| jastuk od perja | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
manimal Ide prema gore
Broj postova : 413
| Naslov: jastuk od perja 24.11.10 18:33 | |
| ...neznam kam da denem ovo pa evo ga tu ...naime, deca, zna li netko gdje se može jastuk od perja očistiti / oprati... dakle, mali se nakon kratke i lake (fala bogu) bolesti izrigal po svojem jastuku i sad muku mučim kaj s njim... pital sam u par kemijskih čistionica ali nitko ne bi jer se "jednom prije jastuk raspucal i bilo je perja po svuda"... OK, shvaćam ja njih... ali mene nitko ne shvaća ozbiljno ... dakle, kaj, gdje, s kim, s čim, kada i koliko.... unaprijed zahvalan | |
|
| |
plemenitašica Expert
Broj postova : 2046
| Naslov: Re: jastuk od perja 24.11.10 18:54 | |
| - manimal je napisao/la:
- ......naime, deca, zna li netko gdje se može jastuk od perja očistiti / oprati... ......dakle, kaj, gdje, s kim, s čim, kada i koliko....
Jastuke sam uredila tako da sam dala sašiti nove navlake i onda sam presušala perje (muka živa) pa "selila" perje u novu navlaku (opet muka). No, danas više nemam takve jastuke. | |
|
| |
Mišel Ide prema gore
Broj postova : 441
| Naslov: Re: jastuk od perja 24.11.10 20:35 | |
| Postoji jedan pokretni kombi koji je specijaliziran za pranje perja,zna ponekad stajati pored bile u Gorici. | |
|
| |
Ante Admin
Broj postova : 2140
| Naslov: Re: jastuk od perja 24.11.10 21:10 | |
| Taj kombi sam i ja koristio prije par godina. Sasili i nove navlake, prekrojili, smanjili. Odlični su. Ovi su u Slavoniji www.perjara.com Navodno ima negdje oko Branimirove u Zagrebu. | |
|
| |
manimal Ide prema gore
| Naslov: Re: jastuk od perja 25.11.10 17:36 | |
| ...deca, fala na pomoći ... tak sam si i mislil... mani moj, singericu med noge i sašij novu navlaku... samo kaj sa perjem??? ...plemenita, kaj znači presušala??? samo osušiti ili??? | |
|
| |
Mišel Ide prema gore
| Naslov: Re: jastuk od perja 25.11.10 19:06 | |
| Znate kaj,ja sam oprala jedan jastuk u mašini i posušila u sušilici.Sad je fenomenalan,nekak je čak i postao veći. | |
|
| |
plemenitašica Expert
| Naslov: Re: jastuk od perja 25.11.10 21:06 | |
| - Mišel je napisao/la:
- Znate kaj,ja sam oprala jedan jastuk u mašini i posušila u sušilici.Sad je fenomenalan,nekak je čak i postao veći.
Razmišljam, i ja perem zimsku jaknu od perja redovito u veš-mašini i nije se dogodilo ništa ružno. Jedino dok se perje ne posuši budu neke kao flekice jer je perje gdje-gdje tamno, jakna svijetla i onda se mokro priljepi unutar jakne, no, kad se posuši postaje svijetlije, i odmakne se od tkanine. Eto, probati oprati, ali najprije dobro provjeriti jesu li svi šavovi čitavi. Jer ne znam kak bi zgledalo da perje poispada kroz neku rupicu na šavu. | |
|
| |
manimal Ide prema gore
| Naslov: Re: jastuk od perja 26.11.10 17:34 | |
| - Mišel je napisao/la:
- Znate kaj,ja sam oprala jedan jastuk u mašini i posušila u sušilici.Sad je fenomenalan,nekak je čak i postao veći.
... meni isto tak nekaj pada na pamet da operem ... ...nego, kad velim ženi bude me pitala jesi pital na koliko moraš det prat.. a ja bum rekel... da nis pital... i opet bum dobil po tamburi... | |
|
| |
Mišel Ide prema gore
| Naslov: Re: jastuk od perja 26.11.10 19:20 | |
| E moja mašina ima neki program za fino pranje na trideset stupnjeva. | |
|
| |
manimal Ide prema gore
| Naslov: Re: jastuk od perja 28.11.10 18:29 | |
| - Mišel je napisao/la:
- E moja mašina ima neki program za fino pranje na trideset stupnjeva.
...a da tebi donesem jastuk ... | |
|
| |
Mišel Ide prema gore
| Naslov: Re: jastuk od perja 28.11.10 23:30 | |
| Može,ali samo od devet na večer kad je jeftina struja. | |
|
| |
JOSIPJOŽA Boss
Broj postova : 1957
| Naslov: Re: jastuk od perja 28.11.10 23:58 | |
| - Mišel je napisao/la:
- Može,ali samo od devet na večer kad je jeftina struja.
Eto ga biti će i nekog rješenja za perje, poslije devet navečer....hm, jeftina struja? Kažu dobar izgovor zlata vrijedi | |
|
| |
plemenitašica Expert
| |
| |
Mišel Ide prema gore
| Naslov: Re: jastuk od perja 29.11.10 0:16 | |
| E sad,imala sam samo dobre namjere........A kak ste to tak brže preokrenuli? | |
|
| |
JOSIPJOŽA Boss
| Naslov: Re: jastuk od perja 29.11.10 0:19 | |
| | |
|
| |
Rožica-ljutibijes Boss
Broj postova : 1353
| |
| |
JOSIPJOŽA Boss
| |
| |
manimal Ide prema gore
| Naslov: Re: jastuk od perja 29.11.10 11:41 | |
| - Mišel je napisao/la:
- Može,ali samo od devet na večer kad je jeftina struja.
...može, može... ja bum rekel ženi da idem delat noćnu... a vidim da si se ti svoga tako lako rješila... ...ufff, samo da ne pozabim i jastuka zeti ... | |
|
| |
plemenitašica Expert
| Naslov: Re: jastuk od perja 29.11.10 13:48 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: jastuk od perja | |
| |
|