAM!!!
Plemenita opčina Turopoljska 778688
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty15.11.11 19:02

U nedjelju u Lukavec gradu Rakarec izjavljuje jasno i glasno: nakon lokalnih izbora HDZ i HSS su prevarili urbarce.jebate, koliko mu je trebalo da progleda i jasno kaže.I kaj sad???A GBR kad je to govorio onda je za urbarce i POTovce bil protiv... ma zaista nismo zaslužili da nam se ništa ne vrati i da ostanete sirovine na Balkanu.
[Vrh] Go down
mariofil68
Ide prema gore
Ide prema gore
mariofil68

Broj postova : 245

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty15.11.11 20:05

plemenitašica je napisao/la:
U nedjelju u Lukavec gradu Rakarec izjavljuje jasno i glasno: nakon lokalnih izbora HDZ i HSS su prevarili urbarce.jebate, koliko mu je trebalo da progleda i jasno kaže.I kaj sad???A GBR kad je to govorio onda je za urbarce i POTovce bil protiv... ma zaista nismo zaslužili da nam se ništa ne vrati i da ostanete sirovine na Balkanu.Pa ništa Vam se neće ni vratiti kad više ne postoji to što Vi želite. 59 milijardi eura dijelom je pokriveno i državnim obveznicama koje svoju domicilnu garanciju pronalaze u šumama, vodama, planinama i objektima. Jedan dio "vašeg" trenutno je u založnom statusu kod Austrijanca, Švabe ili Amerikanca. Teorija povrata dugova dosadašnjih vlada u razumnom roku jednaka je teoriji stvaranja pogonskog goriva iz akumuliranih zvukova prdeca visokopozicioniranih partijaša. Dakle, uskoro:cheers: bom drunken Basketball bounce pig
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty28.04.12 1:48

Turopoljsko Jurjevo 2012.

Glavni program je ovaj vikend.

http://www.tzvg.hr/novosti/pregled/turopoljsko-jurjevo-2012
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty28.04.12 2:06

Nedavno sam vozio se pored Lukavec grada, sva fasada i žbuka na strani od ceste je bila otpala/skinuta, jel to uređeno ponovo? Kaj se na Lukavec gradu dešavalo?
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty28.04.12 2:10

Zar to nije gradsko vlasništvo? Koliko se sjećam Kunić je vodio projekt obnove.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty28.04.12 2:14

Ante je napisao/la:
Zar to nije gradsko vlasništvo? Koliko se sjećam Kunić je vodio projekt obnove.Neznam ali znam što sam tamo vidio, cijela strana od ceste je bila do cigle gola. Neznam kak je bilo na drugim stranama, iz auta u vožnji nisam uspio vidjeti. Nekak mi je to bilo čudno, znam nedavno je Lukavec grad obnavljan, nemoguće tako brzo da je sve oronulo kako god da je urađeno.
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty28.04.12 23:37

JOSIPJOŽA je napisao/la:
Ante je napisao/la:
Zar to nije gradsko vlasništvo? Koliko se sjećam Kunić je vodio projekt obnove.Neznam ali znam što sam tamo vidio, cijela strana od ceste je bila do cigle gola. Neznam kak je bilo na drugim stranama, iz auta u vožnji nisam uspio vidjeti. Nekak mi je to bilo čudno, znam nedavno je Lukavec grad obnavljan, nemoguće tako brzo da je sve oronulo kako god da je urađeno.

Da, ponovno se obnavlja. Namjerno je skinuta žbuka i fasada jer prvi put nije dobro postavljena zaštita od vlage. Pa kaj se ne sjećate da su Jovičića izbacili jer "nije ispoštovao" stavke ugovora o koncesiji, a nije mogao jer gospoda nisu napravila hidroizolaciju. Tak nekak, nisam građevinar pak ne znam dobro objasniti.

Uostalom kaj je tu čudno kad hadezejofci kolo vode. Ti i takvi upropaste i unište sve čega se dotaknu. Kunić vodi obnovu?????????? Nemojte me nasmijavati.

A kaj ste zaboravili kak je zgledalo veleučilište u VG nakon prve obnove?
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty28.04.12 23:56

Kunić vodio obnovu Lukavca, Kunić vodio obnovu POU....
[Vrh] Go down
Sponsored content
Plemenita opčina Turopoljska Empty
PostajNaslov: Re: Plemenita opčina Turopoljska   Plemenita opčina Turopoljska Empty

[Vrh] Go down
 
Plemenita opčina Turopoljska
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Forum Velika Gorica :: Domaće teme :: Dragi naš zavičaj, bliži i malo dalji-
Forum(o)Bir: