Forum Velika Gorica
Za logiranje na forum kliknite na "Log in".
Za registraciju na forum kliknite na "Registration".
Ako ne želite da Vam ovaj prozor iskače kliknite na "Do not display this again".
Forum Velika Gorica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
Početna stranicaRegistracijaLogin

 

 P - Hypo Banka u Hrvatskoj

Go down 
Autor/icaPoruka
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty07.09.10 9:49

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/85104/Hypo-banka-poljuljala-je-temelje-drzave.html

Afera Hypo koja posljednjih mjeseci plijeni medijsku, ali i policijsku pozornost

Dvanaest govornika, od čega ih je pola iz Istre, podsjetilo je između ostaloga na brojne krakove koje je imala Hypo banka u Hrvatskoj. Uz ime bivšeg premijera Ive Sanadera najčešće spominjan u negativnom kontekstu bio je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Margetić je istaknuo kako su u Lihtenštajnu registrirane 52 različite fondacije preko čijih je računa izvlačen novac iz Hrvatske, dok je glazbenik i bivši zastupnik u pulskom Gradskom vijeću Bruno Langer podsjetio da je u Istri uz pomoć Hypo banke počinjen najveći zločin od Drugog svjetskog rata naovamo.

'Više od milijun kvadrata zemljišta prodano je po cijeni od pet eura za kvadrat bankarima danas pokojnog Jörga Haidera. Takvo nešto omogućili su im nakon sastanka na Brijunima 1993. godine Franjo Tuđman i Ivan Jakovčić', kazao je Langer.

Nezavisni novinar Hrvoje Appelt upozorio je da Mladen Bajić nije neovisan, već da njime upravlja vladajuća većina, a u svom izlaganju prozvao je i Ivu Sanadera i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

'Imovina koju posjeduju njih dvojica nesrazmjerna je prihodu koji su imali ili imaju danas zajedno s njihovim obiteljima. Ta imovina je tri do pet puta veća od onoga što su stvarno mogli zaraditi', istaknuo je Appelt.

Novinar HRT-a Denis Latin upoznao je okupljene sa svojim slučajem i skidanjem s televizijskih ekrana kazavši kako se cijela ta priča dogodila nakon što je u jednoj emisiji obrađivao temu o porijeklu imovine bivšeg premijera.

'Tada sam dobio izravnu prijetnju od bivšeg ravnatelja Vanje Sutlića koji je nekako u to vrijeme dobio i povoljan kredit od Hypo banke za svoju jahtu', pojasnio je Latin.

Politolog Darko Petričić prisjetio se i zanimljivog detalja od prije nekoliko godina kada se prodavala tvrtka Zadranka i kada je jednom njegovom prijatelju Slavko Linić poručio 'u Hypo banku ne smijemo dirati, inače će se raspasti država'.

'Deset godina poslije ispada da je Linić bio u pravu', zaključio je Petričić. Okupljeni su se složili da će istraga ići onoliko daleko koliko će to tražiti strane službe, ali i onoliko koliko će im hrvatske vlasti pomoći u davanju podataka kako bi se cijela priča raščistila.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty07.09.10 9:55

http://www.korzo.net/izdvojeno/Njemacki-novinari-trazili-Jezica-po-Rijeci.html

Njemačka javna televizija ZDF je prošli tjedan snimila reportažu o aferi hypo banka koja je prekjučer i objavljena u Njemačkoj.
Da Nijemci spremaju ovu priču saznali smo krajem 8. mjeseca budući da je ZDF kontaktirao Korzo.net kako bi im pomogli oko grafičkih materijala za reportažu.
U reportaži je naglasak stavljen na akviziciju Austrijske Hypo banke od strane Njemačke Bayerische Labdesbank (BLB) što se u Njemačkoj smatra jednim od najlošijih poteza budući da su kupili mačka u vreći što se kasnije pokazalo i točnim jer su na kraju i njemački porezni obveznici plaćali sanaciju Hypo Banke.


Njemački reporteri su boravili i u Rijeci a u fokusu im je bio počasni njemački konzul u Rijeci Robert JežićCijela priča sa nezadovoljnim Nijemcima donekele potvrđuje nagađanja da je istraživanje afere "Hypo" pokrenuto upravo iz Njemačke a tek kasnije prepušteno Austrijancima, a kad su vidjeli do kud sežu krakovi ove hobotnice reagirala je i Angela Merkel koja je upozorila Sanadera da se povuče sa premijerske pozicije jer će se naći pod udarom Austrijskih istražitelja.

Njemački reporteri su boravili i u Rijeci a u fokusu im je bio počasni njemački konzul u Rijeci Robert Ježić koji je od Hypo Banke dobio 15 milijuna eura povoljnog kredita bez nekog jakog osiguranja.
Citiraju dijelove Kultererovog pisma u kojima se Robert Ježić spominje kao Sanaderov čovjek koji ima pristup svim državnim strukturama. Njemački novinari su u Rijeci naišli na zatvorena vrata tako da nisu dobili izjavu niti u njemačkom konzulatu niti od Roberta Ježića.
Treba biti fer i reći da ZDF nije spomenuo da se u Kultererovom pismu Ježić povezuje i sa Slavkom Linićem. Doduše izostavljanje Linića iz priče niti ne čudi budući da se on (još) ne dovodi u vezu sa aferom Hypo za razliku od Sanadara.
U reportaži se govorilo i o vezi Stoibera i Sanadera te pritiscima na Rohatinskog u vrijeme kad je BLB kupovao Hypo banku, a ZDF poantira da su dobri kontakti i pohlepa omogućili da BLB kupi Hypo.


Kupovina austrijske regionalne Banke od strane Bayerische Landesbank u svibnju 2007. godine završila je fijaskom za njemačke porezne obveznike koji su morali potrošiti više od milijardu eura na sanaciju štete.

Nijemci su odlučili stvari izvući na čistac što je dovelo do raspletljavanja afere. Osim menadžera koji su trenutno u pritvoru "pali" su Edmund Stoiber i Ivo Sanader koji je morao abdicirati nakon njemačkog pritiska.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty07.09.10 10:05

Svi znaju sve dok se samo mi pravimo blentavi, valjda ima puno razloga za blentavost. P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_bounce

http://www.jutarnji.hr/ministar-dacic--krunski-svjedoci-u-aferi-hypo-su-iz-hrvatske/883981/

Hrvatska policija ipak provodi kriminalističko istraživanje o poslovanju Hypo banke u Hrvatskoj i to četiri njezina poslovna subjekta. Potvrdio je to novinarima Oliver Grbić, ravnatelj hrvatske policije koji je rekao kako policiju prvenstveno zanima je li naša zemlja poslužila kao transfer za pranje novca i je li novac uložen u nekretnine za koje je namijenjen ili je dio tog novca izdvojen i transferiran u treće zemlje.

Iz dokumentacije kojom zasad raspolažemo zasad nema takvih saznanja - kazao je Grbić rekavši kako je na sastanku sa čelnicima austrijske policije u ožujku već dobijena određena dokumentacija. Vezano za kreditne linije Grbić je reako kako bi se tu prije svega moglo raditi o rizičnim poslovima Hypo banke.
- Prije desetak dana razgovarao sam sa ministrom unutarnjih poslova i šefom austrijske policije i oni su mi rekli da će “krunski svjedoci” u istrazi o Hypo banci biti iz Hrvatske. Treba istražiti 20 milijuna stranica dokumenata, a nas je prije svega zanimalo ima li što sumnjivo u poslovanju poslovnice Hypo banke u Srbiji. Iz zasad prikupljene dokumentacije također nema dokaza da je preko Hypo banke novac prao Darko Šarić, ali to ne znači da u daljnjoj istrazi to nećemo otkriti - rekao je srbijanski ministar Ivica Dačić, odgovarajući na pitanje hrvatskih novinara povodom otvaranja “vruće linije” koja omogućava hrvatskim i srbijanskim kriminalistima izravnu videokonferencijsku vezu.

Ne bi govorio o krunskim svjedocima - ispravio ga je Grbić, dodavši kako se tu prije svega misli na saznanja koja se treba prikupiti o poslovanju Hypo banke u Hrvatskoj i više su vezana za tvrtke nego uz konkretna imena.
Ono što brine i Grbića i njegova srbijanskog kolegu Milorada Veljovića je to što kriminalci iz obiju država novac od kriminala peru u obje države, a uspostava sigurne komunikacijske veze jedna je od faza uspostave budućeg zajedničkog istražnog Centra.
No, dobra suradnja obiju policija potvrdila se nedavnim izručenjem Sretka Kalinića, osuđenog pripadnika “zemunskog klana”. Grbić je najavio da bi se za najkasnije 20-ak dana mogla razotriti i mreža njegovih pomagača i osoba koje su mu izdale lažne putovnice. Zasad nema dokaza da je još netko od hrvatskih državljana sudjelovao u ubojstvima koje su počinili “zemunci”.
Ravnatelj Grbić rekao je kako je on osobno nezadovoljan što su zadarski policajci privodili Renu Sinovčića bez lisica na rukama istražnom sucu.
- To često ovisi o procjeni rukovoditelja i nastojat ćemo da se vrlo brzo jasno propišu kriteriji postupanja policije i na tome radi već tim stručnjaka - kazao je Grbić.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty07.09.10 13:13

Ma nije moguće. P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_basketball P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_bounce

http://www.index.hr/vijesti/clanak/afera-hypo-tesko-je-cuti-vijest-u-kojoj-se-ne-spominje-i-sanader/510964.aspx

Afera Hypo: Teško je čuti vijest u kojoj se ne spominje i Sanader
[Vrh] Go down
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Broj postova : 1353

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty07.09.10 20:37

JOSIPJOŽA je napisao/la:
Ma nije moguće. P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_basketball P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_bounce

http://www.index.hr/vijesti/clanak/afera-hypo-tesko-je-cuti-vijest-u-kojoj-se-ne-spominje-i-sanader/510964.aspx

Afera Hypo: Teško je čuti vijest u kojoj se ne spominje i Sanader

Izgleda da jeste moguće P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_basketball P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_bounce , a kako sam imala čuti od njega "pobjegulje DrIvo" P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_porc jedini komentar je bio: Psi laju, karavane prolaze! P - Hypo Banka u Hrvatskoj Fresse P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_redface P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_bounce

Zna on što je ZNA SE "stvorio" u ovoj državi, zna on da ZNA SE "sve je trulo u državi Danskoj (Hrvatskoj)", a bogme ima i Jamstvenu karticu ZNA SEP - Hypo Banka u Hrvatskoj Lol i kako izgleda uistinu ispada da jeste tako - psi laju, karavane (zločinaca) prolaze. Do kada?

I pitam se: kamo, kuda ideš Hrvatska? P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_question P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_question P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_question
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty08.09.10 18:40

Možda u bilježnici ima i koja smotana salveta. P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_bounce P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_basketball
Samo bojim se da bi ovaj mogao napraviti pospremanje ladica.

http://www.h-alter.org/vijesti/politika/tajna-kutline-biljeznice

Tajna Kutline bilježnice

Osvane li legendarna Kutlina bilježnica u javnosti, ona će otkriti podzemni svijet koji se krije iza vješto stvorenih kulisa, skrivajući prave vlasnike do bola korumpirane Hrvatske. Ako tajni ortakluci, arhipelazi podzemne moći i strukture korupcije budu iz temelja raskrinkane, Hrvatska dobija priliku za ozbiljnu katarzu. Ako buduća vlast bude htjela raščistiti stvari do kraja, imat će dovoljno repromaterijala po Bajićevim ladicama
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty12.09.10 10:03

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_basketball Neš ti Sanader može boraviti u USA, plaćati sve troškove boravka, siguno je tamo na pučkoj kuhinji, jadničak, trebalo bi otvoriti račun i prikupiti nekih sredstava da se čovjeku pomogne. P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_basketball

http://seebiz.eu/hr/banke/the-economist-hrvatski-novac-podigao-je-hypo,91475.html


List podsjeća da je banku vodio sada uhapšeni bivši šef Grupe Wolfgang Kulterer, "koji ima naviku da izaziva skandale", i navodi da je Kultererov i Haiderov prijatelj bio Ivo Sanader, hrvatski premijer koji je "neočekivano dao ostavku na funkciju premijera".


Hypo je zapravo podignut hrvatskim novcem, piše Economist prenoseći riječi Petera Pilza, zastupnika Zelenih u austrijskom parlamentu. Rast banke u 90-im godinama može se zhavaliti Haiderovim kontaktima u Hrvatskoj. Tijekom rata u bivšoj Jugoslaviji novac hrvatske vlade i hrvatske dijaspore prošao je kroz banku i njime je kupovano oružje. Zarada od tog novca kasnije se reinvestirala u Hrvatsku. Uz pomoć hrvatske političke elite, dodaje Economist.....
[Vrh] Go down
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Broj postova : 1353

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty12.09.10 15:25

JOSIPJOŽA je napisao/la:
Možda u bilježnici ima i koja smotana salveta. P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_bounce P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_basketball
Samo bojim se da bi ovaj mogao napraviti pospremanje ladica.

http://www.h-alter.org/vijesti/politika/tajna-kutline-biljeznice

Tajna Kutline bilježnice

Osvane li legendarna Kutlina bilježnica u javnosti, ona će otkriti podzemni svijet koji se krije iza vješto stvorenih kulisa, skrivajući prave vlasnike do bola korumpirane Hrvatske. Ako tajni ortakluci, arhipelazi podzemne moći i strukture korupcije budu iz temelja raskrinkane, Hrvatska dobija priliku za ozbiljnu katarzu. Ako buduća vlast bude htjela raščistiti stvari do kraja, imat će dovoljno repromaterijala po Bajićevim ladicama

hm...ali kaže on-DrIvo "Psi laju, karavane prolaze" - ne znam baš, ne znam jel bude s toga nešto... confused
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty17.09.10 21:42

'Novac je potom preko Hypo banke vraćen u Hrvatsku, a njime su se kupovala jeftina zemljišta, među ostalim i ona u Istri. Vojne službe u Beču raspolažu dokumentacijom iz 2001. u kojoj se kao ključne osobe ponovno spominju Franjo Tuđman, Vladimir Zagorec, ali i deset drugih hrvatskih političara. To sve moramo istražiti', rekao je Pilz, ne želeći otkriti o kojim je političarima riječ.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/86950/Slijede-nova-uhicenja-u-aferi-Hypo.html


Hypo oprao dvije milijarde eura iz Hrvatske
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty17.09.10 22:45

Idući tjedan nova uhićenja!
Peter Pilz i Rolf Holub u Puli su održali konferenciju za novinare na kojoj su najavili nova uhićenja u "aferi Hypo" već idući tjedan! "Hypo banka u 12 zemalja ima osam milijardi eura sumnjivih kredita, a u Hrvatskoj smo otkrili više stotina milijuna takvih zajmova", kaže Holub i ističe da tragaju za vezom između Hypo banke i političara u svim zemljama u kojima je ta banka poslovala.
Austrijanci nisu željeli reći tko bi se još mogao naći iza rešetaka idućeg tjedna, niti u kojoj zemlji očekuju uhićenja, ali nitko neće biti iznenađen ako zaposlena bude i hrvatska policija. Štoviše, Holub i Pilz javno su preporučili osnivanje povjerenstva koje će istražiti ulogu hrvatskih političara u "aferi Hypo".


http://www.index.hr/vijesti/clanak/hypo-afera-istrazuju-ivu-sanadera-ali-kljucna-figura-je-ivic-pasalic/512724.aspx

Veliko polje, stan do stana, još nekoliko dana.
[Vrh] Go down
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Broj postova : 1353

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty19.09.10 17:13

JOSIPJOŽA je napisao/la:
Idući tjedan nova uhićenja!
Peter Pilz i Rolf Holub u Puli su održali konferenciju za novinare na kojoj su najavili nova uhićenja u "aferi Hypo" već idući tjedan! "Hypo banka u 12 zemalja ima osam milijardi eura sumnjivih kredita, a u Hrvatskoj smo otkrili više stotina milijuna takvih zajmova", kaže Holub i ističe da tragaju za vezom između Hypo banke i političara u svim zemljama u kojima je ta banka poslovala.
Austrijanci nisu željeli reći tko bi se još mogao naći iza rešetaka idućeg tjedna, niti u kojoj zemlji očekuju uhićenja, ali nitko neće biti iznenađen ako zaposlena bude i hrvatska policija. Štoviše, Holub i Pilz javno su preporučili osnivanje povjerenstva koje će istražiti ulogu hrvatskih političara u "aferi Hypo".


http://www.index.hr/vijesti/clanak/hypo-afera-istrazuju-ivu-sanadera-ali-kljucna-figura-je-ivic-pasalic/512724.aspx

Veliko polje, stan do stana, još nekoliko dana.

Hajde da vidimo bude li se dogodilo bom Basketball i tko su "bisernice" za uhićenje :shock:

Sve mi nekako miriši na: "tresla se brda, rodio se miš" No
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty21.09.10 1:05

Zaista je nevjerojatno kako u ovoj zemlji nitko ne osjeća odgovornost i potrebu dati ostavku a toliko bi ih trebalo upravo to učiniti.

Margetića se hapsi na granici, to je sigurno prioritet u odnosu na sve drugo. P - Hypo Banka u Hrvatskoj Affraid

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=87580&tx_ttnews%5BbackPid%5D=38&cHash=bfa0a13a5e

Kutle Sanaderu isplatio 800 tisuća maraka

Afera Hypo se nastavlja. U ekskluzivnoj izjavi koju je dala Latinici bivša financijska direktorica Globus grupe Miroslava Kutle, Milena Šenator, potvrdila je da je informirala DORH o postojanju korupcijske hobotnice, još prije 10 godina.

Ne vjerujući Državnom odvjetništvu da će ikad postupiti prema iskazu koje je dala još 2000. godine Milena Šenator odlučila je istupiti u javnost. Potvrdila je postojanje crne blagajne iz koje je Miroslav Kutle isplaćivao novac u gotovini, plaćajući time razne usluge.

Šenator je prije 10 godina dala iskaz DORH-u o tome kako je Kutle Ivi Sanaderu isplatio 800 tisuća njemačkih maraka. To je bila provizija za kredit Hypo banke od 4 milijuna maraka koji mu je sredio Ivo Sanader.

Lazo Pajić, zamjenik državnog odvjetnika rekao je kako taj predmet nije zatvoren kao i mnogi drugi. Pajić je potvrdio da je DORH otkrio tajne račune u inozemstvu. Saznali smo za stotinjak računa, na koji su novci išli, u međuvremenu smo dobili odogovore niza država - Izraela, Mađarske, Švicarske. Novac od prodaje oružja, privatizacije i prodaje društvenih stanova, vraćao se u Hrvatsku putem kredita koji su dobivali pojedinci i na taj je način bio opran, istaknuo je Pajić.

Tada smo uspjeli utvrditi, ali nismo mogli i dokazati, da se radi o projektima bivših članova uprave. Sada se i vodi formalni postupak u Austriji protiv Striedingera, za koga smo tada imali podatke da on sa okrivljenim Vladimirom Zagorcem ima tvrtku u Lihtenštajnu, rekao je Pajić.

DORH istražuje kredite koje je Hypo banka odobravala klijentima znajući da ih isti ne mogu vratiti.

Na kraju nam ostaje upitati se je li moguće da iskaz Milene Šenator stajao u ladici Državnog odvjetništva punih 10 godina?
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty24.09.10 22:16

Eto Bajić nam se požali da nemože dobiti podatke o tajnim računima u Austriji.
Moš misliti? Da je netko htio te podatke davno ih je mogao imati. Jel oni stvarno misle da smo mi svi ovce koje mogu šišati kako hoće?

A izgleda da jesmo, čast izuzecima.

http://www.vecernji.hr/tema/afera+hypo
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty25.09.10 2:37

JOSIPJOŽA je napisao/la:
Eto Bajić nam se požali da nemože dobiti podatke o tajnim računima u Austriji.

Ne mora ići skorz u Austriju.
Nije prstom maknuo oko Velkoma. Podsjećam Velkom je kupio Žužić kreditom HYPO banke tako da je HYPO banka dala kredit na imovinu Velkoma (hipotekarni). HYPO je dala kredit na imovinu Velkoma, te je navodno tim novcem Žužić onda i kupio Velkom. Stečajni upravitelj koji je vodio postupak, vodio je još nekoliko (čitaj 20-ak) stečajnih postupaka istovremeno, a nekoliko poduzeća je je od tog stečajnog upravitelja kupio baš Žužić (Šavrić, Finel, Velkom....). Podatke za ovo ima u Hrvatskoj. Isto tako HYPO banka ima poslovnicu u Solidum centru u Zagrebu. P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_scratch
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty25.09.10 17:14

Ovo je prestrašno i sve više vjerujem i slažem se s izjavom Jovanovića da je HDZ zločinačka organizacija. Ovo svakako pročitajte. Toliko računa, toliko putanja novcu su napravili da se ni "James Bond" ne bi snašao u njima.

I kada se sjetimo kako su nam neki političari poput Ivića Pašalića, Zagorca i mnogih drugih tako naglo obogatili se, ove "sitnije" ribice neću ni spominjati jedini zaključak koji se nameće da oni zaista i jesu zločinačka organizacija, kako ih Jovanović i proziva. P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_basketball P - Hypo Banka u Hrvatskoj Icon_bounce


http://www.vecernji.hr/vijesti/lazo-pajic-8-godina-istrage-otkrili-smo-kako-su-pljackali-rh-clanak-194977

Lazo Pajić o 8 godina istrage: Otkrili smo kako su pljačkali RH


Hrvatska je pokradena s računa u Villachu koji se granao na čak 88 drugih, kaže Bajićev zamjenik
[Vrh] Go down
Neo
Moderator
Moderator
Neo

Broj postova : 287

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty25.09.10 20:50

Dobro je da su konačno nešto otkrili ali što sada. Znaju za tajne račune i nikom ništa.
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty27.09.10 23:11

Neo je napisao/la:
Dobro je da su konačno nešto otkrili ali što sada. Znaju za tajne račune i nikom ništa.

Bacili nam malo prašine u oči i mislim da će na tome i ostati.
[Vrh] Go down
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Broj postova : 1353

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty16.10.10 21:25

Ante je napisao/la:
Neo je napisao/la:
Dobro je da su konačno nešto otkrili ali što sada. Znaju za tajne račune i nikom ništa.
Bacili nam malo prašine u oči i mislim da će na tome i ostati.
To je po onoj "tresla se brda, rodio se miš"
A da li je prašina ili ....hm
http://www.jutarnji.hr/joca-amsterdam--pukanica-su-ubili-zbog-hypo-banke/895348/
- Ako počnem ovdje o tome pričati, neće biti kraja - kazao je Jocić i dodao da je u Austriji svjedočio u predmetu Hypo Alpe Adria te da je za to već dobio poziv.
Također je predložio da se u sudskom postupku provjeri vlasništvo u Pukanićevoj medijskoj tvrtki. ajmeopa shok
[Vrh] Go down
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Broj postova : 1353

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty19.11.10 14:20

Bivši šef Hypo Hrvatske progovorio: Hrvatska je bila Divlji zapad, ne bi uspjeli bez politike

"Prije trinaest godina kada smo došli u Hrvatsku tamo je još vladao 'Divlji zapad'", rekao je Truskaller i dodao kako "banka sigurno ne bi bila uspješna bez politike". Naravno, u tom smislu Truskaller je spomenuo bivšeg premijera Ivu Sanadera, ali i Dietricha Genschera te neizostavnog Jorgea Haidera. Truskaller kaže kako se gubici u milijardama eura ne mogu samo opravdavati rizičnim kreditnim plasmanima nego da to mora biti "još nečega".

http://www.index.hr/vijesti/clanak/bivsi-sef-hypo-hrvatske-progovorio-hrvatska-je-bila-divlji-zapad-ne-bi-uspjeli-bez-politike/524231.aspx

Isuse, "prije trinaest godina" kaže on, a ni danas nije drugačije ....čak i gore.
[Vrh] Go down
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Broj postova : 1353

P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty21.11.10 21:10

DVOSTRUKA DIVIDENDA

Hypo banka izvlači dobit iz Hrvatske


P - Hypo Banka u Hrvatskoj GetImage


Hrvatski ogranak Hypo Alpe Adria Banke isplatit će dividendu drugi put u ovoj godini. Nakon što je na redovnoj skupštini već donesena odluka o isplati dividende u iznosu od 143,8 milijuna kuna, za 19. listopada sazvana je izvanredna skupština na kojoj će se odlučivati o isplati još 41,4 milijuna kuna

http://www.tportal.hr/biznis/novaciulaganje/96854/Hypo-banka-opet-izvlaci-dobit-iz-Hrvatske.html

Izgleda da je ovo nastala opća bježanija kapitala iz Hrvatske. A jesu se i nahapali. Ma da mi je znati koliki postotak provizije dobivaju ovi koji tako nijemo i šutke sve gledaju i dopuštaju.
Strašno! Za ne vjerovati.
Hypo-hapi, hypo-hapi...
[Vrh] Go down
Sponsored content
P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty
PostajNaslov: Re: P - Hypo Banka u Hrvatskoj   P - Hypo Banka u Hrvatskoj Empty

[Vrh] Go down
 
P - Hypo Banka u Hrvatskoj
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Forum Velika Gorica :: Razne teme :: Politika i gospodarstvo-
Forum(o)Bir: