| Papa u Hrvatskoj | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
JOSIPJOŽA Boss
Broj postova : 1957
| Naslov: Papa u Hrvatskoj 04.06.11 18:15 | |
| dobro nam došel! http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/2811/goricani-pozdravili-papu.aspx Goričani pozdravili PapuSveti Otac Benedikt XVI sletio je danas nešto prije 11 sati u zračnu luku Pleso. Papu je zajedno sa predsjednikom Republike Ivom Josipovićem i zagrebačkim nadbiskupom Josipom Bozanićem prva pozdravila sedmeročlana velikogorička obitelj Kardum. Četverogodišnji Mihael papi Benediktu XVI. uručio je cvijeće.
| |
|
| |
JOSIPJOŽA Boss
| Naslov: Re: Papa u Hrvatskoj 04.06.11 18:20 | |
| Ali ovo je ipak zabrinjavajuće. Hrvati tako često spominju Boga, ponajviše u psovkama i to u svim mogućim kombinacijama čije su raznolikost i izražajnost često tema anegdotalnih prepričavanja 'manje kreativnih' europskih naroda. Skloni su praznovjerju i rado posjećuju vidovnjake koji svakodnevno pune termine na nacionalnim televizijskim programima, a gotovo 10 tisuća gatara i samoprozvanih proroka svoje usluge pružaju putem 250 telefonskih linija koje, prema nekim procjenama, mjesečno ukupno prihoduju 750 milijuna kuna", napominje Deutsche Welle dodajući da je za očekivati da će se i ovoga puta ponekom televizijskom voditelju, pa i političaru, unatoč ustavnoj sekularnosti, omaknuti sintagma 'Hrvatska – katolička zemlja. Uz sve to, nedjelja u Hrvatskoj nije neradan dan, a medicinski neindicirane pobačaje obavljaju državne bolnice. Ni brak u Hrvatskoj nije svetinja pa je tako evidentan porast razvoda. Prema predviđanjima stručnjaka, svaki četvrti brak sklopljen ove godine neće doživjeti petnaestu obljetnicu. Pribrojimo li tome i podatak da je najveća prepreka ulasku Hrvatske u Europsku uniju korupcija, teško je ne posumnjati da se na satovima vjeronauka u Hrvatskoj ne obrađuju 10 Božjih zapovijedi, pitaju se u izvještaju Deutsche Wellea. (Index.hr) | |
|
| |
Ante Admin
Broj postova : 2140
| Naslov: Re: Papa u Hrvatskoj 05.06.11 4:20 | |
| Papu na stranu, ali ovo što rade je van pameti. Gledam policajce od petka čuvaju cestu. Sada po kiši, promrzili stoje na autobusnim stanicama i čuvaju cestu. Zagreb blokiran, nigdje se ne može. Cesta prema Bundeku zatvorena. Zašto i čemu ta cesta. Uglavnom veeeeeeliki minus. | |
|
| |
marac Novi član
Broj postova : 15
| Naslov: Re: Papa u Hrvatskoj 06.06.11 0:51 | |
| Dobro nam došao i još bolje otišao. Preskup i nepotreban nazadnjački cirkus. | |
|
| |
JOSIPJOŽA Boss
| Naslov: Re: Papa u Hrvatskoj 06.06.11 1:02 | |
| | |
|
| |
marac Novi član
Broj postova : 15
| Naslov: Re: Papa u Hrvatskoj 07.06.11 0:32 | |
| - JOSIPJOŽA je napisao/la:
- marac je napisao/la:
- Dobro nam došao i još bolje otišao. Preskup i nepotreban nazadnjački cirkus.
Zašto marac? Ako ne držite do vjere i katoličanstva u redu Vaše pravo, ali nemojte to pravo oduzimati drugima. Evo jednog dobrog komentara kao da je iz moje glave i mojih usta izašao. A i apropo troškova koji su kap vode u moru uzalud potrošenih, pokradenih, pofarbanih novaca.....
[url=http://www.index.hr/xmag/clanak/robert-knjaz-najsmjesnije-ce-biti-kad-politicare-koji-su-pljeskali-papi-vidimo-u-remetincu/555264.aspx http://www.index.hr/xmag/clanak/robert-knjaz-najsmjesnije-ce-biti-kad-politicare-koji-su-pljeskali-papi-vidimo-u-remetincu/555264.aspx[/quote[/url]] Ja ne tražim da se zbog mog ateizma blokira cijeli Zagreb. Niti tražim da porezni obveznici milijunima financiraju moj ateizam. Pred Ustavom bi sve trebali biti jednaki. | |
|
| |
JOSIPJOŽA Boss
| |
| |
plemenitašica Expert
Broj postova : 2046
| Naslov: Re: Papa u Hrvatskoj 07.06.11 20:04 | |
| Bila sam i na dočeku, i na hipodromu, i na kraju sam mahala doviđenja (i pokisnula). Nije mi žao kaj je bio, ali mi je zato žao što se danima i prije dolaska a i sad ne jenjava, stalno proziva za potrošene novce. Niti se papa sam pozvao, ZNA SE tko dokazuju "brigu" o narodu (ovaj put su dušebrižnici) kao što ZNA SE tko drži kasu. Stoga molim, prst je uperen u HDZ kliku. A tih par milijuna uopće nije vrijedno spomena u odnosu na milijarde i milijarde koje su oteli, spiskali, ukrali. | |
|
| |
Ante Admin
Broj postova : 2140
| Naslov: Re: Papa u Hrvatskoj 08.06.11 8:53 | |
| Ma nije problem u njegovom dolasku.Neka dođe. Problem je što su naši napravili predstavu od toga. Jednostavno skretanje s problema u državi, makar na dva dana. Ono o čemu možemo diskutirati su poslane poruke. Ali one nam pokrivaju nekoliko tema. | |
|
| |
JOSIPJOŽA Boss
| Naslov: Re: Papa u Hrvatskoj 08.06.11 9:40 | |
| - Ante je napisao/la:
- Ma nije problem u njegovom dolasku.Neka dođe. Problem je što su naši napravili predstavu od toga. Jednostavno skretanje s problema u državi, makar na dva dana.
Ono o čemu možemo diskutirati su poslane poruke. Ali one nam pokrivaju nekoliko tema. Papin posjet bilo kojoj zemlji je uvijek predstava kako kažeš, jer je na visokom nivou i cijeli svijet prati papino kretanje, tak da mi je to normalno.Tisuču je drugih slučajeva gdje se skreće s osnovnoh problema pa se ne diže tolika graja kao prilikom papinog posjeta. Iako ja ni za ta dva dana uopće nisam skrenuo s problema i snjima živim svaki dan, pa i ta dva dana dok je papa bio tu. I na koncu, koliko sam shvatio i sam papa je poslao vrlo jasne i decidirane poruke svima, to što su svi slušali a nisu ništa čuli to je već drugi par cipela i o tome bi se dalo diskutirati, kao i o sasatavu koji je bio nazočan u HNK.Najvećem dijelu njih bi trebalo ponoviti itekako 10. božjih zapovijedi. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Papa u Hrvatskoj | |
| |
|
| |
| Papa u Hrvatskoj | |
|