Forum Velika Gorica
Za logiranje na forum kliknite na "Log in".
Za registraciju na forum kliknite na "Registration".
Ako ne želite da Vam ovaj prozor iskače kliknite na "Do not display this again".
Forum Velika Gorica
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
Početna stranicaRegistracijaLogin

 

 Komunalije

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
Autor/icaPoruka
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty21.02.11 16:47

Mišel je napisao/la:
Negdje sam pročitala da su prošli i pretprošli tjedan upozoravali građane na parkiranje i slične nedozvoljene stvari,a sada kad bi trebali početi kažnjavati da će ustvari početi skidati nedozvoljene reklame.To im je sad zadatak.Neznam koji su im sve zadaci,ali možda nemogu dva obavljati odjednom.

Zapeli su možda na:

http://www.hotel-garni.hr/

pa neznaju kako to riješiti. Laughing
[Vrh] Go down
Mišel
Ide prema gore
Ide prema gore


Broj postova : 441

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty21.02.11 17:07

Ma da vjerovatno su tom stranom krenuli i kad ono Za..b,nemreju dalje bez instruktaže Wink
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty09.05.11 19:15

Nemamo zasebnu temu o parkiranju, pa koristim ovu.

Da vas više nisam čula da se netko buni protiv satnice i cijene parkiranja:

Komunalije - Page 3 Dsc05881lNama je još super. Samo kad bi konačno počeli kažnjavati parkirane automobile na nedozvoljenim mjestima pa taman i onih par minuta ispred bankomata.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty01.06.11 20:20

Jel to bilo za ove novozaposlene kvalitetne kadrove vladajućih, počevši od direktorice GSG?
Osnove informatrike? Jao kukulele.

http://www.gorica.hr/2011/05/informaticka-izobrazba-djelatnika-gsg-a/#more-8465

Informatička izobrazba djelatnika GSG-a

31.05.2011.

Komunalije - Page 3 Gsg-125x84
U ponedjeljak 30. svibnja 2011. godine podjelom uvjerenja završilo je informatičko obrazovanje za djelatnike poduzeća Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica.

Informatički tečaj je proveden u informatičkom kabinetu Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, pod vodstvom nastavnika Nikice Repača, prof. Djelatnici poduzeća GSG Velika Gorica usavršili su svoja znanja u primjeni operativnog sustava Windows, uredskog programa Microsoft Office, te korištenju usluga interneta. Tečaj pod nazivom Osnovni super tečaj u trajanju od 60 sati polaznicima će omogućiti aktivniju primjenu informatičkih vještina u svakodnevnom radu, ali i bolju poziciju na tržištu znanja. Priznanja polaznicima uručila je v.d. ravnateljica Snježana Špehar, poželjevši im što uspješniju primjenu novostečenih informatičkih vještina.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty01.06.11 20:52

Da ne bih ni ovih 800000 od županije ništa ni od ove cestice. Laughing
Iako i županija baca novce bez ikakve strategije i plana. Zašto?
Ako niste znali, našao sam podatak da unutar zagrebačke županije ima oko 115 poduzetničkih/radnih zona.
Jeli županija ima potrebe za toliko zona i zašto nema 10 kvalitetnih i uređenih naprimjer umjesto što baca mrvice na 115 zona.

http://www.gorica.hr/2011/05/radna-zona-pri-zavrsetku/#more-8460

Radna zona pri završetku

30.05.2011.

Komunalije - Page 3 Radnazona-125x83
U radnoj zoni Rakitovec sutra počinje asfaltiranje pristupne prometnice. paralelno se radi i na završetku vodovoda, a završetak se očekuje do kraja tjedna. Time će biti zadovoljeni prvi uvjeti za formiranje radne zone koja može početi primati investitore.

Inače, Velika Gorica dobila je 800 tisuća kuna za opremanje radne zone Rakitovec. Riječ je o dodjeli sredstava temeljem Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2010. godinu po Projektu izgradnje poduzetničkih zona na području Zagrebačke županije.
- Poticanje izgradnje i dizanja poduzetničkih zona jedan je od najvažnijih koraka i preduvjeta za razvoj svake jedinice lokalne samouprave, jer donosi višestruke koristi, od punjenja naših proračuna do otvaranja novih radnih mjesta. Koristim priliku da kažem kako je u Velikoj Gorici, a zahvaljujući Vladi stvoreno puno preduvjeta za gospodarski uzlet – nove prometnice, zemljište za gospodarsku zonu, a onda i financijska sredstva koja su nam pomogla u njezinom opremanju – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom obilaska radova.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty01.06.11 20:58

Je li u pitanju zaista štednja ili nešto drugo?
Jer kad HDZ krene štedjeti, blago nama. med i mlijeko. Laughing

http://www.gorica.hr/2011/06/gorica-bi-mogla-ustedjeti-milijune-kuna-uvodenjem-novih-tehnologija/#more-8494

Gorica bi mogla uštedjeti milijune kuna uvođenjem novih tehnologija


01.06.2011.

Komunalije - Page 3 Rasvjeta-125x93
Grad Velika Gorica mogao bi dugoročno uštedjeti na javnoj rasvjeti i nekoliko milijuna kuna, ukoliko se postojeća rasvjetna tijela zamijene učinkovitijima. Sada se na potrošnju električne energije kroz javnu rasvjetu godišnje troši pet milijuna kuna, a dodatnih milijun izdvaja se na redovno održavanje, odnosno još 500 tisuća kuna za pojačano održavanje. Znači, sveukupno 6 milijuna i 500 tisuća kuna na godišnjoj razini.

S ciljem provjere učinkovitosti i točnog iznosa uštede formirano je testno polje u Zagrebačkoj ulici, od Zagrebačke banke do Općinskog suda, a bit će izrađena i studija energetske učinkovitosti javnu rasvjetu na području Velike Gorice. S razlogom provjere učinkovitosti i uštede javne rasvjete putem led lampi, kao jedne od mogućih tehnologija, danas je na testnom polju, na šest stupova postavljeno 12 rasvjetnih tijela.
Ovaj projekt Grad Velika Gorica napravio je u suradnji sa poduzećem Ledon tehnologija d.o.o., koje je ovlašteni zastupnik i prodavatelj led rasvjete za cestovnu infrastrukturu.
Rasvjeta je projektirana prema postojećim infrastrukturnim elementima ( postojeći stupovi sa definiranim visinama i razmacima ) te je dobivena svjetlo-tehnička karakteristika opravdala očekivanja. To znači da se sa novim tipom rasvjetnih tijela postigla kvalitetnija vidljivost, ravnomjerna zastupljenost svjetla po površini prometnice te energetska učinkovitost u smislu znatno niže potrošnje el. energije u odnosu na postojeću, konvencionalnu rasvjetu.
Budući da je riječ o visokokvalitetnim proizvodima njemačkog proizvođača garancija na iste je 60.000 radnih sati Laughing ( 12 – 14 godina rada ) što pridonosi uštedi ne samo u vidu potrošnje el. energije nego i po pitanju manipulativnih troškova ( životni vijek lampe je višestruko duži u odnosu na konvencionalne ). U skladu sa EU regulativom, u pripremi je zakon o energetskoj učinkovitosti i smanjenju emisije štetnih svjetlosnih plinova u atmosferu te je ovaj projekt sastavni dio opredjeljenja grada i društveno odgovornog upravljanja sa resursima.
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty03.06.11 16:49

Fiksna naknada za domaćinstva koja imaju vodovod i odvodnju iznosi 34,11 kuna dok za domaćinstva koja imaju samo vodovod ona iznosi 20,42 kune. Bez obzira koliko vode trošite mjesečno, 1 ili 20 kubika, računi će vam za jedan od ovih iznosa biti od ovoga mjeseca veći.

Što se fiksnog dijela cijene vodnih usluga tiče, on služi pokriću troškova koji ne ovise o količini isporučenih vodnih usluga, i to troškova: očitanja vodomjera, obrade očitanih podataka te izrade i dostave računa korisnicima vodnih usluga, umjeravanja i servisiranja vodomjera sukladno važećim propisima, tekućeg i investicijskog održavanja priključka nekretnine na komunalne vodne građevine vodoopskrbe i/ili odvodnje, redovitog održavanja funkcionalne ispravnosti komunalnih vodnih građevina za isporuku vodnih usluga te ispitivanja i održavanja zdravstvene ispravnosti vode za piće, a sve sukladno Uredbi o najnižoj osnovnoj cijeni vodnih usluga i vrsti troškova koje cijena vodnih usluga pokriva, Vlade RH.
http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/2800/racuni-za-vodu-idu-gore.aspx

Živijo HDZ i njihova vlada.
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty29.08.11 11:02

Teška borba umirovljenika


Ovrha im učetverostručila dug za HRT pristojbu!

Potresne priče građana o nevjerojatnim iznosima koje moraju platiti zbog nekoliko stotina kuna duga nižu se iz dana u dan. Pošast ovrha nezaustavljivo se širi Hrvatskom i sve je manje onih koje nije stigla naplata duga višestruko uvećana za razne pravne troškove. To se dogodilo i jednoj umirovljeničkoj obitelji.

Zbog duga od 240 kuna za tri mjeseca neplaćene HRT pristojbe, umirovljenicima iz Velike Gorice stiglo je rješenje o ovrsi koja će ih stajati dodatnih 990,15 kuna. Uz to moraju platiti i troškove ovršnog postupka, odnosno ukupni iznos od 1.255,44 kune.

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/08/29/0023006.html?pos=n0
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty29.08.11 16:28

Ante je napisao/la:
Teška borba umirovljenika


............
Zbog duga od 240 kuna za tri mjeseca neplaćene HRT pristojbe, umirovljenicima iz Velike Gorice stiglo je rješenje o ovrsi koja će ih stajati dodatnih 990,15 kuna. Uz to moraju platiti i troškove ovršnog postupka, odnosno ukupni iznos od 1.255,44 kune.

Nije to samo borba umirovljenika nego svih neplatiša.
Ja se pak slažem da se pošalje opomena ako račun nije plaćen i 30-ti dan nakon dana valute.
I ako nije ponovno plaćen po opomeni u roku 8 dana da ide ovrha ili još bolje isključenje nečega (TV pretplate, vode, struje itd).
Ruku na srce, svi trošimo daleko više nego li imamo novca za pokriće vlastite potrošnje bez obzira na što se potrošnja odnosi.
Gledanje TV nije od životne važnosti. Ukoliko nemam 80 kn prvi mjesec, neću imati niti 160 drugi tj 240 treći - stoga idem odjaviti TV jer nemam novca za plaćanje pretplate.
Idem smanjiti potrošnju struje ili vode jer nemam novca.
Znam da ćete sad svi graknuti da nije moguće, ali je moguće je.
Znam da je ovršni zakon opak, ovaj od 01.09. još opakiji, ali sve to je izazvano neplaćanjem i nikome ništa. E nemre.
Jesam socijalno osjetljiva, ali brate mili do kad?
Vrijeme je da se disipliniramo. I neću sad slušati da koliki su pokrali itd itd..... krenimo od sebe. sun1
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty30.08.11 10:33

Slažem se plemenitašicom.

Ljudi žive iznad svojih mogućnosti. Slažem se isto tako da je problem imati onaj minimum.

Razlučujem dvije kategorije:

- jedna je koja uistinu nema i premale su mirovine iako zaslužuju više

- druga se kategorija zaigra (kao ovi s pretplatom HRT-u), kako sami kažu: "Upali smo u dugove jer smo greškom poslovali s nekakvom štedionicom, a zbog toga smo na kraju morali prodati stan, te sada moramo plaćati i mjesečnu stanarinu"
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty03.01.12 1:34

Velika Gorica i smeće: Opalili po džepu građana jer očekuju male prihode

Računi za odvoz smeća Velikogoričanima u 2012. godini poskupljuju za 7,20, odnosno 14,40 kuna mjesečno. Riječ je o posebnoj naknadi koja će biti istaknuta na uplatnicama, a koju je Grad uveo kako bi prikupio novac za gradnju i nabavu opreme za gospodarenje otpadom.

http://dalje.com/hr-zagreb/velika-gorica-i-smece--opalili-po-dzepu-gradjana-jer-ocekuju-male-prihode/406137

Krenulo je...
[Vrh] Go down
Rožica-ljutibijes
Boss
Boss
Rožica-ljutibijes

Broj postova : 1353

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty03.01.12 15:58

Ante je napisao/la:
Velika Gorica i smeće: Opalili po džepu građana jer očekuju male prihode

Računi za odvoz smeća Velikogoričanima u 2012. godini poskupljuju za 7,20, odnosno 14,40 kuna mjesečno. Riječ je o posebnoj naknadi koja će biti istaknuta na uplatnicama, a koju je Grad uveo kako bi prikupio novac za gradnju i nabavu opreme za gospodarenje otpadom.

http://dalje.com/hr-zagreb/velika-gorica-i-smece--opalili-po-dzepu-gradjana-jer-ocekuju-male-prihode/406137

Krenulo je...

.... ma što tek sad - krenulo je .... od kada je već k r e n u l o!!! Komunalije - Page 3 922828 Krenulo je već ranije od vode a onda dalje redom .... sram ih može biti Komunalije - Page 3 550616ali oni ne znaju kaj to jeste s r a m ....

eeeee, moj narode .....
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty11.01.12 9:08

A kada će voda otići gore?
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty11.01.12 17:37

Ante je napisao/la:
A kada će voda otići gore?Kad se županijska tvrtka "ekipira"Laughing
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty13.01.12 1:33

JOSIPJOŽA je napisao/la:
Ante je napisao/la:
A kada će voda otići gore?

Kad se županijska tvrtka "ekipira"Laughing

Kako su sposobni, znači ne tako skoro Laughing
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty25.03.12 23:29

Ante je napisao/la:
Velika Gorica i smeće: Opalili po džepu građana jer očekuju male prihode

Računi za odvoz smeća Velikogoričanima u 2012. godini poskupljuju za 7,20, odnosno 14,40 kuna mjesečno. Riječ je o posebnoj naknadi koja će biti istaknuta na uplatnicama, a koju je Grad uveo kako bi prikupio novac za gradnju i nabavu opreme za gospodarenje otpadom.


Razumljivo je da grad nije u 2 mjeseca mogao prikupiti novac za nabavu opreme za gospodarenje, stoga ne čudi ova slika u CENTRU grada.

Komunalije - Page 3 Dsc07844if


Mislim, kaj imam za dodati osim da poskupe odvoz smeća za cca 100 kn po kućanstvu (kao i vrtić) pa se možemo nadati da će smeće biti odveženo iz grada.

Ili, čekajte, možda se u CENTRU grada smeće odvozi samo jednom u 2 tjedna pa je eto danas predzadnji dan po rasporedu, sutra toga ne bu bilo.
Ili, možda je bio petodnevni praznik u gradu pa se raspored odvoza poremetio, i eto smeće u CENTRU grada čeka.

Ipak smo mi najljepši grad u državi. A i cjetnjaci po gradu su nam prepuni proljetnih sadnica i cvijeća. Prošetajte samo po CENTRU grada, ne treba ići daleko, nauživat ćete se ljepote. Slika govori više od riječi.

sun1


Netko, ne znam tko jer se ne bavim ustrojem gradskih poduzeća, ali netko ima odgovarati za ovu današnju sliku u CENTRU grada.

Gradski vijećnici - želim znati da ste postavili pitanje odgovornosti i kazne za zanemarivanja i onečišćenja grada.
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty26.03.12 9:04

Jel ovo iza Robne kuće?
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty26.03.12 9:11

Ante je napisao/la:
Jel ovo iza Robne kuće?

Je, Ante, je. CENTAR grada.

Na prakiralištu u zoni šetališta, 25 m od POU, 10 m od "kultnih" kafića u gradu i 50 m od najljepšeg parka na svijetu nazvanog po najzaslužnijem građanu ove zemlje da ne velim planete.
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty27.03.12 9:00

Svemira, ne planete Very Happy

Tamo je uvijek razbacano, mislim da je previše korisnika a prmalo kontejnera, iako mislim da nisu u pitanji koji tamo odlažu, nego oni koji kopaju (naravno, zašto kopaju je sasvim druga priča).
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty27.03.12 11:34

Zanimljiva mi je jedna činjenica, kada su se postavljali podzemni kontejneri, zašto na toj prenapučenoj lokaciji nisu postavljeni podzemni kontejneri, posebno i iz razloga jer je to sami centar grada?

Onaj tko je radio raspored lokacija za podzemne kontejnere fulo je cijeli svemir!

Ili konkretan prijedlog neka VG Čistoća naruči još jedan otok podzemnih kontejnera za tu lokaciju, sad imaju peneza kad im plaćamo dodatak za smeće po računima!
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty28.03.12 0:27

To uopće nije loša ideja.
[Vrh] Go down
JOSIPJOŽA
Boss
Boss
JOSIPJOŽA

Broj postova : 1957

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty28.03.12 15:30

Ante je napisao/la:
To uopće nije loša ideja.http://www.gorica.hr/

Pogledati kroniku VG

Evo ovi zapaljeni i zamijenjeni koštaju 40.000 kuna, dakle cijeli otok, 3 podzemna kontejnera,što je to za grad a da bi se u centru grada riješio ovakav problem s smećem. Taj iznos ode u gradu samo tak na gluposti!
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty01.04.12 8:48

Meni nikada nije bilo razumljivo uništavanje imovine, a vjerojatno nikada neću ni razumijeti.
[Vrh] Go down
plemenitašica
Expert
Expert
plemenitašica

Broj postova : 2046

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty08.04.12 20:15

Ante je napisao/la:
Meni nikada nije bilo razumljivo uništavanje imovine, a vjerojatno nikada neću ni razumijeti.

Niti ja. I ne samo društvene nego i tuđe.. npr. u firmi u kojoj radiš. Znam masu primjera gdje se doslovno uništava auto-park, inventar, okoliš... koga briga to je njeno/njegovo nije moje, ja samo tu radim.
[Vrh] Go down
Ante
Admin
Admin
Ante

Broj postova : 2140

Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty10.04.12 7:37

Ako ne paziš ne možeš ni imati. Tako naš gradonačelnik ne pazi na grad, zato i nema pisanica
[Vrh] Go down
Sponsored content
Komunalije - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Komunalije   Komunalije - Page 3 Empty

[Vrh] Go down
 
Komunalije
[Vrh] 
Stranica 3 / 4.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Forum Velika Gorica :: Domaće teme :: Grad Velika Gorica-
Forum(o)Bir: