| P- Što očekujem od zastupnika | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
plemenitašica Expert
Broj postova : 2046
| Naslov: P- Što očekujem od zastupnika 26.03.11 14:18 | |
| Zamislila sam da u ovoj temi pišemo o pitanjima, interesima, mišljenju kako bi zastupnici koje ćemo birati (a ima ih i u našem kraju) vodili brigu u kampanji i ako hoćete pripremili stav (ako ga još nemaju, ili se možda nađu zetečeni komentarima). | |
|
| |
plemenitašica Expert
| Naslov: Re: P- Što očekujem od zastupnika 26.03.11 14:19 | |
| Ovo već znamo:" Prije svega, povišenje dobne granice odnosi se i prema postojećem zakonu tek na one koji će sljedećim izborima ući u Sabor, Vladu i Ustavni sud. Zastupnici su i ovako male restrikcije primijeniti na one buduće, nikako za sebe. Sadašnji zastupnici i svi oni koji su pravo na saborsku mirovinu ostvarili prije, a nisu ga aktivirali mogu u mirovinu s 55 godina, zastupnice s 50.Hrvatski laburisti zahtijevaju da se svi hrvatski građani stave u isti položaj i da svi mogu u mirovinu po istim propisima i u istoj starosnoj dobi. Sve drugo je prijevara i lopovluk.http://www.laburisti.com/modules/news/article.php?storyid=507S velikim zanimanjem ću pratiti raspravu, a kad se stranke krenu predstavljati na preizbornim skupovima to mi je jedno od pitanja koja kanim postaviti. Zašto mislite da ste vi zastupnici, suci, ministri "svete krave" i nedodirljivi u odnosu na mene? | |
|
| |
plemenitašica Expert
| Naslov: Re: P- Što očekujem od zastupnika 30.08.11 16:47 | |
| Popunjavanje Registra zaposlenih u javnom sektoru započelo je u svibnju i iako je trebalo biti dovršeno do kraja lipnja, točan broj zaposlenika koji se plaćaju iz proračuna još ostaje misterij.No u Fini su nam preskočili odgovor na pitanje do kada je bio rok za popunjavanje i koji je novi rok, iako je na stranicama Ministarstva uprave objavljena uputa da se zaposleni u javnom sektoru trebaju upisati do 30. lipnja. 'Neposredno nakon početka rada sustava, u svibnju 2011. godine, Ministarstvo uprave obavijestilo je sva tijela iz opsega Registra zaposlenih u javnom sektoru o tome da su obvezni unijeti podatke o zaposlenima u Registar u što kraćem roku', kažu u Fini. http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/145469/Broj-zaposlenih-u-javnom-sektoru-ostat-ce-nepoznat-do-izbora.htmlNe stignu, bili su godišnji odmori od 4-5 tjedana koji se koriste u komadu. A to kaj su sve to trebali odraditi prije GO to je nebitno u ovoj priči. | |
|
| |
Ante Admin
Broj postova : 2140
| Naslov: Re: P- Što očekujem od zastupnika 30.08.11 16:53 | |
| Mislim da je registar gotov, ali kada su dobili konačan broj odlučili su ga ne objaviti. | |
|
| |
plemenitašica Expert
| Naslov: Re: P- Što očekujem od zastupnika 31.08.11 10:58 | |
| - JOSIPJOŽA je napisao/la:
- Lesar je simpatičan ali čini mi se da djeluje populistički, nije mi potencijal da bi izvukao zemlju iz krize, da može biti koristan u Saboru, to svakako.
don Grubišić mi je drag i cijenim ga ali mislim da je zakasnio u politiku.
Ruža Tomašić, potencijal za Sabor kao i Lesar, koristan
Dakle, ne vidim u njima i njihovoj strukturi da imaju tim za izvući zemlju iz krize. Ne vidim niti ja, nemaju dugogodišnju tradiciju, nemaju tim. Ali imaju poštenje i srce koje kuca za ljude a ne za saborsku mirovinu. Dovoljno je da budu unutra i da "veliki" ne mogu skrojiti sastav bez njih "malih".
Mora se poraditi na broju zaposlenih u državnim službama, mora se odrezati povlaštene i saborske mirovine da svi imamo jednake mirovine prema dugogodišnjem prosjeku, mora se ukinuti povlaštena granica za odlazak u mirovinu koju sada imaju zastupnici, mora se postaviti za ministre ljude koji znaju posao, mora se dovesti u red policija, carina, sudstvo. I sve to vrlo, vrlo hitno, a ne u sabornici gubiti sate i sate na omalovažavnja i prozivanja ljudi sve do stoljeća sedmog. Ne želim imati vladu, sabornike, predsjednika kojeg se sramim. | |
|
| |
Ante Admin
| Naslov: Re: P- Što očekujem od zastupnika 31.08.11 12:05 | |
| Povlaštene mirovine imaju i policajci i vatrogasci i radiolozi.....
Jedno su političke mirovine, a drugo su ove, iako su nominalno u istom košu.
Mada realno, pitanje povlaštenih (političkih) mirovina je samo dobar spin i demagogija. Ako ih u Hrvatskoj ima 300-500 to sam i puno rekao.
Ali to je mamac da se narod navuče.... | |
|
| |
plemenitašica Expert
| Naslov: Re: P- Što očekujem od zastupnika 31.08.11 13:58 | |
| - Ante je napisao/la:
- Povlaštene mirovine imaju i policajci i vatrogasci i radiolozi.........
Oni i zaslužuju i nek imaju. - Ante je napisao/la:
- ...... Ako ih u Hrvatskoj ima 300-500 to sam i puno rekao.
Ali to je mamac da se narod navuče.... Dovoljan mi je jedan Pašalić i svi oni koji su prodefilirali kroz sabornicu i to uglavnom par puta na glasanje. Ima im se ukinuti nešto što nisu platili, a još manje zaslužili. Ne zanima me, ako moja mama sa 42 godine staža u (onoj) državnoj službi na višem položaju ima mirovinu 3 300 kn i može (mora) preživjeti, onda bome može i današnji kvazi zastupnik. A o plaćama zatvorenika neću niti govoriti. Fujjjjjjjjjj. Stoga im je bolje da počnu razmišljati kako će sve to poukidati s prvim lastama. | |
|
| |
Ante Admin
| Naslov: Re: P- Što očekujem od zastupnika 31.08.11 15:22 | |
| Kod nas je sve strpano u isti koš. | |
|
| |
mariofil68 Ide prema gore
Broj postova : 245
| Naslov: Re: P- Što očekujem od zastupnika 31.08.11 18:54 | |
| od zastupnika očekujem da zacepe gubicu jer samim fufljanjem i izmišljanjem teorija zavjere sa ciljem da opravdaju svoje dohotke nanose teše tjelesne ozljede biračkom tijelu. Kad netko laže 4 godine, a netko podupire laž samim prisustvovanjem u istoj prostoriji sa lažovom tada je jasno da su oba od iste sisojke došlo. | |
|
| |
Ante Admin
| Naslov: Re: P- Što očekujem od zastupnika 01.09.11 1:01 | |
| Treba sve čuti, koliko toliko. Problem je u glasanju za iste. | |
|
| |
plemenitašica Expert
| Naslov: Re: P- Što očekujem od zastupnika 01.09.11 14:16 | |
| - Ante je napisao/la:
- Treba sve čuti, koliko toliko. Problem je u glasanju za iste.
Ne treba sve čuti. Mnoge smo odavno čuli i pročitali i čekam da se zagube i ušute, kak veli mariofil neka ne fufljaju kao recimo ona Šolić-ka. Od mnogih mi se odavno povrača, a nervozu želuca dobijem kad god je sjednica sabora. | |
|
| |
Ante Admin
| Naslov: Re: P- Što očekujem od zastupnika 01.09.11 23:44 | |
| I zato na izbore izabrati svog zastupnika/zastupnike... | |
|
| |
JOSIPJOŽA Boss
Broj postova : 1957
| Naslov: Re: P- Što očekujem od zastupnika 02.09.11 1:07 | |
| - Ante je napisao/la:
- I zato na izbore izabrati svog zastupnika/zastupnike...
Ajde da vidimo favorite iz našeg kraja, iako još neznamo liste, koga od naših lokalnih političara bi voljeli i željeli vidjeti u Saboru? Koji to zaslužuju da im damo povjerenje? | |
|
| |
plemenitašica Expert
| Naslov: Re: P- Što očekujem od zastupnika 06.12.11 1:19 | |
| - Ante je napisao/la:
- I zato na izbore izabrati svog zastupnika/zastupnike...
Moji su izabrani - čak tri. Ovaj put sam glasala ZA, obistinilo se i onda sam sinoć do dugo u noć slavila poraz. (pa si vi sad mislite)"Primitivizam HDZ čelništva i arogancija, prosto pozivaju Kukuriku koaliciju da ih pometu sa političke scene i očiste upravu i javna poduzeća od njihovih kadrova koje su u zadnjih nekoliko godina sa tipuričevim diplomama zaposlili! Gospodo iz SDP-a HNS-a IDS-a i SUH-a, u ime građana, koji su vas izabrali sa ovako velikim brojem glasova i dali vam kvalificiranu večinu u Hrvatskom saboru očistite upravu RH i javna poduzeća od tih štetočina koji su nas doveli u stanje u kojem se nalazimo. Nemajte milosti, HDZ milost nije dao nikome ! Uništili su generacije građana Hrvatske korupcijom, kriminalom, pljačkom, nepotizmom, neznanjem bez toga Hrvatskoj nema napredka. Građani očekuju !!!!!!!!" (potpisujem komentar S.Tabakovića) | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: P- Što očekujem od zastupnika | |
| |
|
| |
| P- Što očekujem od zastupnika | |
|