Forum Velika Gorica
Za logiranje na forum kliknite na "Log in".
Za registraciju na forum kliknite na "Registration".
Ako ne želite da Vam ovaj prozor iskače kliknite na "Do not display this again".
Forum Velika Gorica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
Početna stranicaRegistracijaLogin

 

 P - Mi Hrvati

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
Autor/icaPoruka
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Broj postova : 1353

P - Mi Hrvati - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: P - Mi Hrvati   P - Mi Hrvati - Page 3 Empty23.04.11 22:14

plemenitašica je napisao/la:
mariofil68 je napisao/la:
Poštovane dame Pl.iLj.;
Zakaj se obraćate samo meni i Rožici?
P - Mi Hrvati - Page 3 703205 ...... a kak Vi znate da se poštovani mariofil68 obraća i meni tj. Rožici P - Mi Hrvati - Page 3 703205 kad gore piše samo Pl i Lj? No, dobro, ak je ipak mislil na mene, zna mariolif68 da sam nekakvo mirišljavo cvijeće, pa kak god se uzme ili LJubica ili LJiljana ili pak Rožica - svejedno - važno da sem cvijeće i mirišljavo Very Happy.
plemenitašica je napisao/la:
Inače, cijeli vam je post u vašem stilu točan, slažem se i znam sve to od prije.
Nisam ništa novog saznala, osim što sam još dublje razočarana. A oni
koji nisu znali su ogorčeni, ali na žalost svoj očaj ne upućuju na pravu
adresu.


Znam i ja i sve potpisujem i kaj je mariofil68 napisal u postu i kaj ste Vi konstatirali. A možda on ipak smatra kak smo mi žene da bi po logici trebale imati "dugu kosu ali slabo pamćenje" - a možda i nije to, možda nas ipak respektira i uvažava kao slobodnomisleće žene pa da nas samo podsjeti, a ak nije niti to onda s indignacijom odbijam i slučajnu pomisao tipa kak ste ranije u drugoj temi napisali:
plemenitašica je napisao/la:
mariofil68 je napisao/la:
.........nit su žene te
koje bi trebale biti glavne u beli ( mali osvrt na jedan od Vaših
uradaka).
Na časak sam pomislila da i za vas vrijedi ovaj dio: "njima
je nezamislivo da se i supruge političara (čitaj) ŽENE same mogu baviti politikom,
uopće bilo kakvim javnim radom u zajednici. To im ide na živce pa kad
već ne mogu (ili ne smiju) seksistički otvoreno zboriti (valjda bi
trebala biti kući zatvorena poput supruga HDZ-ovih političara??)
"

Valjda se varam. P - Mi Hrvati - Page 3 946549

Valjda se i Vi i ja varamo, ipak mislim da je nekaj pozitivnije Laughing .

plemenitašica je napisao/la:

pročitajte:
http://bigblog.tportal.hr/robik3a
Dakle, svašta Vi nađete, svaka čast,P - Mi Hrvati - Page 3 292822 baš me Robi K slatko do suza nasmijao jer već ga dosta duuuugo nisam čitala.
plemenitašica je napisao/la:
Umjesto da se konačno uperi prst na krivce, veliki dio ovog naroda je po tko zna koji put zaluđen, glup.
mariofil68 je napisao/la:

tada
bi mogli početi pričati o pojmu " Mi Hrvati". Do tada ovu temu možete
nazvati " Mi papci, prekrasna stoka sitnog zuba".
Nikada,
pa niti tada. Ako piše "mi" onda sam i ja tu. A sebe ne svrstavam u
papci i stoka sitnog zuba. To su termini rezervirani za ZNA SE MI
gliste, pa neka im i budu.
Ovo sve je za 5+, kak ja inače kažem poslije Vas - sve potpisujem. I dalje mislim da Vas nema - trebalo bi Vas izmislitiP - Mi Hrvati - Page 3 111. Inače, mariofil68 samo da znate, sviđa mi se Vaš stil pisanja, rado Vas i s uvažavanjem čitam. P - Mi Hrvati - Page 3 664235
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

P - Mi Hrvati - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: P - Mi Hrvati   P - Mi Hrvati - Page 3 Empty24.04.11 17:40

Rožica-ljutibijes je napisao/la:
plemenitašica je napisao/la:
mariofil68 je napisao/la:
Poštovane dame Pl.iLj.;
Zakaj se obraćate samo meni i Rožici?
P - Mi Hrvati - Page 3 703205 ...... a kak Vi znate da se poštovani mariofil68 obraća i meni tj. Rožici kad gore piše samo Pl i Lj? ......


Zato kaj jedine dvije koje ovdje pišu smo nas dvije, a drugo LJ ------> Ljutibijes.


Rožica-ljutibijes je napisao/la:

plemenitašica je napisao/la:

pročitajte:
http://bigblog.tportal.hr/robik3a
Dakle, svašta Vi nađete, svaka čast,P - Mi Hrvati - Page 3 292822
E ovo nije moja zasluga, već jednog FB frenda, pa sam c/p da i moji na forumu pročitaju.
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

P - Mi Hrvati - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: P - Mi Hrvati   P - Mi Hrvati - Page 3 Empty24.04.11 17:56

plemenitašica je napisao/la:
...........
............
Možda ipak i nije tako loše da se Čermak vraća kući. Jer u Haagu bi nastavio glumiti tamo nekakvog nacionalnog heroja, koji se tobože obranom od optužnice za ratne zločine bori za tamo nekakve nacionalne interese. Kakva glupost! Čermak nema pojma što to znači nacionalni interes! Taj čovjek uopće ne razumije nekakav koncept općeg dobra. Kakav general! Kakav „heroj“!
Dajte dođite malo pameti molim vas. On je obični, prljavi ratni profiter, koji je na vašoj poginuloj djeci i uništenim sudbinama i životima, stvarao vlastite krvave naftne profite, kada je tijekom najžešćih ratnih sukoba u Hrvatskoj i BiH, otvoreno sa Željkom Ražnjatovićem Arkanom švercao naftu preko Abdićeve Zapadne Bosne. Nije to neka naročita tajna. Nema tu puno tajni.
.........
Tako je Čermaka, kao što to priliči u pravno uređenim državama, na Plesu po povratku iz Haaga, trebala dočekati kriminalistička policija i maricom ga u lisicama sprovesti u najbliži zatvor. To se, naravno, nnije dogoditi, jer ovo je ipak Hrvatska, a kod nas su raznorazni Čermaci heroji, a ne kriminalci. Pa je Čermaka umjesto krim policije na Plesu dočekala šefica njegove kriminalne organizacije izvjesna Jadranka Jaca Kosor.


piše: Domagoj MARGETIĆ

http://mojzagreb.info/zagreb/hrvatska/domagojeve-strelice-slucaj-cermak-krinka-tek-oslobodenog-heroja1/

Wooouuuu koji tekst.
Novi tekst:

"Ivan Čermak kao glavni logističar HV imao je kapitalnu ulogu u tom zločinačkom podhvatu bez presedana u povijesti ratova (da vlast ubija vlastite branitelje!), a Čermakovo enormno bogatstvo najvjerojatnije potječe od spomenutog sramnog čina.

Naime, apsurdno je da jedan montažer rashladnih uređaja sa skromnom zaradom do 1990. godine (potrebna stručna sprema: nekadašnji ŠUP, trogodišnja obrtnička škola) - u poslovima s naftom, bez ikakvog stručnog znanja o tom poslu – za par godina stekne desetine i stotine milijuna eura. Taj skup indicija notorni je dokaz da Ivan Čermak ni na koji drugi način osim predmetnog ratnog profiterstva nije mogao doći do svog enormnog bogatstva“, navodi Radović u svojoj prijavi protiv Čermaka."

http://mojzagreb.info/zagreb/hrvatska/ekskluzivno-cermak-ratni-profiter-i-njegov-plijen/

Wwwwaaauuuuu - transkipti - mislim da su oni svi već odavno zaboravili kaj su govorili:

"„Stenogram sa sjednice Vijeća obrane i nacionalne sigurnosti, koja je - pod predsjedanjem Franje Tuđmana - održana 19. rujna 1993. godine u Uredu predsjednika RH, svjedoči o naravi odnosa hrvatske vlasti i AP ZB kojem je temeljni cilj bio profit i privatno bogaćenje. Čelni ljudi s hrvatske strane u tim nemoralnim djelima, uz Franju Tuđmana bili su: premijer Nikica Valentić, ministar obrane Gojko Šušak, ministar policije Ivan Jarnjak, glavni Vladin pregovarač s pobunjenim Srbima Slavko Degoricija, predstojnik Ureda predsjednika Hrvoje Šarinić i tada visoki Vladin dužnosnik Vladimir Šeks, te Ivan Čermak, glavni MORH-ov logističar“, navodi Radović."
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

P - Mi Hrvati - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: P - Mi Hrvati   P - Mi Hrvati - Page 3 Empty28.04.11 11:08

"......želio bih izraziti želju da se kvalificirani povjesničari, odnosno odgovorni povjesničari, konačno prihvate pisanja povijesti Domovinskog rata. Apeliram općenito, ali i zbog toga što su mnogi sudionici tog rata još živi, od onih koji su bili kreatori rata iz političkog kompleksa, kao i oni koji su donosili vojničke odluke. Pri ovome mislim prije svega na prvog hrvatskog vojnika, njenog prvog ministra obrane, velikog čovjeka i najkvalificiranijeg našega generala Martina Špegelja, zatim isto tako velikog čovjeka, prvog načelnika glavnog stožera, generala Antona Tusa, pa tu je vrstan čovjek i vojnik general Petar Stipetić.

Moje i slična umirovljenja politika je opravdavala pomlađivanjem kadra, ali sve je jasno: ja sam tada imao 51 godinu, Gorinšek 49, Božo Budimir 54, a nas je zamijenio 73-godišnji Bobetko, od kojeg je i Martin Špegelj mlađi devet godina, a Anton Tus čak 15. Nadomjestili su nas generalšoferi i generalkonobari.

Branitelja je bilo do 200.000. General Petar Šimac u svojoj knjizi napisao je 40.000 u Dalmaciji i to krajem 1991., kada je bilo najviše angažiranih branitelja. Ako tu brojku pomnožimo sa četiri dobit ćemo 160.000. Ostalih 40.000 mogu prihvatiti, .....

Ovim postupkom izgubili smo državni suverenitet, a gubimo i gospodarski. Časnički kadar školovat će Anglosaksonci, a nisam siguran kako će onda taj časnik upotrijebiti oružje kada bude potrebno Hrvatskoj. Po ovom pitanju sam tvrdi tradicionalist i ne mogu prihvatiti da Hrvatskom vojskom zapovijeda nekakav admiral iz Napulja. Svakog vojnika strane vojske na teritoriju Hrvatske smatram okupatorom. Dakle, što je ostalo od ‘hrvatske puške na hrvatskom ramenu’ ili ‘hrvatske lisnice u hrvatskom džepu’? Pitam se što ćemo ostaviti u nasljedstvo našim unucima. Svaku politiku rasprodaje prirodnih i stvorenih bogatstava građana Hrvatske smatram protupravnom, opasnom i izdajničkom."

http://savjest.com/intervju.php?s_vjest_id=2260&title=intervjui%3Aintervju%3Ageneral-ivo-jelic-domovinski-rat-je-izreziran

Kaj velite na ovo? Sjeća li se još itko Špegelja?
Držim (kak to veli Đapić) da bi zasigurno (kak to veli Jadrnaka) bio sasvim drugačiji rasplet i status države da je Špegelj ostao.
Neki dan je i general Stipetić progovorio.

Od 160 000 ili 200 000 dolazi se na 400 000 i nešto. Sve redom poslušnici koji će naravno, dati glas ZNA SE jer su ih ovi i proizveli.

Ponavljam nejgove rečenice:


"Svakog vojnika strane vojske na teritoriju Hrvatske smatram okupatorom".

"Svaku politiku rasprodaje prirodnih i stvorenih bogatstava građana Hrvatske smatram protupravnom, opasnom i izdajničkom"

"Pitam se što ćemo ostaviti u nasljedstvo našim unucima?"

I ja se pitam.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

P - Mi Hrvati - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: P - Mi Hrvati   P - Mi Hrvati - Page 3 Empty28.04.11 11:28

jedan častan general, gospodin Stipetić kaže:

http://www.e-novine.com/region/region-hrvatska/46994-Stipeti-Masovno-zatakavali-zloini.html


Smatram da je sada glupo istraživati tko je i kada brijunske transkripte predao Haagu. Pa nije to bio buvljak na kojem su se prodavale ovce. Točno se zna tko je predao te transkripte. Postoje ovjereni potpisi primatelja i davatelja i jasno se može utvrditi bez bilo kakve istrage kako je to izvedeno", zaključuje Stipetić, te time potvrđuje ranije tvrdnje Ive Farčića, člana odvjetničkog tima Ante Gotovine, koji je izjavio kako je 'sve što je Haag tražio, išlo je preko vladina Ureda za suradnju s Haaškim sudom, te da je sve dokumentirano'

Toliko i o političkoj hajci koja se vodi sada na bivšem predsjedniku Mesiću.
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

P - Mi Hrvati - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: P - Mi Hrvati   P - Mi Hrvati - Page 3 Empty26.05.11 16:08

Obzirom da su tekst moje kolumne u novome broju "Objektiva" kratili bez dogovora sa mnom, čime su bitno promijenili smisao napisanoga, ovdje dajem integralni tekst kako je bio i napisan.

VRIJEME JE DA SE SVATKO OD NAS DOBRO ZAMISLI


Mnogo je snažnih razloga zbog kojih su se ljudima ogadili i zgadili i politika i političari a samo je jedan jedini koji se svim tim razlozima može i mora suprotstaviti – ideja slobode.

Većina danas misli da se politikom, kao javnim poslom koji bi po svojoj definiciji trebao biti na korist zajednici, bave i mogu baviti samo lopovi, probisvijeti, pokvarenjaci i karijeristi kojima je stalo samo do vlastitoga probitka i da tu nema mjesta čestitim ljudima koji iskreno misle da se valja angažirati za bolju budućnost i dobrobit zajednice.

Kako razuvjeriti ljude i odvratiti ih od tih mračnih razmišljanja? Kako kad svakoga dana doznajemo nešto novo o tome tko nas je sve i kako pljačkao ovih godina. Kako kad iz dana u dan svjedočimo da se vladajuća elita na sve načine i uporno održava na vlasti, ignorirajući zdrav razum i raspoloženje većine građana koji traže promjene jer im je sve gore? Kako vratiti povjerenje građana u politiku i političare kad u hrvatskoj politici još uvijek dominiraju likovi koji otvoreno lažu i koji ne prežu od ničega da bi sačuvali svoju poziciju?

Građani su izgubili povjerenje u političke institucije. Nije ni čudo kad su se odluke donosile u kuloarima, na tajnim kružoocima, u neformalnim grupama, u vrhovima stranaka. Kad je odlučivanje slijedilo logiku zaštite pojedinačnih interesa ili interesa uskih krugova a ne interesa zajednice.

Nema gotovo ni jednoga staleža, profesije ili društvene skupine koja se ne osjeća zakinutom, prevarenom, pokradenom, poniženom ili barem uskraćenom za ono što bi joj imalo pripadati ako se pošteno radi i dijeli.
Hrvati su, vidimo to i doživljavamo svakodnevno – mrzovoljni i nezadovoljni a istraživanja kazuju i nesretni. Mnogi se osjećaju posve nesigurno i nezaštićeno. Zato smo nepovjerljivi, sve više zatvoreni, otuđeni. Razočarani smo prljavštinom koja kulja iz političkih sfera.

Mislite li da je zagađivanje političkoga prostora slučajno? Da nema sistema u tome što se ljudima serviraju toliko puta ponovljene fraze „svi su isti“, „nemamo izbora“, „može biti samo još gore“, „maknimo se od politike“, „ne možemo ništa promijeniti“? Ne liježu li takve poruke na našu ogorčenost i rezigniranost nastojeći u nama umrtviti onu čovjeku prispodobljenu i stalnu potrebu i volju da se traži, uči, osvaja i napreduje?

Kome odgovara kriminalizacija politike kao djelatnosti nego lupežima i probisvjetima koji su onda „svoji na svome“? Pa kome odgovara da se svi političari „izjednače u krivnji“? Samo onima koji su se doista kompromitirali lošim odlukama, korupcijom ili lopovlukom.
Kome odgovara da se što više pljuje po Hrvatskome saboru i da se slabi njegova društvena uloga najvišega zakonodavnoga i predstavničkoga tijela ali i kontrolora izvršne vlasti nego Vladi koja u ponižavanju i sramoćenju narodnoga zastupstva vidi prostor širenja svoje samovolje?

Kome odgovara da se političke stranke smatraju ali i razvijaju kao klijentelističke sljedbe i zatvorene, nedemokratske organizacije u kojima se ne može artikulirati volja naroda? Pa samo onima koji su pristalice donošenja odluka izvan institucija, izvan demokratske procedure, daleko od očiju i ušiju građana i koji bi da se u politici odustane od nadmetanja sposobnih nego da se zadrži postavljanje podobnih!

Kome odgovara da sindikati budu tek 'krezube babe' koje ne samo da nisu u stanju voditi i predstavljati svoje članstvo nego izbjegavaju organizirati čak i prvomajske skupove svojih članova? Najviše onima koje bi se s tih skupova s pravom prozivalo i čija bi se odgovornost zahtijevala!

Kome odgovara da se neodlučni birači još više razočaraju pa da uopće ne izađu na izbore? Samo i isključivo HDZ-u, čije konzervativno biračko tijelo disciplinirano izlazi na izbore i nije sklono mijenjati svoj politički izbor i onda kad je pola stranačkoga vrha u zatvoru ili čeka na red pred njim.
Kakvo ćemo mi to društvo tek stvoriti ako se budemo klonili svoje vlastite obveze da ga učinimo boljim nego što ono ovoga časa jest? Otvoreno kažem i upozoravam: tko god svojoj djeci ili pred njom govori da je politika nečasna i da u njoj časnim i poštenim ljudima nije mjesto – razdire sam smisao postojanja i opstojnosti zajednice, ropski se podaje dominaciji ideje neslobode i pristaje biti i živjeti u društvu u kojemu vladaju i imaju vladati najgori. Taj pomaže da tamo gdje se donose odluke o budućnosti ne budu oni koji znaju, umiju i hoće bolje nego oni koji svojom upornošću nastoje legitimirali i legalizirati svoje mediokritetstvo, svoju nesposobnost i neznanje a zapravo svoj duboki prijezir prema zajednici i zajedničkom, usporednom i natjecateljskom.

Smijemo li se tako neodgovorno postaviti prema budućnosti? Prema ideji slobode koju baštinimo kao ljudska bića ali i kao konkretni članovi zajednice? Vrijedi li djelovati upravo suprotno od onoga što bi htjelo hrvatsko antieuropsko mediokritetstvo? Nije li vrijeme da tko god znade i umije, želi i može uđe u politiku i u njoj se založi za podizanje standarda po kojima treba promišljati, govoriti, odlučivati, birati i raditi? Imamo li snage iz politike potjerati probisvjete, lupeže i štetočine? Prije svega svojim glasom na izborima ali i vlastitim političkim angažmanom.

Svima nam je vrijeme da se okrenemo oko sebe i da dobro promislimo gdje i kako možemo svojim djelovanjem pomoći da čitava zajednica riješi probleme s kojima se susrećemo. U svojoj zgradi, ulici, kvartu, naselju, regiji ili državi, od svoga radnoga mjesta pa do biračkih kutija s kojima ćemo se i ove godine suočiti. Tko može i hoće vrijeme mu je da se angažira u političkim strankama, svatko već prema svojim političkim stavovima i idejama koje slijedi, i da iz njih ili makar iz procesa odlučivanja u strankama istisne gore i manje sposobne od sebe. Onaj tko misli da će bolje efekte polučiti izvan stranaka odabrao je nešto teži put ali mu ostaje još čitav dijapazon mogućnosti društvenoga aktiviteta kroz različite građanske udruge i inicijative.

U svakome slučaju, odgovornim promišljanjem, glasnim govorenjem, izlaskom na izbore i vlastitim djelovanjem, možemo doprinijeti bitnim promjenama: promjenama u strankama i u sindikatima, u svome kraju i svojoj zemlji. Mi smo ti koji će svojim odlukama oblikovati najvažnije konture buduće političke elite ove zemlje čija će zadaća biti da vidi bolje i dalje i da radi više i uspješnije nego ijedna druga koja je vodila Hrvatsku u njenoj povijesti.

Vrijeme je, dakle, da dobro razmislimo što svatko od nas može i treba učiniti da nam se svima otvore vrata nade i perspektive, da svi dobiju šansu da vlastitim radom izgrade svoje zadovoljstvo a zajedničkim i odgovornim postupanjem zajedničku dobrobit.
Reći će neki da je to tek fraza. Možda i jest. Ali samo dok smo komotni u svojoj misaonoj lijenosti i manjku hrabrosti.Goran Beus Richembergh

Saborski zastupnik HNS-a


Moji komentari su poboldane rečenice iako je cijeli tekst perfektan.
[Vrh] Go down
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Broj postova : 1353

P - Mi Hrvati - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: P - Mi Hrvati   P - Mi Hrvati - Page 3 Empty26.05.11 16:49

plemenitašica je napisao/la:
Obzirom da su tekst moje kolumne u novome broju "Objektiva" kratili bez dogovora sa mnom, čime su bitno promijenili smisao napisanoga, ovdje dajem integralni tekst kako je bio i napisan.

VRIJEME JE DA SE SVATKO OD NAS DOBRO ZAMISLI

..............................................................

Goran Beus Richembergh

Saborski zastupnik HNS-a


Moji komentari su poboldane rečenice iako je cijeli tekst perfektan.

Da, pročitah ovo na stranicama HNS VG - da, odličan tekst. Naklon GBR-u P - Mi Hrvati - Page 3 58750 .

http://www.hns-vg.com.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=306:vrijeme-je-da-se-svatko-od-nas-dobro-zamisli&catid=1:latest-news
[Vrh] Go down
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Broj postova : 1353

P - Mi Hrvati - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: P - Mi Hrvati   P - Mi Hrvati - Page 3 Empty30.05.11 21:11

Lijepo složen članak o "hrvatskom ponosu" - nas hrvata - naravno i opet od odličnog Klauškog: (aaaa, sve ću c/p jer je sve odlično)

Kako biti ponosan, a Hrvat?


OVO doista zvuči kao autogeni trening.
Prvo je Zoran Milanović na subotnjoj konvenciji stranke ustvrdio kako
ne želi da Hrvatska bude "prirepak Europske unije, već njezin mali
div". (Ne kao auto.)
A onda je u ponedjeljak kardinal Josip Bozanić u intervjuu Hrvatskom radiju puno govorio o "ponosu naroda".

Ponos naroda
"Hrvatskoj je potrebno vraćati ponos naroda, trebamo se oslobađati od
jednog gotovo podaničkog mentaliteta koji se unosi u naš narod"
, kazao
je zagrebački nadbiskup, dodavši kako je "potrebno vratiti narodu da
bude ponosan na ono što je i da zna vrednovati svoje"
.
Ako je to bio pokušaj autosugestije, odmah moramo reći da nije baš
bio uspješan. Jer, evo, ovoga vikenda imali smo savršenu priliku
nabildati se nacionalnim ponosom. Na zagrebačkom Jarunu održana je vojna
parada povodom 20. godišnjice Oružanih snaga RH.
Vojna parada hrvatskog ponosa
Tamo smo mogli vidjeti vojne kamione (valjda i one Rončevićeve), kao i
pravi ponos i diku našeg vojnog zrakoplovstva, prijetnju agresorima i
vlastitim građanima, MiG 21. Na taljigama. Tako je valjda sigurnije.
To je, dakle, propalo. Što nam preostaje? Vladajuća stranka u
raspadu, država u zaduženju, goapodarstvo u kolapsu, sport na koljenima,
Crkva izvan financijske kontrole, politička elita u svom virtualnom
svijetu. Na što bismo ono točno trebali biti ponosni?
Iznio je kardinal Bozanić u svom intervjuu i jednu zanimljivu opasku.
"O Hrvatskoj se", kaže on, "piše u Hrvatskoj mnogo lošije nego u
inozemstvu".
Tko najviše voli Hrvatsku? Onaj tko u njoj ne živi
Sasvim logično. Oni iz inozemstva ne moraju živjeti u Hrvatskoj. Ne
moraju plaćati poreze u Hrvatskoj, gubiti posao u Hrvatskoj, dobivati
crkavicu od mirovine u Hrvatskoj, plaćati enormne kamate na kredite u
Hrvatskoj, čekati otkaz ili plaću u Hrvatskoj. Ne moraju glasati za
hrvatske političare. A ne moraju čak ni previše ulagati u nju. Dovoljno
je pobrati ekstraprofite.

Za sve njih vrijedi poslovica "daleko od očiju, bliže srcu". To je
ujedno i razlog zbog čega se Hrvati u dijaspori nazivaju najvećim
domoljubima
. Jer se nalaze na sigurnoj udaljenosti.
Što preostaje Hrvatima?
A što preostaje onima u Hrvatskoj? Oni koji žele biti ponosni na
Domovinski rat, moraju slušati o ratnim zločinima. Oni koji su ponosni
na generale, gledaju ih na optuženičkim klupama. Oni koji su ponosni na
hrvatsku državu, proklinju HDZ koji je od nje napravio poligon za harač.
Oni koji su ponosni na Franju Tuđmana, ponosni su na one koji su nas
uništili. A oni koji su ponosni na velike poduzetnike, ponosni su na
njihove enormne dugove.

I što je najgore, čak ni Slaven Bilić ne stoji baš najbolje.
Riječju, ponos nam se srozao kao kreditni rejting. I nikakvo umjetno
pumpanje neće pomoći. Nikakva autosugestija, nikakva psihoterapija, pa
čak ni nagovaranje da se ponosimo sami sobom.
Jedino što nam preostaje
jest utjeha da smo bolji od naših susjeda. A možda (ne)ćemo biti najgori
u Europskoj uniji.
EU nije razlog za ponos
Čak ni ovaj ulazak u EU ne smatramo nekim velikim razlogom za ponos.
Prvo, kakva je to društvo koje želi ovakvu Hrvatsku? Drugo, kakva je to
zemlja koju ovakav HDZ vodi u Europu? I treće, nećemo se valjda veseliti
Europi zajedno sa strankom koja je dala sve od sebe da Hrvatsku učini
što manje europskom?

Lako je bilo Milanoviću govoriti da će Hrvatska biti "mali div" (ali
ne auto). Kad nije ni jednom rečenicom otkrio kako ni u kojem roku to
namjerava postići. Još je lakše Bozaniću govoriti o "ponosu naroda". Kad
je taj narod sam sebi oduzeo skoro svaki razlog za ponos. I sve to uz
Božju pomoć.

Odakle se pruža bolji pogled na Hrvatsku?
Pa kako onda biti ponosni Hrvat? Jedan od načina svakako bi mogao
biti odlazak u inozemstvo, jer iz dijaspore se pruža puno bolji pogled

na ovu Hrvatsku. A drugi bi mogao biti odlazak u političare ili
svećenike.

Jer s Markova trga i Kaptola očito se otvara jedinstvena perspektiva
na ovu hrvatsku stvarnost. I kad kažemo jedinstvena, želimo reći
uvrnuta. A zapravo mislimo totalno suluda.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kako-biti-ponosan-a-hrvat/554241.aspx

P - Mi Hrvati - Page 3 Images?q=tbn:ANd9GcSki451hAhS3O6hPwREQiLzBgm7KipqohFzL_Xpf6Te3A8YA2ryrQ&t=1P - Mi Hrvati - Page 3 Images?q=tbn:ANd9GcRAnYsOJtzWAh0UTp_yoxtqKbo9FOQjzLeCReNfTh304kXH7EfJmg&t=1P - Mi Hrvati - Page 3 Images?q=tbn:ANd9GcSpv-lEKrRLB-ZlnI0QxagXiyXBytAbai_9JVNBrkZ0I-F_oHbNI3DN
[Vrh] Go down
mariofil68
Ide prema gore
Ide prema gore
mariofil68

Broj postova : 245

P - Mi Hrvati - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: P - Mi Hrvati   P - Mi Hrvati - Page 3 Empty30.05.11 23:20

Za mlade dame @plemenita@rožica-ljutibijes i njihovog miljenika GBR jedan stih iz poznate narodne tvorevine:

Ante nam je mazno zlato
Franjo nam je jamio i srebro
Ivo nam je zveknuo sve pare
Ostala je Bižuterijaaaaaaaaaa!!!!!!

farao
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

P - Mi Hrvati - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: P - Mi Hrvati   P - Mi Hrvati - Page 3 Empty30.05.11 23:24

Koje zlato Very Happy
[Vrh] Go down
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Broj postova : 1353

P - Mi Hrvati - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: P - Mi Hrvati   P - Mi Hrvati - Page 3 Empty30.05.11 23:41

mariofil68 je napisao/la:
..... jedan stih iz poznate narodne tvorevine:

Ante nam je mazno zlato
Franjo nam je jamio i srebro
Ivo nam je zveknuo sve pare
Ostala je Bižuterijaaaaaaaaaa!!!!!!

farao

Lijepo mariofil68, a ovo mi bute i popevali kad se sretnemo - tema OFFFFF - https://gorica.forumhr.com/t74p465-offffff

Ante je napisao/la:
Koje zlato Very Happy

Ak dobro shvaćam - ne misli na Vas admine Ante
P - Mi Hrvati - Page 3 703205 - misli na Poglavnika Antu P - Mi Hrvati - Page 3 703205 .
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

P - Mi Hrvati - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: P - Mi Hrvati   P - Mi Hrvati - Page 3 Empty16.06.11 13:29

Nisam htjela otvarati novu temu, a ova ima zahvalan naslov. sun1


P - Mi Hrvati - Page 3 Nikkamenodoba


Puno se ovih dana razgovara, kritizira, omalovažava, pljuje, objašnjava.
Još jedan gay-prade je za koji dan tu kod nas pa bi i u Zagrebu moglo opet biti svašta. Ipak smo mi hoću reći oni kako Nik kaže u kamenom dobu, a čak mnogi niti ne razumiju što je crtač htio reći.

Izdvajam jedan od komentara jer mi se posebno sviđa a i puno je rečeno u jednoj jedinoj proširenoj rečenici:

Homoseksualnost se ne usvaja odgojem, ali homofobija da.“


Kako to radi svijet:
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/133718/I-desnicari-idu-na-Gay-Pride.html
[Vrh] Go down
mariofil68
Ide prema gore
Ide prema gore
mariofil68

Broj postova : 245

P - Mi Hrvati - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: P - Mi Hrvati   P - Mi Hrvati - Page 3 Empty16.06.11 20:42

pig Imaju li se pravo pedofili i silovatelji pozivati na ljudska prava, recimo na pravo na privatnost? Britanski vrhovni sud mišljenja je da imaju, te je odlučeno da se ozbiljnijim seksualnim prijestupnicima omogući brisanje iz registra zlostavljača ukoliko 15 godina nakon odslužene kazne dokažu da nisu opasni po okolinu. Vlada je konsternirana, no ne može utjecati na odluku. ( tportal.hr)Evo, ovo je prava smjernica koju nam osnivači Unije kao takve trasiraju za kvalitetniji i bolji ulazak u istu.

Mi ovdje slušamo razne komentare raznih "diplomata Holandeza" koji nisu našli shodno komentirati kad je njihova "oružana forca" pustila da se "regularne vojne jedinice potpognute JNA" razmašu u Srebrenici.Di je tada bila ova ofurena plavuša? Bit će na nekom seminaru o prodavanju ..da pod bubrege na diplomatski način. Ima takovijeh plavuša još samo trenutno djeluju lokalno umjesto da ih se pusti globalno, direktno u parlament ove Unije.

Ne žimku zašto netko ko se fura na derpe mora nositi transparent po Zagrebačkoj ulici i negdje kod središnjice HDZ-a izvesti performans na način da se počne žvaljiti sa ljubavi njegova života? Koji racku je na taj način htio pokazati recimo GBR koji poklanja fritule pored ljekarne ili Horini koji skluplj lovu za najam kod groblja?

Dajte, sinjorina Plemenita i ostali uvaženi članovi, objasnite ovom tudumu nužnost javnog iskazivanja svojih seksualnih aktivnosti i poriva. Pa zar oni koji vole drpati magarce moraju to javno pokazivati i još da ih murja štiti na trošak proračunskih punioničara?

U Velikoj Britaniji ispada da neovisno sudstvo ima stvarno široki raspon priznavanja ljudskih prava i prava na privatnost nevezano uz oblike kršenja istih. Dakle, možeš biti derpe, pedofil, silovatelj...pa kad ti dosadi primiriš se na jedno 15 kuka dok ti se podaci ne izbrišu iz arhive, odmoriš još jedno 2 kuke da si ziher i onda - udri brajko široko ti selo.

Stvarno se moramo požuriti u tu zajednicu, fakat su razvijeni. pig monkey cat affraid
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

P - Mi Hrvati - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: P - Mi Hrvati   P - Mi Hrvati - Page 3 Empty04.07.11 15:41

"Dvije atraktivne hostese polijevale su se motornim uljem i takve prljave mazile jedna drugu da bi zatim to sve isprale sa sebe spužvom punom pjene."

http://www.index.hr/xmag/clanak/video--seksi-ljepotice-zasjenile-utrku-hostese-se-polijevale-uljem-mazile-i-prale-spuzvom/559266.aspx

Kako tumače ovu rečenicu (i snimku) ljudi koji su prije neki dan bacali kamenje i vikali ubij?

Halo... Petirka, jel i tvoji muški kolege isto misle kao i ti kad vide dvije žene?

I dalje tvrdim da svi imamo poneki gay hormon u sebi.
[Vrh] Go down
Sponsored content
P - Mi Hrvati - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: P - Mi Hrvati   P - Mi Hrvati - Page 3 Empty

[Vrh] Go down
 
P - Mi Hrvati
[Vrh] 
Stranica 3 / 3.Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Forum Velika Gorica :: Razne teme :: Politika i gospodarstvo-
Forum(o)Bir: