Forum Velika Gorica
Za logiranje na forum kliknite na "Log in".
Za registraciju na forum kliknite na "Registration".
Ako ne želite da Vam ovaj prozor iskače kliknite na "Do not display this again".
Forum Velika Gorica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
Početna stranicaRegistracijaLogin

 

 Ceste i cestice u Turopolju

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Autor/icaPoruka
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty22.12.10 4:32

To nisam uopće primjetio. Koliko je dugo to trajalo?
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty22.12.10 11:49

plemenitašica je napisao/la:
"Ivica Kolarec, predsjednik Vijeća Gradske četvrti “Miljenko Granić” za sljedeću sjednicu odgodio je, pak, odluku o imenovanju novosagrađene prometnice od Zagrebačke ulice koja ide uz Auto Zubak do nadvožnjaka Gradići. Prijedlog četvrti je da se ona imenuje u Ulicu dr. Franje Tuđmana, no njezino imenovanje odgođeno je jer još nije dobivena suglasnost za imenovanje koju daje obitelj prvoga hrvatskog predsjednika."
http://www.vecernji.hr/zagreb/gorica-ima-aveniju-nove-ulice-nazive-parkove-clanak-230563


Ahahahahhahahahahahaha - imamo Park, sad bumo imali i ulicu.
Kad se kreće u izgradnju javnog zahoda?

Jel nije bilo govora da bi ta ulica nosila ime Savke Dabčević Kučar?
A čini mi se da obitelj Tuđman ne bu dala suglasnost, osim toga pa ne bu pola Grada nosilo ime Franje Tuđmana.
Park u središtu Grada nije dovoljan?
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty22.12.10 12:48

Dati ime ulice po nekome tko nije iz HDZ-a i k tome još i ženi. Nema šanse....
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty08.01.11 0:18

Kako izgleda dio ceste kad nedostaje asfalta pri izgradnji iste.

Primjer jedan:

Prijelaz u A.K.Miošća kod OŠ NIkola Hribar i crkve Petra i Pavla.
Najmoderniji semafor koji vizualno odbrojava sekunde do zelenog svjetla za pješake, ali zato automobili moraju i po blatu, rupama jer cesta ide malo ldesno (na slici je to s lijeve strane) a ne ravno kao nekad.
Koliko su koštale tačke asfalta da se zatvori taj "lijepi" blatnjavi trokutić uz postojeći rinzol?

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 2010skuptina001


Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 2010skuptina003


Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 2010skuptina010Primjer dva:

Veliko (moguće drugo po veličini u gradu na istočnom ulazu u grad) raskršće kod veterinarske stanice. Ulazak u grad ravno ili desno na novu brzu obilaznicu što je obavezno za kamione:

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 2010skuptina007


Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 2010skuptina008


Tu su nedostajele bar desetere tačke asfalta koje je HAC negdje pogubio dok je uređivao raskršće. Ali kao da je to važno, vrli direktor HAC-a goričan Vidović koji u slobodno vrijeme gradi kuće i stanove po Turopolju, ne vidi važnost istočnog ulaska u grad.
Glavno da je sa zapadne, zagrebačke strane sve lijepo i krasno, kad putnici putuju na aerodrom uživaju. A naši Turopoljci koji bi rado došli do grada nek se voze po rupetinama, blatu, čekaju u kolonama itd.

Vidljivo je da je do plave ograde (Centar za vozila) dovoljno prostora da je kolnik za skretanje desno mogao biti nekoliko metara duži od trake za skretanje lijevo, a u našem slučaju je par metara kraći. Čak nema niti nacrtane signalizacije na cesti za skretanje desno, nego ravno i lijevo. A kamioni MORAJU skrenuti desno. Živijo HAC.
O nogostupu za pješake vidite nema niti govora. Ukoliko želiš gacaj po blatu, za kišnog vremena bi te koji auto ili naročito kamion mogao otuširati "čistom" turopoljskom kaljužom. Živijo S zavoj.
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty15.01.11 13:38

Vozim se jučer po Zagrebačkoj i na zadnjem semaforu prema zapadnom izlazu iz grada skrećem lijevo u novu ulicu (koju ZNA SE misle nazvati po Tuđmanu). Zeleno je, ali oprezno migoljim prijeći raskršće jer iz smjera ZGB idu vozila u isto vrijeme lijevo prema aerodromu. Mnogi, mnogi nemaju lijevi žmigavac, i iako ne mogu ravno (jer ne postoji traka) imam osjećaj da idu na mene.
Zaista me "strah" tamo skretati lijevo s obzirom da ne mogu biti sigurna u namjere onog preko puta.

Na istom raskršću, ali iz smjera aerodroma vozim se ovaj put ravno opet s namjerom da produžim u tu novu ulicu. Semafor se pali za ravno i meni i autima koji idu od Zubak strane ravno prema aerodromu. No, gotovo svaki put (a to je bar 3 - 5 puta tjedno) vozila koja iz ZGB skreću lijevo prema aerodromu i dalje skreću bez obzira što je meni već debelo zeleno. Da imam stariji auto zaletila bi mu se u zadnja lijeva vrata pa nek se pravda kaj radi nasred raskršća i skreće lijevo, a meni zatvara mogućnost prolaza ravno.

Osim toga primjetila sam, da vozila koja od Zubaka prema ZGb (skreću opet lijevo) idu vrlo često na crveno, jer se za ravno (aerodrom) i desno (VG) zeleno svjetlo pali minutu dvije prije, a lijevi semafor je crveni. NO, oni ne ugledaju taj semafor, s aerodroma vrlo rijetko netko ide ravno pa je cesta prazna, i onda krenu i oni skretati prema ZGB iako je crveno.

Raskršće je ogromno, sa mnogim semaforima i pravom prolaza, sa nesimetričnim trakama kolnika, velikim prometom i stvarno je opako prolaziti i kad imaš zeleno.
Postavili su na sve 4 strane kameru, pa se nadam da prate protok vozila naročito prelaske na crveno ili možda narančasto.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty21.02.11 17:09

Da, ta cesta je zaista grozna, vozio sam se po njoj, a promet kao da je državna cesta, kamioni kad se mimoilazite s njima amortizeri su na gotovs, koliko vidim svi prijedlozi su razumni i ne bi trebali iziskivati veliki trošak a ulica bi bila mnogo sigurnija, vidim da se ponovo aktualizira i onaj prijedlog o javnom prijevozu o kojem sam i ranije već pisao, što je svakako dobra ideja i može se primijeniti i na neka druga naselja, s tkzv. kružnim prijevozom koji bi bio racionalniji a troškovi skoro identični sadašnjme modelu. Ovo je svakako za podržati. Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 375790


http://www.hns-vg.com.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=253:problem-seljine-brigade-u-starom-iu&catid=1:latest-news

Mještani Starog Čiča predlažu konkretno
Na predhodno spomenutom Zboru mještana, mještani Starog Čiča su dali konkretne prijedloge za rješavanje problema Seljine brigade imajući u vidu i razumijevajući financijsku situaciju u Gradu za vrijeme krize i recesije i to sljedeće:

  1. Da se ograniči brzina prometa na 40 km/h i postave znakovi ograničenja
  2. Da se teretni promet ograniči na 5 t i da se sav ostali teretni promet preusmjeri iz Novog Čiča na državnu cestu Velika Gorica-Sisak i obrnuto
  3. Da se postave ležeći policajci na dvije točke ulice i da se postave prometni znak upozorenja kao i jedan od ležećih plocajaca kod dječjeg igrališta u Starom Čiču,
  4. Da se ulica pokrpa asfaltom, jer je uvelike već oštećena
  5. Da se obzirom na količinu prometa u oba smjera, a iz razloga jer je cesta uska za takav obim prometa redovito održavaju i nasipaju bankine uz kolnik, jer su pune rupa.
  6. Ponovno je aktualiziran prijedlog preusmjeravanja gradskog prometa ZET-a po Čičkom trokutu, iz smjera Buševca kroz Staro Čiče te preko Novog Čiča dalje za Veliku Goricu i obrnuto čime bi se bolje povezala naselja Vukovina, Gornje Podotočje, Staro Čiče, pa jednim dijelom i Kuče s naseljima Novo Čiče, Jagodno, Ribnica i dalje Posavinom.
[Vrh] Go down
mariofil68
Ide prema gore
Ide prema gore
mariofil68

Broj postova : 245

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty22.02.11 14:15

JOSIPJOŽA je napisao/la:

Ponovno je aktualiziran prijedlog preusmjeravanja gradskog prometa ZET-a po Čičkom trokutu, iz smjera Buševca kroz Staro Čiče te preko Novog Čiča dalje za Veliku Goricu i obrnuto čime bi se bolje povezala naselja Vukovina, Gornje Podotočje, Staro Čiče, pa jednim dijelom i Kuče s naseljima Novo Čiče, Jagodno, Ribnica i dalje Posavinom.


Da bi se navedeni promet preusmejerio i građanima omogućio bolju povezanost, kvalitetniju dinamiku i ostalo sukladno sredstvima koje daju potrebno je:
1. udaljiti ZET iz prometa u cijelosti
2. Formirati gradsku prijevozničku tvrtku sa pripadajučom infrastrukturom i centralnim autobusnim kolodvorom
3. Zaposliti 50 vozača, 20 majstora za održavanje i 10 administratora

Sve to košta 1,00 kn + pdv.
Za ostalo bi se pobrinuo koncesionar koji bi IZNAJMIO prostor i osigurao vozne jedinice na rok od 30 godina uz valutnu klauzulu i solemnizaciju Ugovora. Sanjao sam Kineskog Cara koji je nešto slično napravio sa Njezinim visočanstvom Kraljicom Ujedinjenog Kraljevstva na obali močvare u priobalnom mjestu zvanom Hong Kong. Možda sam krivo sanjao, a možda je sve to izvedivo. jedino se nigdje nije spominjala GUTA pa mi je mozak arhivirao san u ladicu SF. Sad
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty23.02.11 17:20

mariofil68,

zakaj bi hitali Zeta?
ovo sam shvatio u postojećim uvjetima dok je Zet tu, punica vjerojatno kroji i neke svoje planove.
Mislite li da bi jedan koncesionar poput Auto tri usta bio dobar i da bi priča mogla krenuti u tom smjeru?
[Vrh] Go down
mariofil68
Ide prema gore
Ide prema gore
mariofil68

Broj postova : 245

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty23.02.11 20:15

JOSIPJOŽA je napisao/la:
mariofil68,

zakaj bi hitali Zeta?
ovo sam shvatio u postojećim uvjetima dok je Zet tu, punica vjerojatno kroji i neke svoje planove.
Mislite li da bi jedan koncesionar poput Auto tri usta bio dobar i da bi priča mogla krenuti u tom smjeru?

Ako ste mislili na Autoturist kao pravni subjekt ili nešto tome slično mišljenja sam da bi BILO koji koncesionar bio dobar i bolji od sadašnjeg uživaoca dobara.Svako onaj koji bi udovoljio uvjetima koji bi se raspisali mogao bi obavljati navedeno ali ZET kao takav nažalost ne jer nama ne treba lokalni diler ili Turist već kompanija koja je u financijskoj mogučnosti uložiti i voditi sistem. Puna ih je Austrija, Njemačka i Danska. Ako mogu slične poslove obavljati po cijelom svijetu zašto bi Turopolje bilo iznimka?
Istina, guta je slaba ali mora se koji put žrtvovati za ovaj napačeni narod. Ili Ne?
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty23.02.11 20:27

Ne bi rekao ni da je guta slaba, neznam koliko Grad izdvaja i plaća usluge Zeta, ali ne vjerujem da se radi o maloj sumi, negdje sam čul da se radi o sumi od 8-9 mil kuna koje grad izdvaja na godinu, pa puta koliko godina, ako je to tako, pa vidite koja je to matematika, Leasing&Pusching, koncesija, sve ima smisla ako se pametno dogovori, na zadovoljstvo građana, usluga i vođenja računa da grad manje košta a da se razlika novaca utroši u resore komunalija koje su i dalje nasušno potrebne gradu i Turopolju. Samo Leasing&Pusching najbolje kod nas funkcionira ispod stola, na opaloj papirnatoj salveti. Zato nam se događa Narod ponovo.
[Vrh] Go down
mariofil68
Ide prema gore
Ide prema gore
mariofil68

Broj postova : 245

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty23.02.11 22:34

JOSIPJOŽA je napisao/la:
Ne bi rekao ni da je guta slaba, neznam koliko Grad izdvaja i plaća usluge Zeta, ali ne vjerujem da se radi o maloj sumi, negdje sam čul da se radi o sumi od 8-9 mil kuna koje grad izdvaja na godinu, pa puta koliko godina, ako je to tako, pa vidite koja je to matematika, Leasing&Pusching, koncesija, sve ima smisla ako se pametno dogovori, na zadovoljstvo građana, usluga i vođenja računa da grad manje košta a da se razlika novaca utroši u resore komunalija koje su i dalje nasušno potrebne gradu i Turopolju. Samo Leasing&Pusching najbolje kod nas funkcionira ispod stola, na opaloj papirnatoj salveti. Zato nam se događa Narod ponovo.


Koncesija je pravo obavljanja privrednih djelatnosti korištenjem prirodnog bogatstva tj. dobra u općoj upotrebi i obavljanje djelatnosti od općeg interesa određenih Zakonom o koncesijam.
KONCESIONAR: PRAVNO LICE osnovano u skladu sa važećim zakonskim popisima u vlasništvu domaćeg ili stranog lica kome se dodjeljuje koncesija i koje izvršava ugovor o koncesiji u skladu sa zakonom.

Možda se nismo razumjenli. GRAD VELIKA GORICA nije koncesionar; koncesionar postaje PRAVNA OSOBA registrirana na području Grada VELIKA GORICA koji upošljava djelatnike sa područja Turopolja da obavlja posao prijevoza ( djelatnosti od opčeg interesa) stanovnika Turopolja u lokalnom prometno definiranom umreženom sustavu sa početnom i završnom točkom djelovanja:
1. Od GLAVNOG AUTOBUSNOG KOLODVORA GRADA VELIKE GORICE do definiranih lokacija naselja i gradskih četvrti na području Turopolja
2. Od GLAVNOG AUTOBUSNOG KOLODVORA GRADA VELIKE GORICE do GLAVNOG autobus. KOLODVORA GRADA ZAGREBA

UVJETI ZA KONCESIONARA:
Izgradnja GLAVNOG AUTOBUSNOG KOLODVORA
Opremanje voznog parka i servisnog prostora dislociranog iz užeg središta Grada
Zapošljavanje djelatnika sa mjestom stanovanja u Turopolju
Poštivanje zakonskih odredbi za prijevoz putnika u lokalnom prijevozu
Poštivanje zakonskih propisa za prijevoz učenika, osoba od posebne skrbi i starijih osoba

GRAD ulaže iznos naknada za dobivanje građevinske i uporabne dozvole za izgradnju GLAVNOG AUTOBUSNOG KOLODVORA i zemljište potrebito za njegovu izgradnju, kao i izgradnju autobusnih stajališta u mjestima i gradskim četvrtima Turopolja .
Nakon toga GRAD VIŠE NE ULAŽE NIŠTA do isteka Ugovora koji se potpisuje na 20 god.minimalno.

GRAD NE UZIMA LEASING, PUSHING, KARAM TE NA RATE BRATE ILI KREDIT SA PROMJENJIVOM KAMATOM UVEZAN U POKLON PAKET "ŠVAJCARSKA U MOM SRCU".
Grad više NE IZDVAJA 9 miliona kuna godišnje ili 90 miliona kuna u 10 godina ili 180 miliona kuna u 20 godina za ODRŽIVOST PUTNIČKOG SISTEMA ZAGREBAČKOG ELEKTRIČNOG TRAMVAJA već navedena sredstva ulaže u plinifikaciju, elektrifikaciju, vodokanalizaciju i ostalusatisfakciju svog Turopolja.

To je pjesnik mislio reči i ne vidim u čemu je nejasnoča. Ako u Beču privatna kompanija skuplja otpad, ako u Amsterdamu privatna kompanija razvozi školarce , ako u Dortmundu privatna kompanija razvozi međugradski zašto u Turopolju to nije izvedivo? Euro je Euro, ma kako mi na njega gledali.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty23.02.11 23:28

mariofil68 je napisao/la:


Možda se nismo razumjenli. GRAD VELIKA GORICA nije koncesionar....

To je pjesnik mislio reči i ne vidim u čemu je nejasnoča. Ako u Beču privatna kompanija skuplja otpad, ako u Amsterdamu privatna kompanija razvozi školarce , ako u Dortmundu privatna kompanija razvozi međugradski zašto u Turopolju to nije izvedivo? Euro je Euro, ma kako mi na njega gledali.

mariofil68 razumjeli smo se mi dobro a tko je tvrdio da je Grad Velika Gorica koncesionar, to neznam.
Dapače i pjesnik ima prav za prav. Još kad bi sve bilo kao u Amsterdamu to bi bio raj.
[Vrh] Go down
mariofil68
Ide prema gore
Ide prema gore
mariofil68

Broj postova : 245

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty24.02.11 13:19

Ma JosipeJoža Amsterdam kao grad je vrlo opasno mjesto. Sve je puno Ruskih lakonogih cojki i njihovih svodnika, a cijene po kaficima i restoranima, hotelima i pizerijama su malo žešće. Grad kao turistička destinacija nije loš ali moraš biti oprezan da ne skuže da si turis jer onda počinje show.
Poanta je da bi trebali klasificirati dobre i loše strane te zajednice nesvrstanih neovisnih evropskih naroda i narodnosti jer je to jedini način da i mi svoje Turopolje postavimo na noge.
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty19.04.11 0:28

Vozim se večeras po goričkoj zaobilaznici. Na potezu između semafora (naravno koji je u mraku) između Podbrežnice i crkve na pleškom polju i slijedećeg semafora kod Cibljanice negdje na pola puta na nogostupu je zapaljena svijeća.
Znate li kaj se tamo dogodilo?

Još nešto vezano za tu zaobilaznicu - između raskršća Pleška-HBZ i onog prema Rakarju na isto tako mračnom semaforu kod stadiona vidjela sam nekoliko puta da se uključuju vozila iz ne znam kakve niti koje uličice koja je valjda paralelna sa zaobilaznicom, a nalazi se iza kuća u Pleškoj. I odjednom auto prelazi po zebri obje ceste kao da je pješak i spušta se opet zabranjenim smjerom tj cesticom prema stadionu koja služi za vatrogasna vozila (iako svi koji idu na Rdnik tamo skreću i parkiraju se) ili se uključi u sjevernu traku i nastavlja u smejru aerodroma.

Gdje je policija?
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty22.04.11 23:53

Most u Kušancu preko kojega prolazi glavni prometni pravac iz Velike Gorice prema Maloj Buni, Kravarskom i dalje Pokupskom, sljedeća dva mjeseca će biti zatvoren za sav promet!
....Od srijede 20.04.2011. zatvara se za promet državna cesta D31 (Velika Gorica – Kravarsko – Pokupsko – Gornji Viduševac) u Kušancu, na dionici od spoja sa ulicom Slavka Kolara (produžene Kolareve) do odvojka ceste za Okuje i Mraclin radi popravka mosta preko oteretnog kanala “Sava-Odra”.

Planirani radovi vršit će se u vremenu od 20.04.2011. do 14.06.2011. godine.

Za vrijeme privremene organizacije prometa bit će uspostavljeno privremeno autobusno stajalište u Kolarevoj ulici, neposredno prije raskrižja s Ulicom 153 Brigade HV."


http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/2554/most-u-kusancu-zatvoren.aspx

A pazi ovo:

Kako prijevoznik Autoturist, koji je koncesionar na linijama prema Kravarskom i Pokupskom nema svoje internetske stranice, u ovome trenutku nemamo informaciju na koji način će urediti prometovanje svojim linijama.

Ja živim u totalnom nezanju. Dobro da nisam krenula prema gore. A kaj bi opće išla gore, pa nis ja vrvčica. Šalim se, naravno, ali stvarno pojma nemam.
[Vrh] Go down
Neo
Moderator
Moderator
Neo

Broj postova : 287

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty23.04.11 17:51

Mogu ti reći da sam i ja bio u neznanju. Jučer sam krenuo preko tog mosta i otišao do Buševca pa okolo. Mislim da je bliže preko Mraclina.
[Vrh] Go down
koko-vg
Ide prema gore
Ide prema gore
koko-vg

Broj postova : 106

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty24.04.11 7:57

Jel netko koristio onaj šljunčani put preko kanala, uz Dugalića, koji vodi ravno u Okuje ?
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty24.04.11 17:28

koko-vg je napisao/la:
Jel netko koristio onaj šljunčani put preko kanala, uz Dugalića, koji vodi ravno u Okuje ?
Ja nisam. Nisam trebala, a i da jesam ne bi znala. Naime, znam iz Okuja (ili bolje rečeno znala sam), ali ne znam gdje bi trebala s kurilovečke strane krenuti da bi došla na tu cestu. Obično smo išli iz Okuja do hacijende i tuda i natrag.
[Vrh] Go down
Mišel
Ide prema gore
Ide prema gore


Broj postova : 441

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty24.04.11 21:45

Mi smo danas išli na vikendicu preko Mraclina,ali može se i tim putem,puno je bliže ali poslje toga trebate prvo u autopraonu zbog prašine.
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty12.07.11 19:30

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Kuriloveka201101

Kurilovečka zatvorena neki dan s južne strane do Školske.

Nakon toga jučer, odnosno danas Kurilovečka zatvorena sa sjeverne strane a da se dio do Školske nije sanirao i otvorio.

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Kuriloveka201102


Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Kuriloveka201106 Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Kuriloveka201107

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Kuriloveka201108

Zna li netko ZAŠTO se renovira Kurilovečka pogotovo ovaj gornji sjeverni dio od Zagrebačke do Školske? Koliko sanacija košta? ZAŠTO to rade, zašto nisu ljude obavijestili da će potrgati asfalt i da ljudi neće moći u svoja dvorišta?
Do kad se planira završiti nepotrebnu sanaciju?
[Vrh] Go down
mariofil68
Ide prema gore
Ide prema gore
mariofil68

Broj postova : 245

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty12.07.11 22:08

Pa možda se sanira zato što su izvođaci radova na gradnji Autoceste Zagreb-Vel.Gorica-Sisak-B.Luka-Vrnjačka Banja napokon skupili lovu za sanaciju uništenih lokalnih cesti i puteva koje su koristili za dovoz šljunka i ostalih potrebitih materijala. Naime, to im je bila zakonska i ugovorna obveza. Morate pitanje postaviti izvođaču radova navedene autoceste i kooperantima iz Makarske, poznate enklave građevinske mehanizacije i nalazišta mineralnih goriva. s onzirom da je blagajna puna love, Evropa je u financiskoj krizi eto ovo je klasični primjer da mi možemo i bez fondova. Po slikama je vidljivo da se sanacija dugačke prometnice od 500 metara vrši za obje strane paralelno, a vrhunac će se zbiti na raskrsnici Kurilovečke i Školske gdje je vjerovatno predviđen nadvožnjak i to onaj koji je ostao višak kod čvorišta autoceste na potezu Kurilovec-smjer Sisak-smjer Kravarsko. Eno ga tamo, još uvijek čeka jadan, betonska beba zarasla u vinovu lozu. pirat
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty12.07.11 23:28

mariofil68 je napisao/la:
Pa možda se sanira zato što su izvođaci radova na gradnji Autoceste Zagreb-Vel.Gorica-Sisak-B.Luka-Vrnjačka Banja napokon skupili lovu za sanaciju uništenih lokalnih cesti i puteva koje su koristili za dovoz šljunka i ostalih potrebitih materijala. Naime, to im je bila zakonska i ugovorna obveza.
Mariofil - ulica je Kurilovečka od Zagrebačke od Sisačke (ili kak se zove na tom dijelu).
Gdje su tu kamioni u izgradnji autoceste vozili i prevozili? Možda dva kaj su zalutali jer su kak velite iz Makarske.
Kaj nema dosta km takvih razrovanih cesta po Turopolju? Ovim tempom je ne budu još 20 let sanirali.
A oni razrušili Kurilovečku?
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty13.07.11 0:22

Ovo je čista kozmetika.

Samo gornji sloj asfalta. Ništa od zamjena komunalija (vode, plina, kanalizacije...).

Maljanje očiju javnosti, isto kao što je i prošle godine išla cesta kod autobusnog kolodvora. Samo da se "nešto" radi, po mogućnosti u centru.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty13.07.11 0:28

Filozofija je možda takva da se krenulo redoslijedom od tržnog centra obnavljati ove ficleke od poprečnih ulica koje spjajau sisačku i zagrebačku iako nisu nužne za sanaciju a kako bi se istovremeno pokazalo i promicalo građanima kako se nešto radi, naravno sanacija tih ficleka vjerojatno košta i nekoliko desetaka milijuna kuna, pa će to istovremeno biti pokriće za novac naše male zajdnice a možda i za nadolazeće zaduženje.

Kao da bi toliko građana vidjelo neku saniranu prometnicu u enklavi Turopolje kao u centru grada, iako ih je bezbroj po cijeloj enklavi koje su u katastorfalnom stanju.
[Vrh] Go down
mariofil68
Ide prema gore
Ide prema gore
mariofil68

Broj postova : 245

Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty13.07.11 19:24

plemenitašica je napisao/la:
mariofil68 je napisao/la:
Pa možda se sanira zato što su izvođaci radova na gradnji Autoceste Zagreb-Vel.Gorica-Sisak-B.Luka-Vrnjačka Banja napokon skupili lovu za sanaciju uništenih lokalnih cesti i puteva koje su koristili za dovoz šljunka i ostalih potrebitih materijala. Naime, to im je bila zakonska i ugovorna obveza.
Mariofil - ulica je Kurilovečka od Zagrebačke od Sisačke (ili kak se zove na tom dijelu).
Gdje su tu kamioni u izgradnji autoceste vozili i prevozili? Možda dva kaj su zalutali jer su kak velite iz Makarske.
Kaj nema dosta km takvih razrovanih cesta po Turopolju? Ovim tempom je ne budu još 20 let sanirali.
A oni razrušili Kurilovečku?

Alo, milostiva, kaj ste i Vi na ovoj vručinili oštetili memorijski kod? Em se autoputeka delalo drito po Kurilovečkoj koja je sad postala slepa kod pruge. Em su kamiončeki napelavali šljunek z Žuži holdinga ravno po Zagrebačkoj pak leve vu Kurilovečku i kroz celi Kurilovec do pruge i prek nje. Kaj Vam je Totalni FM lupil vu glavicu plemenitu? I o kakvoj Sisačkoj trembusate, pa kaj sisačka ne počinje kod Pivnice i funy shopa " China town on POT" ? Preveč ste plemeniti pak ne razmete kakvi su to projekti bili, kak se celi dan delalo da bi se moglo nadvožnjaka skubivcirati. Čak dva puta su otpirali autocestu pak se nisu dalje od Poleta iz Buševca meknuli, valjda im je granica bila Zagrebačka Županija, ne. I kakti grande finale je bilo da su se makarski kamioni vu Kurilovcu pored Mercator dučana parkirali prek vikenda, onak kak se to i dela.
A kaj se kozmetike dotikavle unak je to isto kozmetika ko kad bi Turopoljsku svinju ( ugrožena vrsta) spojili sa Ličkim krmkom. tak bu i ovo, naborano ali novo. bom
[Vrh] Go down
Sponsored content
Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Ceste i cestice u Turopolju   Ceste i cestice u Turopolju - Page 3 Empty

[Vrh] Go down
 
Ceste i cestice u Turopolju
[Vrh] 
Stranica 3 / 5.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Forum Velika Gorica :: Domaće teme :: Grad Velika Gorica-
Forum(o)Bir: