Forum Velika Gorica
Za logiranje na forum kliknite na "Log in".
Za registraciju na forum kliknite na "Registration".
Ako ne želite da Vam ovaj prozor iskače kliknite na "Do not display this again".
Forum Velika Gorica
Za logiranje na forum kliknite na "Log in".
Za registraciju na forum kliknite na "Registration".
Ako ne želite da Vam ovaj prozor iskače kliknite na "Do not display this again".
Forum Velika Gorica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Početna stranicaLatest imagesRegistracijaLogin

Stari kotao

Go down 
5 posters

Trošarine na alkohol imaju najveći utjecaj na
Velike proizvođače alkohola
Stari kotao  Vote_lcap0%Stari kotao  Vote_rcap
 0% [ 0 ]
Male proizvođače alkohola
 0% [ 0 ]
Seoska gospodartsva
Stari kotao  Vote_lcap25%Stari kotao  Vote_rcap
 25% [ 1 ]
Povećanu prodaju alkohola
 0% [ 0 ]
Smanjenu prodaju alkohola
Stari kotao  Vote_lcap25%Stari kotao  Vote_rcap
 25% [ 1 ]
Sivu ekonomiju
Stari kotao  Vote_lcap50%Stari kotao  Vote_rcap
 50% [ 2 ]
Ukupno glasova : 4

Poll closed

Autor/icaPoruka
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Stari kotao  Empty
PostajNaslov: Stari kotao    Stari kotao  Empty13.10.10 16:49

Stari kotao  29690394919863653581663

Stari kotao  33455139142243658015627

Stari kotao  33455139142247658115627

Stari kotao  68651821
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Stari kotao  Empty
PostajNaslov: Stari kotao    Stari kotao  Empty13.10.10 17:03

Evo potaknula me ideja da uz ovu temu koja je zanimljiva s više aspekata postavim i anketu.
Ova tema bi trebala objedinjavati tradiciju, stare načine spremanja dobre rakije, podatke i slike koje imate na ovu temu, gdje možemo vidjeti i kakvih kotlova smo sve imali i imamo, ali u konačnici i gospodarski aspekt mjera koje su donešene u vidu trošarina na koje se teško privikavamo te da li su one dobre, realne i korektne, obzirom da je ovo područje vrlo osjetljivo kako tradicijski tako i ekonomski.
[Vrh] Go down
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Broj postova : 1353

Stari kotao  Empty
PostajNaslov: Re: Stari kotao    Stari kotao  Empty13.10.10 18:35

Definitivno mislim da će najveći i to negativni utjecaj imati na naša tradicionalna, autohtona kakva jesu, seljačka gospodarstva.

Žao mi je da hoće neke naše tradicionalne posebnosti mijenjati, oporezivati pa na taj način i potrti.

Naravno, to će imati i svoj ekonomski, kako za jedne negativni, tako za druge (državu) pozitivni učinak, no, ja sam ipak na strani čovjeka- pojedinca, našeg seljaka, našeg tradicionalistu koji to ljubi i njeguje. Morao bi takav čovjek makar za svoju uporabu i svoje potrebe biti oslobođen takvih stega i tereta.

Možda griješim, ali mislim da to nije jaki segment "sivog" u ovoj državi, da je to samo kap "sivog" u moru "crnila" koje vidimo i slušamo svakodnevno.

Mislim da naša seoska gospodarstva još nisu dostigla taj nivo i standard a da bi se na njih moglo primjenjivati ove mjere, terete itd. Kada takvo nešto dostignu, kada budu u kategoriji za takvo nešto, u redu, ali za sada to još nije tome tako No
[Vrh] Go down
Neo
Moderator
Moderator
Neo

Broj postova : 287

Stari kotao  Empty
PostajNaslov: Re: Stari kotao    Stari kotao  Empty13.10.10 18:51

Kada su ameri uveli prohibiciju dobili su jaku mafiju koju do dan danas nisu riješili. Mi mafiju već imamo, kako će se samo razviti s ovakvim blistavim idejama.
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Stari kotao  Empty
PostajNaslov: Re: Stari kotao    Stari kotao  Empty16.10.10 0:09

Zabrane bilo koje vrste su kontraproduktivne. Trošarine radi kontrole, zašto ne. Imamo ih na benzin, kavu, cigarete, brašno, šećer.....
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Stari kotao  Empty
PostajNaslov: Re: Stari kotao    Stari kotao  Empty06.11.10 13:08

Rakije sve spečene? Očekivao sam da ću vidjeti ovdje još po koji stari kotao......hm, nema rakije, zima će biti hladna.
[Vrh] Go down
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Stari kotao  Empty
PostajNaslov: Re: Stari kotao    Stari kotao  Empty06.11.10 18:54

JOSIPJOŽA je napisao/la:
Rakije sve spečene? Očekivao sam da ću vidjeti ovdje još po koji stari kotao......hm, nema rakije, zima će biti hladna.

Bude hladna s rakijom ili bez. Ali, ima, ima rakijice - budu se delali likeri, mrljmrlj-liclic Stari kotao  703205
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Stari kotao  Empty
PostajNaslov: Re: Stari kotao    Stari kotao  Empty06.11.10 19:28

JOSIPJOŽA je napisao/la:
....Očekivao sam da ću vidjeti ovdje još po koji stari kotao....
Nisam ove godine obilazila Turopoljce kad su pekli rakiju, pa budem zalijepila slike od lani, već su viđene, ali nadam se da ne smeta. Na mojim slikama rakija polako curka.

Stari kotao  Kotel02

Stari kotao  Kotel07
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Stari kotao  Empty
PostajNaslov: Re: Stari kotao    Stari kotao  Empty06.11.10 20:00

Odlično i hvala, a zašto tako polagano curka, to je tek početak kuhanja kotla pa zato ide sporije, na početku koliko je meni poznato, kasnije ubrza i brže curka, jel nije tak?
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Stari kotao  Empty
PostajNaslov: Re: Stari kotao    Stari kotao  Empty06.11.10 20:38

JOSIPJOŽA je napisao/la:
.....na početku koliko je meni poznato, kasnije ubrza i brže curka, jel nije tak?
Baš ste našli koga budete pitali. Nemam pojma, a nemam niti koga pitati.
Pitat ću iduće jeseni kad opet krenu s pečenjem rakije.
Ili možda u proljeće kad budu pekli tropicu.
[Vrh] Go down
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Stari kotao  Empty
PostajNaslov: Re: Stari kotao    Stari kotao  Empty06.11.10 20:59

I ovdje ste me lijepo nasmijali sa ovim polako - brzo "curkanjem" Stari kotao  730334 . Mislim da je važno da "prava" iscuri, a je li polako ili brže, sve jedno.
Ipak pitajte pa javite kako je bolje Stari kotao  920306 Stari kotao  694809 Stari kotao  111.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Stari kotao  Empty
PostajNaslov: Re: Stari kotao    Stari kotao  Empty06.11.10 22:55

Rožica-ljutibijes je napisao/la:
I ovdje ste me lijepo nasmijali sa ovim polako - brzo "curkanjem" Stari kotao  730334 . Mislim da je važno da "prava" iscuri, a je li polako ili brže, sve jedno.
Ipak pitajte pa javite kako je bolje Stari kotao  920306 Stari kotao  694809 Stari kotao  111.

Koliko ja poznam tehnologiju pečenja rakije, kotao mora kuhati jedno vrijeme dok ne procuri rakija, u početku polagano a kasnije, nakon kraćeg vremena brže i jače sve do kraja, kada se mora prekinuti jer na kraju počne curiti rakija loše kvalitete i tada se prekida.
Inače kod mene su neki stariji koji su pili više rakije puštali da curi duže, dobili bi lošiju rakiju ali veću količinu što im je bilo važno obzirom da su pili velike količine rakije, te su kvalitetu žrtvovali zbog kvantitete. Basketball bounce
Kao dijete sam volio pečenje rakije, druženje uz kotao, vatra, pekao sam kukuruz na žaru kotla, kušao rakiju, pa bi se od jedne žlice rakije napio......ups. Stari kotao  920306

Inače samo da napomenem da se prvo izdvaja lakoholna para, koja ide kroz cijev iz kotla, te koja prolazi kroz hladni dio, bačvu sa hladnom vodom gdje se para pretvara u tekuće stanje, rakiju.
Bačva sa vodom se mora stalno hladiti, odnosno doljevati hladna voda, to je bio moj zadatak kod pečenja rakije, provjeravalo se dlanom na bačvi do koje visine je bačva topla/hladna i odmah se znalo kad treba doliti hladne vode i rashladiti bačvu kako bi proces pretvaranja pare u rakiju bio optimalan. cheers I eto prave i dobre rakije. Basketball
[Vrh] Go down
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Stari kotao  Empty
PostajNaslov: Re: Stari kotao    Stari kotao  Empty07.11.10 0:37

I ja imam nostalgiju oko žara u kotlu, pečenja kuruze i još tako nekih mmmm domačih delicija.

Bože, zašto danas niš tako nema fini miris i ukus kao nekada Question Stari kotao  971811
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Stari kotao  Empty
PostajNaslov: Re: Stari kotao    Stari kotao  Empty02.02.11 2:20

Vincekovo 2011- Breg Jajtine, Vukomeričke gorice

[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Stari kotao  Empty
PostajNaslov: Re: Stari kotao    Stari kotao  Empty02.02.11 14:01

JOSIPJOŽA je napisao/la:

A de je taj breg?

Moram primjetiti da se gorički stranački ljudi jako fino zajedno druže s čašama u rukama i kotlovinom. Ima ih ih svih stranaka, i svi su veseli. Ima i onih nestrančkih, i gle, nitko nikome ne stoji na putu, ne smeta, ne gledaju se poprijeko.
Ajde bar nekaj.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Stari kotao  Empty
PostajNaslov: Re: Stari kotao    Stari kotao  Empty02.02.11 16:27

plemenitašica je napisao/la:
JOSIPJOŽA je napisao/la:

A de je taj breg?

Moram primjetiti da se gorički stranački ljudi jako fino zajedno druže s čašama u rukama i kotlovinom. Ima ih ih svih stranaka, i svi su veseli. Ima i onih nestrančkih, i gle, nitko nikome ne stoji na putu, ne smeta, ne gledaju se poprijeko.
Ajde bar nekaj.

Kaj to nije lijepo? Laughing Možda treba kotlovinu speći i na balkonu POU pri sjednici GV Laughing

A berg je iznad Šiljakovine, lijepi bregi, vinogradi, mali ali slatki, podsjeća me malo na Plješevicu, al samo podsjeća, moglo bi u budućnosti postati mjesto po uzoru na Plješevicu.
Bio sam tam, ne ovaj put ali ranije nekom prigodom, dopadaju mi se bregi.
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Stari kotao  Empty
PostajNaslov: Re: Stari kotao    Stari kotao  Empty03.02.11 0:01

Ja imam trsje na Šilakovine ali ne znam teri je to breg. Nego vidim da se Kota fest zabavlja z kolegum mu Rakom. Baš ih je lepo gledeti. Štef, pozdraf, samo ti daj, lepše ti stoji majca od ktavate i kaputa, zgledaš zadovoljnije i opušteno kad si na veselice z tudumom nek gda te na slikami gledimu f većnice. Tam si zgublen, mučeči i črlen kak rak od sramote i sroma.
[Vrh] Go down
Sponsored content

Stari kotao  Empty
PostajNaslov: Re: Stari kotao    Stari kotao  Empty

[Vrh] Go down

Stari kotao
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Vic do Vica